Spinatroulade med skinke – her får du en god nem opskrift på en lækker roulade med spinat og skinkefyld.

Spinatroulade med skinke er en god, nem forret uden fisk, der smager super godt og som pynter på frokostbordet. En praktisk forret også, da den kan laves i god tid i forvejen før gæsterne kommer.Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk

En god gæsteret, du kan portionsanrette og servere med dressing og flutes til. Du kan også servere den som en nem forret, til tapas eller på et buffetbord.

Spinatrouladen kan også udskæres hel på et fad og pyntes med friske krydderurter og måske små cherrytomater og peberfrugt i skiver?

I dette indlæg får du opskriften på en kold spinatroulade med fyld af skinke og flødeostecreme.

Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk

Jeg har tidligere lavet denne roulade med røget laks, og en lignende med tun.

Denne gang ville jeg prøve at lave en version uden fisk. Det er jo ikke sikkert, at du eller dine gæster alle er spiser fisk?

Du kan også lave 2 spinatroulader og servere både én med fisk og én med skinke? Så kan dine gæster selv vælge. 🙂

Creme fraiche dressing med flødeost

I spinatrouladen har jeg også brugt en god flødeostecreme med krydderurter og citron. Spinaten i rouladen gav smagen lidt “kant” og citron og creme fraiche i cremen gav rouladen en frisk syrlig smag.

Du kan også tilsætte lidt hakket rød peber eller forårsløg i cremen for lidt ekstra smag, fylde og farve?

Skinke og flødeost passer perfekt sammen – også i en spinatroulade. Det må du prøve.

Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på spinatroulader og andre forretter uden fisk

Spinatroulade med skinke – nem forret uden fisk

Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk
Spinatroulade med skinke og flødeostecreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Spinatroulade med skinke – nem forret uden fisk
Kategori: forretter, frokost
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Spinatbund:

  • 400 gram frossen spinat Kram væden godt af efter optøning. Frisk spinat kan også bruges
  • 3 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • ¼ dl mælk
  • 1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse. Kan evt. udelades
  • 1 tsk bagepulver kan sikkert også laves uden bagepulver
  • salt/peber

Fyld:

  • 400 gram skinke i skiver serrano eller parmaskinke kan også bruges. Laks i skiver kan også bruges

Flødeostcreme med persille og purløg - dild, ramsløg el. lign. kan også bruges

  • 100 gram flødeost naturel / mascarpone du kan bruge 200 gram og så undlade creme fraiche
  • 4 spsk creme fraiche
  • 3 spsk citronsaft smag til
  • 3 spsk persille - frisk kan udelades eller erstattes med dild
  • 3 spsk purløg kan erstattes med fintrevet rødløg
  • salt/peber smag til
  • 1 nip sukker smag til
  • Pynt og tilbehør: creme fraiche dressing

Sådan gør du

Spinatroulade:

  • Læg spinaten til optøning i køleskabet. Kram væden fra efter optøning. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Tilsæt æggeblommerne sammen med salt/peber og bagepulver/kartoffelmel udrørt i mælk. Blend evt. med stavblender
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Pisk hviderne til skum, til du kan vende skålen på hovedet. Vend de piskede æggehvider forsigtigt i spinatblandingen. Vend kun forsigtigt rundt, så luften ikke bliver slået ud af æggehviderne.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl evt. bagepapiret med lidt olie, så slipper rouladen bedre. Fordel spinatblandingen herpå og smør blandingen godt ud i alle hjørner/sider, så hele pladen kommer i brug.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Bag nu spinatbunden ca. 11-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til den er fast, gylden og sprød. Den må ikke blive for mørk. Lad bunden afkøle helt.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks

Fyld med flødeostecreme og rul rouladen sammen:

  • Skyl persille og purløg og hak det fint. Vend det sammen med flødeost naturel og creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt/peber og evt. et nip sukker. Smør flødeostecremen på den afkølede spinatrouladebund.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Fordel skinken i skiver på rouladebunden
    Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk
  • Rul "rouladen" sammen, ved at bruge bagepapiret. Hænger rouladen lidt i, så løsn med en kniv. Læg rouladen med samlingen nederst.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Pak ind i film og afkøl min. 1 time i køleskab, så spinatrouladen kan sætte sig. Kan også fryses 15-30 min.
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
  • Skær fine skiver på ca. 1 cm af spinatrouladen. Brug en skarp kniv og tør kniven af efter hvert snit. Skær bredere stykker, hvis du vil servere den som pindemadder". Pynt evt. rouladen med små cherrytomater. Servér f.eks. flutes eller grøn salat til
    Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks

Noter

Kan forberedes dagen før og udskæres før servering. Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. Den bliver blødere med tiden. Fryseegnet
Kan også laves med laksemousse eller tunmousse. 
Server f.eks. flutes og denne dressing til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk

Skinkeroulade med spinat – en nem forret du kan lave i forvejen

Det er slet ikke svært at lave en spinatroulade og den er en flot servering. Man tænker faktisk at den er sværere at lave, så flot den ser ud?

