Brændende pølse kærlighed med bagt kartoffelmos

 • Brændede pølse kærlighed

Brændede pølse kærlighedVejen til børns hjerter går via pølser og kartoffelmos. Sådan er det bare, og det virker hver gang, også i dag.

Hvis du følger med på FB, ved du godt, at jeg jo har travlt med hvalpeleg og sommernydning i haven. Mad? Jamen det bliver jo først ved 19-tiden jeg får tid/gider tænke på det, og så skal det fileme gå tjept, for så er alle jo megasultne! Brændede pølse kærlighedSådan gik det også i dag. Der var pølser i køleskabet der skulle bruges. Vi gad ikke grille, bare for at grille pølser. Svensk pølseret var i tankerne, men altså at ordne og koge kartofler virkede helt uoverkommeligt efter omstændighederne.

Brændende kærlighed kom hurtigt med i overvejelserne, men der skulle jo bruges bacon i stedet for pølser? Jamen hvem bestemmer egentlig det? Hvorfor ikke bare skifte ud med pølser? Brændede pølse kærlighed“Hvo intet vover, intet vinder” …..

Halløjsa!

Jeg er nødt til at tage patent! Den ret var fileme en succes og det vilde var, at der var mad på en halv time fra start til slut. Jeg må indrømme, at jeg brugte kartoffelmos pr. brev. Ja sikke en redelighed! Har du tid og energi til at ordne og koge kartofler, så gør gerne det. Det er jo klart det bedste. DSC_7124En meget nem ret, som alle vil kunne li’. Er din familie til svensk pølseret/brændende kærlighed, vil de også kunne lide denne. med garanti!

Her kommer opskriften – og den er nem. 🙂

Brændende pølse kærlighed
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Brændende pølse kærlighed med bagt kartoffelmos
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
 • Kartoffelmos:
 • 3 breve kartoffelmos
 • 1½ liter vand
 • En god smørklat
 • Drys: salt og paprika
 • Pølseblanding:
 • En god smørklat
 • 2 store eller 3 små løgn i tern
 • Pølser skåret i skiver
 • 6 gulerødder skåret i små stykker
Sådan gør du:
 1. Lav kartoffelmosen og hæld den i et fad. Drys med salt og paprika.
 2. Bag kartoffelmosen i ovnen indtil pølseblandingen er færdig.
 3. Svits imens løg i smør til løgene er klare
 4. Tilsæt pølser i skiver og svits med
 5. Tilsæt gulerødder i små tern og tilsæt til pølseblandingen.
 6. Hæld til sidst pølseblandingen på toppen af den bagte kartoffelmos og bag i mindst et kvarter v. 200 grader varmluft eller til pølserne er sprøde på toppen.
 7. Tilbehør: broccoli.

Brændede pølse kærlighedBagt kartoffelmos med pølseblanding – brændende pølse kærlighed og ikke et øje var tørt. Jeg scorede ihvertfald kærlighed fra begge mine teenagere- og det er faktisk slet ikke det værste der kan ske?! 🙂

Du kan her se billeder af processen fra start til slut. En ultralet menu:

Klart en favoritbørnemenu, men også en lækker voksenlivret. Prøv den gerne en dag det skal gå tjept i dit køkken, og se hvad I synes?
Brændede pølse kærlighedTak for din tålmodighed – med de særligt nemme retter der bliver serveret for tiden og med al den Kallespam, der er ved at drukne bloggens FB-side.

Ja det er jo derfor jeg er gevaldigt hængt op. Jeg leger hvalpeleg et par timer i haven hver eftermiddag, før jeg kan koncentrere mig om madlavningen og derfor bliver det tit sent og ekstremt hurtige retter. Tak for din tålmodighed – det kan jeg ikke sige for tit. Nogen siger at en hvalp falder til ro når den er 3/4 år? Piece of cake! 😉2015-08-17 08.47.15Vi fik varm mad idag. Wow. Standarden er høj, også hér år 0 efter dem nye Kalle-tidsregning 🙂
Brændede pølse kærlighed

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Pernille 26. august 2015 af 09:36- Svar

  Tak for dit svar 🙂 Det skal absolut prøves !!
  Syntes det er skønt med helt almindelige madopskrifter, der går hurtigt, og der til nød snydes lidt….. 🙂 Det er jo nok sådan, de fleste mennesker gør, og alligevel er der mest fancy mad, og opskrifter med ingredienslister så lange som bøger, når man kigger i blade og andre steder………… Så TAK for din blog!!! Jeg er stor fan 🙂
  MVH Pernille

  • Gitte Hansen 26. august 2015 af 21:13- Svar

   Hej Pernille

   Tusind tak for din hilsen. Det glæder mig helt usigeligt, det du skriver. Jeg er så glad for at du og mange andre giver udtryk for at min blog og opskrifterne kan bruges til hverdag og også de dage hvor det skal gå ekstra hurtigt. Jeg har en meget uhøjtidelig og afslappet tilgang til madlavning og dejligt hvis det kan smitte. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig. Jeg er helt vild at have dig som fan på min blog – velkommen til og vi høres da ved igen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Pernille 21. august 2015 af 12:09- Svar

  Jeg læser dine opskrifter med fornøjelse. Jeg har aldrig prøvet at lave kartoffelmos fra pulver. Er der et bestemt mærke, som du synes er det bedste, eller smager de alle ens?? 🙂

  • Gitte Hansen 21. august 2015 af 18:59- Svar

   Hejsa Jeg vil foreslå dig at købe de lidt dyrere mærker, men discount er også fine. Bruger mest pulver til bagt kartoffelmos, synes ikke det behøver at være frisk til det formål, men kvaliteten er jo selvfølgelig bedre. Vil jo helst anbefale hjemmelavet, men tiden er jo nogen gange knap….
   God fornøjelse med kartoffelmosen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar