Karrykål med svinekød, hvidkål og ris, så det mætter godt. Uhm her får du opskriften på den lækre ret, der er nem og billig at lave.
Vi elsker karrykål herhjemme, både når det laves med hvidkål og spidskål. Karrykål med oksekød er lækkert, men det er det nu også med kyllingekød, pølser, skinketrimler, eller svinekød / hakket kalv/flæsk.
I dag får du opskriften på karrykål med svinekød. Nem, sund, lækker og billig aftensmad, der mætter godt, for der er ris i denne version. Fedtfattig er den også.
Nederst i dette indlæg får du inspiration til flere lækre opskrifter på karrykål.
Hvad er karrykål?
Karrykål er hvidkål eller spidskål stegt med karry. En god ret, når det er efterår/vinter, hvor det er sæson for hvidkål og vi kan købe dem billigt.
Det giver varme i kroppen at spise karrykål. En stærk, krydret ret, der giver varmen. Hvor stærk din karrykål skal være, bestemmer du selv.
Karrykål er rigtigt nemt at lave og er derfor en perfekt ret at lave på travle hverdage. Hvis du er heldig, har I mad nok til 2 dage. Karrykål smager også godt kold og det kan også fryses.
Retten er billig at lave, også i strøm, for alt bliver færdigt i én og samme gryde. En god one pot ret.
Karrykål kan du også lave nemt i ovnen. Få en god opskrift på bagt hvidkål i fad her.
Er dine børn vilde med boller i karry, så prøv at lave denne ret til dem. Jeg er sikker på at de vil kunne lide den. Tilpas mængden af karry, så retten vil passe til dine børns smagsløg.
Kan karrykål laves uden kød og uden ris?
Ja sagtens. Jeg har brugt et helt kilo hakket fars af svinekød til denne portion, men du kan sagtens nøjes med ½ kg kød. Hakket kød af kylling ell. oksekød kan også bruges, men kød kan også helt udelades.
Karrykål uden kød kan serveres som tilbehør til kødretter, f.eks. frikadeller, koteletter ell. lign. Kan også laves uden ris, brug mindre vand i så fald (ca. 2½ dl).
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Karrykål med hvidkål, ris og hakket svinekød – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- ½-1 kg hakket svinekød - du kan nøjes med ½ kg kød hakket kalv/flæsk, oksekød eller kyllingekød kan også bruges. Kød kan også udelades
- 4 grofthakkede løg eller 2-3 porrer i skiver
- 2 spsk karry smag til
- Salt/peber
- 1 hvidkål fintsnittet. Kan erstattes med spidskål.
- 3 bouillonterninger okse-, høns- eller grøntsags-
- 6 dl ris gerne fuldkornsris
- 7,5 dl kogende vand
Sådan gør du
- Brænd karryen af i lidt olie ell. smør, i en gryde. Svits bouillonterningerne med.
- Tilsæt kød og svits det, til det skifter farve. Du behøver ikke ekstra fedtstof.
- Hak løgene og tilsæt sammen med salt og peber.
- Snit hvidkålen fit og tilsæt. Læg låg på gryden og lad kålen simre 3-5 minutter, til den er faldet lidt sammen.
- Tilsæt ris og kogende vand.
- Lad karrykålen simre under låg i ca. 20 minutter, til risen er færdigkogt og væden opsuget. Smag karrykålen til med peber, salt og måske ekstra karry.
- Servér - gerne med en skive fuldkornsbrød til
Noter
Karrykålen er en god One pot ret med med hvidkål, fars af svinekød og ris – sund, fedtfattig og billig aftensmad
Man skulle tro det var lyv, men det passer altså.
Efter i årevis at have plaget mine børn om at spise flere grøntsager, så har de i teenageårene fuldstændig skiftet kurs.
Nu spørger de “Skal vi ikke snart have broccoli?” “Hvornår laver du blomkålsgratin igen?” og “Åh mor, karrykål, hvornår laver du det?”
Jep – der er håb, hvis du altså har små børn der er lidt grøntsags kræsne lige nu.
Pludselig kan det forandres og en dag bliver de måske – ud af det blå – vilde med grøntsager!
Plagerierne om karrykål var intense, så moderen gav efter. Skønt med børn, store som små, der gerne vil have indflydelse på dagens menu.
Karrykål blev derfor aftensmaden i aften. Et sundt fedtfattigt måltid, med god smag og gode vitaminer.
En portion karrykål er det nemmeste aftensmad. Når så familien ovenikøbet både plager, så er dagens menu jo nem at beslutte sig for.
Tippet er hermed givet videre til dig. Håber også retten bliver en succes hjemme i din familie.
Sådan laver du karrykål med hvidkål, ris og svinefars – se billederne her:
Karrykål har fulgt mig siden jeg var barn.
Jeg husker at min mor lavede små frikadeller af farsen og puttede det ned i karrykålen i stedet for. Jeg elskede det!
Det tager en smule længere tid, at stege frikadeller, og jeg er åbenbart mere den dovne type, der steger farsen med kålen. Du bestemmer.
Din karrykål vil smage lækkert, både med og uden frikadeller.
Få flere nemme lækre opskrifter på karrykål eller andre gryderetter med hvidkål ell. spidskål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hvis den skal laves uden ris, hvordan så med væsken? Venligst Rikke