Du vil nemt kunne imponere dine gæster med sådan en spinatroulade.

Måske du har frossen spinat i fryseren, du kan bruge, hvis ikke, så kan frisk spinat også sagtens bruges. Kig f.eks. med på denne opskrift

Hvad kan du servere til spinatroulade med skinke?

Næsten alle slags dressinger kan bruges, tænker jeg. Det kunne også være en dilddressing, en purløgsdressing eller en dressing med din favorit krydderurt?

Smag gerne dressingen til med f.eks. sennep/sød sennep, det giver en god smag. Det skulle også smage godt med lidt frisk peberrod i, hvis du er til peberrodssmag?

Servér gerne lækkert brød til eller en grøn salat til, måske denne forårssalat?

Forårssalat med radiser - frisk grøn salat med nem dressing
Nem grøn salat med radiser, forårsløg tomater og olie eddike dressing
Se opskriften her
Forårssalat med radiser - grøn salat med nem dressing

Jeg brugte bare almindelig kogt skinke, men du kan også bruge f.eks. lufttørret skinke som serrano eller parmaskinke. Skøn smag!

Rouladen kan forberedes dagen før. Bare pak den godt ind og opbevar den i køleskabet. Den kan godt blive lidt blød, efter nogen tid, men den er stadig god.

Spinatrouladen kan også fryses. Tø den op i køleskabet og skær den ud lige før servering.

Spinatroulade med skinke - nem forret uden fisk

En god og nem forret uden fisk, der er let at forberede. Rouladen ser flot ud på et fad og er nem at skære i pæne skiver.

Spinat og skinke er en god kombination. Flødeostecremen giver skinkerouladen en dejlig mild smag og giver fyldet en cremet konsistens.

God fornøjelse med spinatrouladen. Måske den en ide til påskefrokosten, som haps’er til tapas, som let aftensmad, so mpindemadder eller til frokost en dag du får gæster?

Vi nød den bare til frokost i min familie og vi var vilde med den alle mand.

Hvis du gerne vil trylle mere med spinat, så prøv også denne tærte med bacon eller disse spinatboller.

Få flere opskrifter på spinatroulader her:

Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
Spinatroulade med laks
Se opskriften her
Lakseroulade med spinat - opskrift på spinatroulade med laks
Spinatroulade med tun - nem tunroulade med spinat
Tunroulade med spinat - nem forret med fisk
Se opskriften her
Spinatroulade med tun - nem tunroulade med frisk spinat

Prøv også disse forretter uden fisk:

1.

Bagt avocado med æg i airfryer eller ovn - nem opskrift
Nem avocado til morgenmad, frokost eller forret
Se opskriften her
Bagt avocado med æg i airfryer eller ovn - nem opskrift

2.

Butterdejstærte med tomat & flødeost - nem
Nem sprød tærte med butterdej, tomater og flødeost
Se opskriften her
Butterdejstærte med tomater og flødeost - nem

3.

Butterdejstærte med svampe - sprød butterdej med champignon
Nemme små tærter med butterdej og svampestuvning
Se opskriften her
Butterdejstærte med svampe - sprød butterdej med champignon

4.

Bruschetta med parmaskinke og pesto - lækre
Lækre madbrød med pesto og parmaskinke
Se opskriften her
Bruschetta med parma skinke og rød pesto

5.

Hvidløgsbrød med tomat - bruschetta med tomat og hvidløg
Brug en brødrest til at lave lækre bruschetta-brød med tomat og hvidløg
Se opskriften her
Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift

6.

Kartoffelvafler med ramsløg - sprøde & lækre
Sprøde vafler med kartofler, ramsløg og løg
Se opskriften her
Kartoffelvafler med ramsløg - sprøde & lækre

7.

Hønsesalat på ananasring - god kyllingesalat
Hønsesalat med ananas, æbler og bacon - hjemmelavet og lækker
Se opskriften her
Hønsesalat på ananasring - nem kyllingesalat

8.

Spyd med melon og mozzarella - nem opskrift
Nemme spyd med melon og mozzarella
Se opskriften her
Spyd med melon og mozzarella - nem opskrift

9.

Grillede asparges med parmaskinke - opskrift
Grønne asparges på grill med parmaskinke
Se opskriften her
Grillede asparges med parmaskinke - opskrift

10.

Melonsalat med parmaskinke og mozzarella
Nem og lækker melonsalat med parmaskinke og mozzarells
Se opskriften her
Melonsalat med parmaskinke og mozzarella - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.