Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauce

Grillet marineret svinemørbrad med grillede kartofler og tex mex sauce

Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauceMilde vinde og solen skinner på os. Det er grilltid. Jeg graver et grillindlæg frem fra skuffen, jeg aldrig fik skrevet om, da det var sommer og sol og maden kunne nydes på terrassen.

Har du en grill, kan du sagtens grille nu – eller hele året jo faktisk. Jeg ved ikke med dig, men min lyst til at grille kommer mest når solen skinner? Det er jo fjollet og irrationelt – men der er altså noget med sommer og sol og grill?

Weekendens vejr byder på sol. Frem med grillhandsken! 🙂
DSC_7058Nogen har skrevet til mig at de er fortvivlede over grillopskrifterne. Hvad nu hvis man ikke har nogen grill? Så hjælper det jo ikke meget, at jeg er top-forelsket i min nye gasgrill-kærlighed og strøer om mig med grillopskrifter?

Fortvivl ej – alle opskrifterne vil sagtens kunne laves i ovn eller på grillpande. Det gælder også dagens marinerede svinemørbrad og de grillede kartofler. Jeg ville ovnstege kartoflerne og stege mørbraden på pande. Det vil sagtens kunne lade sig gøre.Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauceVi brugte jo grill til denne ret og grillen blev udnyttet til fulde, vi f.eks. også grillet ost. Kender du mon det? Det er er fetaost af en slags, og nej den smeltedrypper ikke ned i grillen. Grillet ost er en fast ost og en lækkerbisken! Du kan købe den i de fleste større supermarkeder – forhandles ofte under navnet Taverna. Jeg ved ikke om grillost er sæsonvarer også udenfor grill-sæsonen?DSC_7052Kartoflerne blev forkogt og herefter grillet ½ time sammen med mørbraden. Jeg rørte en krydret dressing af et bæger Karolines Køkken Tex-Mex-dressing opblandet med 3-4 dl. tykmælk. Vi spiste en lækker sommerlig melon-salat til med feta på toppen.  Det blev en lækker menu. Se selv – det ser lidt rodet ud, men det skal du ikke lade dig skræmme af 😉Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauceHer kommer opskriften:

Grillet marineret svinemørbrad med grillede kartofler og tex mex sauce

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4-6 personer

Grillet marineret svinemørbrad med grillede kartofler, grillet ost, melonsalat og Tex-mex-dressing
Det skal du bruge:
  • Grillet marineret svinemørbrad:
  • 2 hele svinemørbrad
  • Olie
  • Krydderi (barbecue ell. lign.).
  • Grillede kartofler:
  • 1,6 kg små hurtige kartofler
  • 1 kilo gulerødder
  • Olie
  • Melonsalat:
  • ½ rød melon i tern
  • ½ fetablok i tern
  • Basilikumblade
  • Grillost
  • Tex-Mex-dressing:
  • 1 bøger Karolines Tex-Mex-dressing rørt op med 3-4 dl tykmælk/creme fraiche
Sådan gør du:
  1. Vask og forkog kartofler og gulerødder i et kvarter ca. eller til gennemkogte.
  2. Hæld kartoflerne og gulerødder i en alu-grillbakke og vend med olie og salt
  3. Grill kartoflerne ved indirekte varme (ca. 175-200 grader) i ca. ½ time. Vend undervejs.
  4. Marinér svinemørbraden med olie rørt op med krydderi. Lad den gerne trække længe, men kort tid kan også gøre det
  5. Tænd/start grillen og grill svinemørbraden ved indirekte varme ca. 15-20 minutter på hver side.
  6. Lav melonsalaten imens og rør dressingen.
  7. Voila

Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauce

Altså det var en totalt nem grillmenu og lækker også.

Du har frit slag med krydderierne til marinaden. Jeg brugte en god krydderiblanding vi købte i Norge – men du behøver slet ikke tage så langt; du kan sagtens bare bruge en almindelig barbecue-krydderiblanding fra køkkenskabet. Pommes frites krydderi er også fint, salt/peber kan også gå, hvis du er til en mere traditionel smag.DSC_7027Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauceJeg griller på mit yndlings teflon-net, som gør at kødet ikke så nemt hænger i. Oliemarineret kød vil nemt vokse fast i en grill, det undgår du med dette teflon-net (kan købes for 30 kr i de butikker der forhandler grilludstyr). Et fund for de penge 🙂
DSC_7029

Dressingen er lavet af denne Karoline-grillsauce. Jeg synes klart at grillsaucen skal røres op, ellers er den alt for kraftig, hvis man spørger mig. : DSC_7033DSC_7041DSC_7042Det er ikke lykkedes mig at lave perfekte grillede kartofler uden at forkoge først. Hvis du lægger kartoflerne rå på grillen, vil de branke under bunden og forblive rå indeni. Det er ikke så sjovt, så forkog endelig først.

Melonsalaten er jo af den nemmeste slags:

  • En melon, skåret i tern
  • En  feta skåret i tern
  • Basilikumblade på toppen

Voila. Nemt, ikke? 🙂DSC_7048 DSC_7057En lækker grillmenu og der var mere end rigeligt til 6 personer.
Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauceDet kan være lidt svært at se hvornår svinemørbradene har fået nok. Brug gerne et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være ca. 65 grader. Jeg plejer at skære en ridse i kødet og tjekke om gennemstegt. Lad gerne kødet hvile under folie til servering. Al kød har godt af hviletid. 
Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauce Grillosten – prøv den – eller udelad den. Den er sikkert proppet med kalorier. Det er en lækkerhaps, men man kan ikke spise store mængder. Osten er sød og salt. Spis den evt. som snack før hovedretten er færdig`.DSC_7056Vejrudsigten lover sol i morgen. Derfor drister jeg mig til en grillopskrift selvom kalenderen siger september. Det føles sommerligt at skrive den og vejrudsigten lokker. Jeg drømmer mig væk til de glade sommerferiedage hvor vi grillede hver dag. Suk!Grillet marineret mørbrad, grillede kartofler og tex-mex-sauce

Jeg fik en ny gasgrill i sommerferien en Q3000. Jeg er vild med den, men er desværre en frossenpind, så får ikke grillet så meget efter udetemperaturen er dalet. 
I morgen har jeg dog planer om at grille en oksecuvette – med kartofler nedenunder. Det projekt hører du nærmere om. Jeg skal lige passe en lørdagstjans først – hvem ved om energien rækker? 😉

Rigtig god weekend til dig – må den byde på sol, glæde, kærlighed og kage i rigelige mængder 🙂

Mere inspiration

2 tanker om "Grillet marineret svinemørbrad med grillede kartofler og tex mex sauce"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *