Grillet marineret nakkefilet, sennepsbagte grøntsager og pommes frites

DSC_6403I går hørte du om den lækreste rabarberdessert og i dag skal du så høre om hovedretten :

Grillet marineret nakkefilet med sennepsbagte grøntsager og hjemmelavede pommes frites. 

DSC_6401

Det er en nem menu, selvom den lyder lækker og avanceret. Grillen og ovnen gør alt arbejdet. Du skal skrælle kartofler og ordne grøntsager, men that’s it. Der breder sig liftlige dufte i dit køkken og omkring din grill. Uhm en lækker sommermenu!

Her kommer opskriften:

Hjemmelavede pommes frites: 

Du skal bruge :

1½ kilo skrællede kartofler (ca. afhængtigt af hvor sulten din familie er)

½ dl. olie

Salt og peber

En nakkefilet – købt færdigmarineret eller lav én med din egen marinade. Bruger du ingen marinade skal du krydre stegen godt.

Sennepsbagte grøntsager: 

3 peberfrugter (flere/færre, afhængigt af hvad din lagerbeholdning siger?)

8 gulerødder (flere/færre?)

5 rødløg (flere/færre?)

Måske du har nogle helt tredje grøntsager i køleskabet der trænger til at blive brugt?

Sennepsdressing:

3 tsk. dijonsennep

2 tsk. akaciehonning

1 spsk. tørret timian

2 spsk. olie

Salt/peber

DSC_6405Sådan gør du: 

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Vend med olie og salt/peber. Læg kartoflerne i et aluminiumsfad, så de også bliver sprøde i bunden også. Sæt fadet i ovnen og steg en time v. 175 grader varmluft. Skal vendes undervejs.
DSC_6354

Det er også nu du skal tænde op i grillen. En grill tager ca. ½ time om at blive klar, er min erfaring, og nakkefiletten skal grilles ca. 40 minutter.

Jeg var heldig at “falde” over denne lækre nakkefilet i Kiwi – en hvidløgs/oregano-marineret nakkesteg. Orv manner, hvor endte den nakkefilet ud som en virkelig lækker steg! Jeg cyklede straks forbi Kiwi i dag for  at se om de havde flere nakkefiletter,  men desværre næh. Finder du sådan én på din vej, så slå til straks!

DSC_6368

Findes der ikke marinerede nakkefiletter, så marinér gerne din egen. Lav en barbecue-marinade eller lav en hvidløg/oregano/oliemarinade, som du nok skal lade nakkefiletten trække i, i mindst 6 timer.

DSC_6370

Nakkefiletten skal grilles ved indirekte varme i ca. 45 min. Brug låget når du griller.

Når du har lagt nakkefiletten på grillen, ordner du grøntsagerne.  Skær peberfrugterne i grove tern. Jeg brugte en pakke pebermix, hvor peberfrugterne var blevet godt runkne, men pyt. Stop madspild, stop peberspild. Runkne pebre kan sagtens bruges som ovnbagt grønt. Pebermix er pebre i forskellige farver, det giver gode farver til retten.

Skær rødløg i både og gulerødder i 3-4 cm. stykker
DSC_6358

Læg grøntsagerne i et aluminiumsfad.DSC_6366

Rør nu sennepsdressingen:

Rør sennep med honning og olie. Tilsæt krydderierne.

DSC_6359 DSC_6361 DSC_6363“Dryp” sennepsdressingen over grøntsagerne og sæt dem i den 175 grader varme ovn. Grøntsagerne skal stege ca 30 minutter og skal vendes undervejs. 
DSC_6367
Det er nu du skal kigge til nakkefiletten. Ups, den var begyndt at blive lidt sort på den ene side “Først en halw tiiim’ på den en’ sii’e”…. 😉 næsten. Brug gerne et stegethermometer.  Nakkestegen skal slutte på ca. 80 grader. Husk låget på når du griller og let helst ikke alt for meget på låget undervejs.  
DSC_6387 I mens stegen steger på grillen, kan du røre en hurtig ylettedressing sammen. Jeg tilsatte tørrede hvidløgsflager (brug gerne friske fed), salt/peber og 1 tsk. akaciehonning. Ylette smager godt og har en tyk konsistens, som creme fraiche eller tæt på? Bare mere kalorielet.DSC_6390 DSC_6391 Det er nu du skal råbe til din familie. “SÅ ER DER MAAAAAAAD”

Jeg lettede en sidste gang på låget, og ja, den var god nok. Nakkefiletten var færdiggrillet og den lugtede himmelsk?!

Jamen vi er jo grillamatører, skulle det mon lykkes denne gang?

Min mand og jeg bliver stadig overraskede, når det lykkes os at grille noget kød der dufter, smager og ikke er branket, tørt og brændt.
DSC_6392

Jeg lod stegen trække 5 minutter og  skar herefter stegen i mindre skiver.  Den skal serveres straks herefter. Min familie havde NÆSTEN ikke tid til, at jeg tog billeder! 😉

DSC_6393De sennepsbagte grøntsager var også færdige nu, kartoflerne ligeså. Bidefaste, sprøde og lækre. Sennepsdressingen giver grøntsagerne en fantastisk smag – prøv det gerne af. Dijonsennep er en mild sennep, du løber ikke nogen kæmpe risiko og der er ikke nogen kraftig sennepssmag. Man kan spise et kilo grøntsager eller mere på denne måde, uden problemer. Lækkert!
DSC_6398Kartoflerne blev sprøde og lækre og vi kæmper altid lidt om dem. 1½ kilo bør altså være nok kartofler, tænker jeg, men de teenagere….de teenagere. De er så SULTNE! Især når deres livretter er på menuen. Hjemmelavede pommes frites er en af dem  😉
DSC_6399

Der blev skåret lækre skiver af nakkestegen. Uhm den duftede og uhm hvor den smagte.

Det var et held at den lykkedes for sådan nogle grillamatører som os. Mere held end forstand, og vi brugte faktisk ikke engang grilltermometer?

Vi må bo under en heldig grillstjerne lige for tiden, hvad sker der mon lige? Flere grillsuccesser på stribe – fedt!  😉
DSC_6402Maden blev rettet fint an og serveret på den nederste solskinsterrasse.  Maden smagte fantastisk! Bemærk, at solen også lige kaster sit skønne solskinssmil på vores madtallerken. Solskin gør godt og alt mad smager bare endnu bedre, i solskinsvejr!

Det var en rigtig lækker grillmenu, som jeg gerne vil anbefale dig at kaste dig ud i.

Steger du en helstegt nakkefilet, så krydr den godt. En fersk nakkefilet trænger til krydderi., ekstra vigtigt hvis stegen ikke er marineret

God fornøjelse med grilleriet 🙂

P.S.: Steger du en hel nakkefilet, så kan du være så heldig, at der rester til dagen efter. 🙂

DSC_6407

Mere inspiration

Læg en kommentar