Chokoladekage – verdens bedste chokoladekage i bradepande. Sådan en dejlig kage får du opskriften på i dag.Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

“Verdens Bedste Chokoladekage” – det var da ellers godt nok noget af en titel hva’? Store ord, kan nogen kage mon overhovedet leve op til dem?

Ja, denne chokoladekage kan!

Den er lige præcis så god og lækker som en chokoladekage skal være i mine chokoladedrømme. Tung, syndig, svampet og lækker!

Opskriften fandt jeg i et norsk ugeblad og jeg var vild efter at komme hjem og få opskriften afprøvet.

Den levede op til alle forventninger og kagen kom med på familietur til Fåborg i går. Kagen bestod – til fulde! 🙂Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Chokoladekagen holder sig frisk og lækker i dagevis og kan sagtens laves i forvejen.

Måske du skal have den med på tur eller servere den for gæster, til fødselsdagskagebord, til kolleger?

Den vil være helt perfekt som “Klassens Time kage” – alle børn – og deres voksne – vil elske den! 🙂

Jeg har straks tilføjet opskriften til den populære opskriftliste med bradepandekager – du kan se den lige her

Kagen er nem at lave og er egentlig ikke så meget fedtstof, når man tænker på at det er en bradepandekage til mange.

Der er meget kakao og chokolade i, og en del sukker, men som sagt bliver det også en kæmpe kage.

Jeg har brugt tykmælk i dejen, hvilket gør kagen ekstra svampet og lækker. Det gør også at man kan spare lidt på smørret. Smart 🙂Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Verdens bedste chokoladekage i bradepande – få en god, nem opskrift hér

Verdens bedste chokoladekage - nem, svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram smør
  • 3,7 dl vand
  • 30 gram kakaopulver usødet (ikke Nesquick)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 600 gram sukker Du kan nøjes med 450-500 gram
  • 450 gram hvedemel
  • tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,8 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt kærnemælk kan f.eks. også bruges
  • 1 knivspids salt
  • 2-3 æg 2 store eller 3 små æg
  • Evt. 100 gram grofthakket chokolade eller mere. Al slags chokolade kan bruges, men brug gerne mørk

Glasur:

  • 250 gram flormelis
  • kogende vand
  • Revet chokolade

Sådan gør du

  • Lun vand i en kasserolle og tilsæt smørret. Lun til smørret er smeltet
  • Tilsæt kakaopulver og rør til pulveret er opløst
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Bland mel, sukker, vanilje, salt, bagepulver og natron i en skål og hæld chokoladeblandingen heri. Rør godt.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Tilsæt tykmælk og rør godt.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Rør æggene i og pisk godt efter hvert æg.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Tilsæt evt. grofthakket chokolade.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Smør en bradepandeform og hæld dejen heri. Min form var 25x40cm men ovnens store bradepande kan også bruges.
  • Bag kagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen skal være klæg og fugtig inden i, men der må ikke hænge dej ved strikkepinden. Vær obs på ikke at bage kagen for længe, den må ikke blive for tør.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Lad kagen afkøle for du smører glasur på. Riv straks herefter chokolade over glasuren.
    Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift
  • Kan kan lægges sammen med smørcreme i stedet - det smager SÅ lækkert!

Noter

Opbevar kagen i en tætsluttende beholder. Den kan holde sig frisk i dagevis, men kan også fryses
Tilsæt gerne chokolade til kagen - alle slags kan bruges
Smager skønt, smurt med smørcreme.
Kan kan også laves som muffins - halvér ca. bagetiden i så fald
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Uhm  – sikke en lækker bradepandekage med chokolade og tykmælk – svampet og lækker!

Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift Strengt taget behøver du ikke tilsætte chokolade. Jeg havde en plade Marabou liggende, der var blevet tilovers i køkkenskabet. Jeg hakkede halvdelen og tilsatte den.

Til en tung syndig chokoladekage hører chokolade tænkte jeg, men den kan undværes, hvis du synes.

