Kartofler i ovn med oksekød. Uhm her får du opskriften på en lækker One pot eller One pan ret med oksekød i tern, kartofler, grøntsager og soltørrede tomater.
Et lækkert kartoffelfad, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.
Flokken på Bagenørdens Facebookside har talt.
Jeg spurgte i dag om dagens opskrift skulle handle om kage eller eller om dagens lækre kartoffelfad.
Det blev til en overbevisende sejr til kartoffelfadet og det blev da skiseme også en stor succes. Vildt, når man tænker på at retten blev udviklet efter de ingredienser jeg tilfældigvis havde på lager.
I dag venter der dig derfor den lækreste opskrift på kartofler i ovn med løg, peberfrugt, bønner og soltørrede tomat. Uhm – en skøn ret!
Vi har gang i et “tøm fryser-projekt”. Ikke købe nyt, hvis der kan trylles fra fryseren.
Jeg fandt i dag en pakke skært oksekød i tern og en pose frosne bønner. Tænke……tænke. Mine teenagere er bare slet ikke vild med sammenkogte gullash agtige gryderetter, slet ikke lige så vild som deres forældre ihvertfald.
Sprøde kartofler og sprødstegte grøntsager er de til gengæld topfan af, især hvis der også serveres bearnaise, ja så hvorfor ikke?
Jeg fandt også et glas soltørrede tomater i olie i køkkenskabet, der snart løb ud. Jeg havde skumle planer med den olie.
Når man steger, kan man nemlig sagtens bruge den olie, der er tilbage i glasset. Det er så lækkert at stege i. Det trick bruger jeg også med den hvidløgsolie, der bliver til overs fra marinerede hvidløg.
Prøv det, når du steger kartofler og grøntsager. Både olie fra hvidløg og soltørrede tomater kan bruges. Se en anden yndlingsopskrift på et sprødt kartoffelfad her.
Det blev til et rigtigt lækkert fad med kartofler i ovn med skært oksekød, bønner, rødløg, peberfrugt og ja soltørret tomat.
One pan, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. Så nemt og lækkert og hvor alle ingredienser giver god smag til hinanden. Det er også nemt at vaske op efter sådan en ret. 🙂Total lækker ret og jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er mega nem og en totalt succes!
Både kød, kartofler og grønt laves jo færdigt i ét fad – a la One Pot. Genialt – især på en sen og travl torsdag 🙂
Kartofler i ovn med oksekød, grøntsager & soltørret tomat – få en god one pan /one pot opskrift her

Ingredienser
- 1½ kg kartofler evt. små hurtige/eller vaskede kartofler skåret i grove tern
- 4-500 gram skært oksekød gerne marineret. Andet kød kan bruges
- 1 rød peberfrugt i strimler andre farver kan bruges
- 2 store rødløg i både
- 3-400 gram frosne bønner ca. - gerne flere
- 200 gram soltørrede tomater eller marinerede hvidløg incl. olie Kan udelades. Du kan bruge alm. soltørrede tomater uden olie, og så tilsætte ca. ½ dl olie til fadet
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Vask og befri kartoflerne for øjne. Lad bare skrællen sidde på, hvis den er fin
- Fordel kartoflerne i to stegefade/bradepander med slipletbund. Du kan også bruge ovnens store dybe bradepande
- Fordel kødstykkerne imellem kartoflerne
- Skær rødløg og peberfrugt i strimler og bland med kartoflerne, sammen med de frosne bønner
- Tilsæt soltørret tomat og olien fra glasset (nøjes evt. med halvdelen, hvis der er for meget olie). Du kan også bruge alm. soltørrede tomater uden olie, og så tilsætte ca. ½ dl olie til fadet
- Drys med rigeligt salt og hvidløgspeber og evt. pinje- eller solsikkekerner på toppen.
- Steg kartoffelfadet i ca. 45 min. v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). Rør rundt i fadet/fadene ca. 2-3 gange undervejs. Retten er færdig, når kød, kartofler og grønt er sprødstegt
Noter
Retten kan også laves med marinerede hvidløg i olie
Kartoffelfadet kan laves uden soltørret tomat i olie. Tilsæt så bare raps/solsikkeolie til fadetOksekød i tern i ovn med kartofler, bagte løg, peberfrugt og grønne bønner – SÅ lækkert og nemt at lave
Sprøde kartofler, sprøde grøntsager og virkeligt velsmagende oksekød, der havde taget smag af oliemarinaden fra de soltørrede tomater.
Retten kan dog sagtens laves uden de soltørrede tomater. Så supplerer du bare med lidt ekstra olie. Men tomaterne giver nu altså retten en rigtig god smag.
Du kan tilsætte andre grøntsager til retten, men grønne bønner passer perfekt til oksekød og det samme gør bagte løg og bagt peberfrugt.
Jamen på mange måder er det jo den mest simle ret?
Drys gerne lidt pinjekerner eller solsikkekerner på, før retten kommer i ovnen. Det vil smage så godt.
Perfekt, at vi lige havde de grøntsager hjemme, der går så godt spænd med ovnstegte kartofler. Perfekt ret der ikke krævede nyindkøb. Alt var på lager, i køleskab, skuffer eller fryser. Nemt!
Jeg er topfan af sprøde kartofler med ovnbagte rødløg og peberfrugter. Bønner brugte jeg fordi de passer godt til oksekød.
Hvis du ikke har de samme grøntsager som jeg, så bare brug de grøntsager, du lige har på lager.
Kan retten laves med andet kød?
Jeg tænker at oksekødet fint vil kunne erstattes af svinekød, kalkun- eller kyllingekød? Skært oksekød i tern er jo rimeligt dyrt at købe. Tilberedningstiden skal nok bare lige forkortes lidt, da disse typer kød bliver hurtigere gennemstegt.
Du kan servere både bearnaisesovs eller f.eks. kold creme fraiche dressing til retten.
På 1 time var der en lækker menu på matriklen. Fornem menu, der sagtens kan laves på en travl hverdag også. Også et hit som nem mad, når du får gæster.
En-to-tre så var der one pan ret med kartofler og oksekød – en ret af de allerbedste.
En nem ret, der passer sig selv i ovnen, imens du har travlt med andre ting. Måske du bare har lyst til at slænge dig med din gode bog i sofaen imens?
Rigtig god fornøjelse med dine sprøde kartofler i fad. Mad i fad er bare det bedste. 🙂
Få flere gode opskrifter på mad i fad med kartofler her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Skøn skøn ret denne sprødt kartoffelfad med skært oksekød, løg, peberfrugt, grønne bønner og soltørrede tomater. En ret jeg ofte vender tilbage til.
I det hele taget har du SÅ mange dejlige, ukomplicerede opskrifter på din blog – min absolutte favorit madblog ?
God weekend