Fedtfattig kødsauce pimpet med grønt og gult

DSC_7224

Hverdagen rammer os alle! Lange, tunge sene dage hvor maden skal laves i en fart. Hvor ambitionerne alligevel er store. Lækre livretter for børn og voksne. Sundt, lækkert og nærende mad med en lille bøn om, at der vil kunne være mad nok til to dage.

Sådan en dag kan man da lave pasta og kødsauce! Kødsauce i forklædning, godt pimpet med grønt og gult. Godt fyldt op med masser af fibre og tomatsauce i lange baner. JAAA til kødsauce!

DSC_7222

Mine børn er nogle kødspisere. De insisterer på at vi bruger et kilo hakket oksekød når vi laver kødsauce, ellers er der “alt for lidt kød mor”. Vi laver en KÆMPE grydefuld kødsauce, da de 2 sultne teenagere altid er storsultne og fordi vi godt kan lide at der er mad nok til to dage. Hvis der skulle være kød nok til til så stor en gryde, skulle der mindst 2 kilo hakket oksekød i.

Jeg snyder. Indrømmet. Jeg putter en MASSE revne gulerødder og nøjes med 1 kilo kød og en hel del andre smagsgivere i stedet. Ha! Godt forklædt i tomatsaucen ligner gulerødderne hakket okse! Tror dog at mine teenagere har luret mig, men pyt! Nu har de nået sådan en alder at de ikke længere bliver hysteriske over at finde en stump gulerod på tallerkenen. Godt den asketiske kræsenhed er et overstået kapitel!

Her ser du et udpluk af alle de grøntsager jeg tilsatte. 
DSC_7198

Opskriften på den “pimpede” kødsauce kommer her:

1 kilo hakke oksekød

10-12 fintrevne gulerødder (brug evt. en minihakker/eller et andet snitte-aggregat)

1-2 peberfrugter (finthakket)

4 finthakkede løg.

5 hvidløg

1 pakke bacontern.

3 spsk. oregano

3 oksebouillonterninger

2 glas pastasauce (glassene skylles godt med vand, som tilsættes)

4 dåser/kartoner flåede tomater. (skylles med vand, vand tilsættes)

Smag til med salt/peber og tomatketchup.

Sådan gør du:

Svits bacontern og herefter kødet. Du behøver ikke bruge olie/fedt. Der er nemlig rigeligt fedt i bacon/oksekødet i sig selv, også selvom det er med lavt fedtindhold. Tilsæt bouillonterningerne og løg/hvidløg. Svits.

Riv imens gulerødderne og peberfrugt fint.Tilsæt og rør godt. Tilsæt pastasauce og tomatsauce/flåede tomater. Alt hvad du kan finde med tomat-indhold. Jeg brugte vist forresten også lidt tomatketchup at smage til med?

Man kan købe sådan en ½ liters tomatsauce i Lidl for en femmer. Det er billigt og det er GOD tomatsauce! Stop gerne nogle stykker af den slags i.

DSC_7216Jeg fandt også nogle glas pastasauce købt på discount i Norge. Sådan et kæmpe glas kostede under en 10’er i Norge, ja pudsigt nok var pastasauce rørende billigt.
DSC_7221Alle tomatglas og -kartoner tømmes og skylles med vand for at få de sidste rester med. Låget skal på gryden nu og nu skal kødsaucen simre. Helst i mindst en time. Ja jeg ved det godt “mad til de travle”, men altså den har GODT af at simre lang tid, det behøves ikke. Den smager fint alligevel 😉

DSC_7219

God fyldig tomatsauce. Der blev en KÆMPE gryde! Der var rigeligt mad til to dage, til tidlige teenagefrokoster efter en lang skoledag og til gratineret pasta og kødsauce på dag 3. Alle anstrengelserne værd.

Server fuldkornspasta til og rev gerne din bedste ost over. Uhm Det behøver slet ikke være den købte revne, riv gerne bare lidt af favoritosten fra dit køleskab

Så er der serveret! “Pimpet” pasta med kødsauce, godt pimpet med grønt og gult.

Rigtig god fornøjelse! Alle hér blev mætte og glade og vi fik sneget en masse frugt indenbords, både hos børn og voksne. Bare lige et tip 😉

DSC_7229

Mere inspiration

Læg en kommentar