At chokoladen var med saltlakrids gjorde ikke det fjerneste – lækker chokolade! Vildt at den var blevet tilovers, forstå det hvem der kan 😉Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Fremstillingsprocessen er lidt anderledes, end vi er vant til med almindelige chokoladekager.

Punktet med at lune vand og smelte smørret heri, var jo helt nyt og anderledes. Jeg blev ret imponeret.

Kagen er betydeligt mere svampet end andre chokoladekager jeg har bagt.

Der er også tykmælk i, hvilket vi jo ved tilfører kager mere fugt og saftighed til kager og bagværk, men alligevel blev det en kage der imponerede.

Det gjorde faktisk også kun kagen endnu nemmere at lave, at smørret ikke skulle piskes op med sukker? Nem og lækker kage altså! 🙂

Hvis du foretrækker at lave kagen som muffins, kan du også sagtens det. Brug silicone eller almindelige papirsforme.

Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Kagen smager skønt! Den er svampet, lækker og brownieagtig sød. Den er drøj i brug, for de fleste vil kun kunne spise et enkelt stykke. Måske den rækker til mere end 25 pers.

En helt perfekt chokoladekage, hvis man spørger mig.

Jeg glæder mig til at prøve at lave kagen med smørcreme med vanilje. Du kan finde en opskrift på chokoladekage med smørcreme lige her

Smørcreme med vanilje og æggeblommer
Lækker smørcreme med vanilje
Se opskriften her

Bag evt. kagen i ovnens store bradepande og del den i to. Smør smørcreme på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Voila!

Tror det vil blive en helt genial kage på den måde! Det må vi prøve da! 🙂

Kig f.eks. også med på denne opskrift på chokoladekage med smørcreme:

Chokoladekage med smørcreme nem opskrift
Nem og lækker chokoladekage med smørcreme
Se opskriften her
Chokoladekage med smørcreme nem opskrift
Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Sådan laver du verdens bedste chokoladekage – se billederne fra start til slut her:

Chokoladekagen var perfekt at tage med på tur.

Jeg bruger en bradepande som top/låg til min dybe bradepande. Med en elastik omkring klarer kagen snildt også en evt. lidt hård transporttur.

Bradepandekagen holder sig frisk længe og smager rigtigt godt – lige til den er spist til sidste krumme.

Familiemedlemmerne, der var med på tur, ville rigtigt gerne have kage med hjem, så vi delte den i 3.

Fint med delekage. Det må da vises at være en rigtig god anbefaling, når gæster vil have kage med hjem. 🙂
Verdens bedste chokoladekage i bradepande - opskrift

Verdens Bedste chokoladekage.

Måske et søndagskageprojekt hjemme hos dig? Tror dine kolleger vil juble hvis du snupper en “jeg er tilbage fra ferie-kage” med på mandag 🙂

Få flere lækre opskrifter på chokoladekage i bradepande her:

1.

Chokoladekage - bradepande opskrift Halloween
Chokoladekage med kaffe i brandepande - svampet og lækker
Se opskriften her

2.

Chokoladekage med æblemos i bradepande
Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker
Se opskriften her
Chokoladekage med æblemos i bradepande

3.

Chokoladekage med skyr - bradepandekage
En skøn svampet chokoladekage med skyr
Se opskriften her
Chokoladekage med skyr - bradepandekage

4.

Chokoladekage med appelsin yoghurt uden æg
Nem bradepandekage med kakao og appelsin yoghurt
Se opskriften her
Chokoladekage med appelsin yoghurt uden æg

5.

Klassens time kage - chokoladekage som stor bradepandekage
En nem svampet chokoladekage med chokolade
Se opskriften her
Klassens time kage - chokoladekage som stor bradepandekage

6.

Kladdkaka - svampet svensk chokoladekage
Nem opskrift på nem "klistret" chokoladekage a la brownie
Se opskriften her
Kladdkaka - svampet svensk chokoladekage


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.