Bagenørden griller: Lækre saftige grillede kalkunlår

  • Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår

DSC_7437Uhm – webergrillen kom, så og sejrede igen.

Fantastiske gasgrill, hvor der kan trylles lækkert mad ved bare at trykke på knappen?

Elsker min gasgrill og vi har allerede brugt vildt mange gange, siden vi købte den for en måned siden. Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår

Den grillmenu du skal høre om i dag, er verdens nemmeste grillmenu:

Krydrede grillede kalkunlår med grillede kartofler og grøn salat. SÅ lækkert og samtidig også den letteste menu. 

Det sværeste i hele projektet er at opdrive kalkunlår. Det er sjældent de kan købes i butikkerne, men pludselig en dag er de der, f.eks. i Kiwi og så er det bare om at slå til. Udsæt ikke “køb kalkunlår-projektet”, men køb når du ser dem og frys gerne ned, til en dag det passer dig bedre.

Jeg fik 6 store kalkunlår for 50 kroner – ca. 2 kilo kød!DSC_7429Kalkunlår er en rigtig billig spise, der er meget kød på et lår og der er intet fedtspild. Spis gerne kalkunkød, når/hvis du vil tabe dig.

Normalt er kalkunlår meget ferske i smagen, men godt krydret og efter en tur på grillen var smagen i top. Du kan også lave din egen marinade, som du kan lade kalkunlårene trække i. 
DSC_7430 Jeg lavede “små hurtige” grillede kartofler til kalkunlårene, vi spiste grøn salat og bearnaisesauce til. Så lækkert.DSC_7432Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår Kartoflerne fik 45 minutter og kalkunlårene 1 time og et kvarter. Grilleriet krævede ikke meget arbejde. Den nemmeste grillmenu og her kommer opskriften:

Bagenørden griller: Lækre saftige grillede kalkunlår
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde grillede kalkunlår med grillede kartofler og salat
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 kalkunlår (1 pr. person)
  • ½ dl. olie
  • Salt/peber/barbecuekrydderi
  • Grillede kartofler: 2 poser "små hurtige kartofler" á 800 gram, ½ dl olie og groft salt
  • Tilbehør: grøn salat og bearnaisesauce
Sådan gør du:
  1. Tænd grillen
  2. Pensl kalkunlårene med olie og drys med alle krydderierne (lav evt. en marinade i stedet og lad lårene trække i den i minimum 3-4 timer)
  3. Læg kalkunlårene på grillen, evt. på et stegenet, så de lettere slipper grillen igen. Lårene vendes i alt 4 gange i løbet af stegetiden. Vær obs. på at alle sider får "en tur".
  4. Stegetemperatur: Indirekte varme v. ca. 200 grader i 1 time og et kvarter.
  5. Kalunlårene er færdige, når der løber klar saft fra lårene. Stik evt. i et lår og se om kødet er rosa inderst ved knoglen (det må der IKKE være)
  6. Grillede kartofler: vend de små kartofler med olie og salt og grill i 45 minutter. Vend kartoflerne når du vender kalkunlårene.
  7. Lav en grøn salat og bearnaise og server

Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårDet var svært at vurdere hvornår kalkunlårene var færdige. Jeg gav måske vores 10 minutter for længe, men det var også kun fordi de var frosne inde midt i. Med fjerkræ tør jeg ikke løbe nogen risiko. Ingen overhovedet.

De anvisninger jeg kan give dig er, at kødet skal have sluppet knoglen på skaftet og at den væske der løber fra, skal være helt klar og ublodig. Du kan blive meget syg, hvis du spiser halvråt fjerkræ, så du skal være virkelig omhyggelig. Hellere lidt for længe, end lidt for kort stegetid, sådan tænker jeg, men er du i tvivl, kan du også bruge et stegetermometer? Kalkuns kernetemperatur skal være 72-75 grader.DSC_7433Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårDet er en nem grillret og her kommer menuen i billeder fra start til slut:

Det er så let en menu, at det næsten er for godt til at være sandt, ikke? Heldige grillmestre vi er – dig og mig og vi to? 🙂
Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårKartoflerne blev færdige efter 45 minutter, og skulle vendes en 2-3 gange undervejs. Det er vigtigt, ellers brænder de af under bunden.

Jeg brugte en alu-form til kartoflerne, ikke en engangs- men en større metalform, der kan genbruges. Brug gerne én af rustfrit stål, så er det pærelet. 
DSC_7442 Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlårTotalt lækker grillmenu – og pærelet  at lave 🙂
Bagenørden griller: lækre sprøde grillede kalkunlår

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Tina Nymann 1. september 2015 af 20:14- Svar

    Fjerkræ smager bare altid bedre på grill og beholder saft og kraft?

    • Gitte Hansen 1. september 2015 af 20:49- Svar

      Hej Tina
      Ja det må du nok sige – er du vimmer noget lækkert fjerkræ vi har fremtryllet på den grill allerede. Balancegangen er ikke at grille for længe og ikke for kort tid. Det kan nemt blive tørt men må endelig heller ikke være råt. Jeg øver mig stadig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar