Spinatroulade med skinke – her får du en god nem opskrift på en lækker roulade med spinat og skinkefyld.
Spinatroulade med skinke er en god, nem forret uden fisk, der smager super godt og som pynter på frokostbordet. En praktisk forret også, da den kan laves i god tid i forvejen før gæsterne kommer.
En god gæsteret, du kan portionsanrette og servere med dressing og flutes til. Du kan også servere den som en nem forret, til tapas eller på et buffetbord.
Spinatrouladen kan også udskæres hel på et fad og pyntes med friske krydderurter og måske små cherrytomater og peberfrugt i skiver?
I dette indlæg får du opskriften på en kold spinatroulade med fyld af skinke og flødeostecreme.
Jeg har tidligere lavet denne roulade med røget laks, og en lignende med tun.
Denne gang ville jeg prøve at lave en version uden fisk. Det er jo ikke sikkert, at du eller dine gæster alle er spiser fisk?
Du kan også lave 2 spinatroulader og servere både én med fisk og én med skinke? Så kan dine gæster selv vælge. 🙂
I spinatrouladen har jeg også brugt en god flødeostecreme med krydderurter og citron. Spinaten i rouladen gav smagen lidt “kant” og citron og creme fraiche i cremen gav rouladen en frisk syrlig smag.
Du kan også tilsætte lidt hakket rød peber eller forårsløg i cremen for lidt ekstra smag, fylde og farve?
Skinke og flødeost passer perfekt sammen – også i en spinatroulade. Det må du prøve.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på spinatroulader og andre forretter uden fisk
Spinatroulade med skinke – nem forret uden fisk

Ingredienser
Spinatbund:
- 400 gram frossen spinat Kram væden godt af efter optøning. Frisk spinat kan også bruges
- 3 æg delt i æggeblommer og æggehvider
- ¼ dl mælk
- 1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse. Kan evt. udelades
- 1 tsk bagepulver kan sikkert også laves uden bagepulver
- salt/peber
Fyld:
- 400 gram skinke i skiver serrano eller parmaskinke kan også bruges. Laks i skiver kan også bruges
Flødeostcreme med persille og purløg - dild, ramsløg el. lign. kan også bruges
- 100 gram flødeost naturel / mascarpone du kan bruge 200 gram og så undlade creme fraiche
- 4 spsk creme fraiche
- 3 spsk citronsaft smag til
- 3 spsk persille - frisk kan udelades eller erstattes med dild
- 3 spsk purløg kan erstattes med fintrevet rødløg
- salt/peber smag til
- 1 nip sukker smag til
- Pynt og tilbehør: creme fraiche dressing
Sådan gør du
Spinatroulade:
- Læg spinaten til optøning i køleskabet. Kram væden fra efter optøning. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Tilsæt æggeblommerne sammen med salt/peber og bagepulver/kartoffelmel udrørt i mælk. Blend evt. med stavblender
- Pisk hviderne til skum, til du kan vende skålen på hovedet. Vend de piskede æggehvider forsigtigt i spinatblandingen. Vend kun forsigtigt rundt, så luften ikke bliver slået ud af æggehviderne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl evt. bagepapiret med lidt olie, så slipper rouladen bedre. Fordel spinatblandingen herpå og smør blandingen godt ud i alle hjørner/sider, så hele pladen kommer i brug.
- Bag nu spinatbunden ca. 11-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til den er fast, gylden og sprød. Den må ikke blive for mørk. Lad bunden afkøle helt.
Fyld med flødeostecreme og rul rouladen sammen:
- Skyl persille og purløg og hak det fint. Vend det sammen med flødeost naturel og creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt/peber og evt. et nip sukker. Smør flødeostecremen på den afkølede spinatrouladebund.
- Fordel skinken i skiver på rouladebunden
- Rul "rouladen" sammen, ved at bruge bagepapiret. Hænger rouladen lidt i, så løsn med en kniv. Læg rouladen med samlingen nederst.
- Pak ind i film og afkøl min. 1 time i køleskab, så spinatrouladen kan sætte sig. Kan også fryses 15-30 min.
- Skær fine skiver på ca. 1 cm af spinatrouladen. Brug en skarp kniv og tør kniven af efter hvert snit. Skær bredere stykker, hvis du vil servere den som pindemadder". Pynt evt. rouladen med små cherrytomater. Servér f.eks. flutes eller grøn salat til
Noter
Kan forberedes dagen før og udskæres før servering. Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. Den bliver blødere med tiden. Fryseegnet
Kan også laves med laksemousse eller tunmousse. Server f.eks. flutes og denne dressing til.Skinkeroulade med spinat – en nem forret du kan lave i forvejen
Det er slet ikke svært at lave en spinatroulade og den er en flot servering. Man tænker faktisk at den er sværere at lave, så flot den ser ud?
Du vil nemt kunne imponere dine gæster med sådan en spinatroulade.
Måske du har frossen spinat i fryseren, du kan bruge, hvis ikke, så kan frisk spinat også sagtens bruges. Kig f.eks. med på denne opskrift
Hvad kan du servere til spinatroulade med skinke?
Næsten alle slags dressinger kan bruges, tænker jeg. Det kunne også være en dilddressing, en purløgsdressing eller en dressing med din favorit krydderurt?
Smag gerne dressingen til med f.eks. sennep/sød sennep, det giver en god smag. Det skulle også smage godt med lidt frisk peberrod i, hvis du er til peberrodssmag?
Servér gerne lækkert brød til eller en grøn salat til, måske denne forårssalat?

Jeg brugte bare almindelig kogt skinke, men du kan også bruge f.eks. lufttørret skinke som serrano eller parmaskinke. Skøn smag!
Rouladen kan forberedes dagen før. Bare pak den godt ind og opbevar den i køleskabet. Den kan godt blive lidt blød, efter nogen tid, men den er stadig god.
Spinatrouladen kan også fryses. Tø den op i køleskabet og skær den ud lige før servering.
En god og nem forret uden fisk, der er let at forberede. Rouladen ser flot ud på et fad og er nem at skære i pæne skiver.
Spinat og skinke er en god kombination. Flødeostecremen giver skinkerouladen en dejlig mild smag og giver fyldet en cremet konsistens.
God fornøjelse med spinatrouladen. Måske den en ide til påskefrokosten, som haps’er til tapas, som let aftensmad, so mpindemadder eller til frokost en dag du får gæster?
Vi nød den bare til frokost i min familie og vi var vilde med den alle mand.
Hvis du gerne vil trylle mere med spinat, så prøv også denne tærte med bacon eller disse spinatboller.
Få flere opskrifter på spinatroulader her:


Prøv også disse forretter uden fisk:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
