Karrykål med bacon og gulerødder – billigt, nemt og sundt

  • Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigt

Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigtSolen skinner og en hverdag der trækker tænder ud. Hverdagsretterne skal være i den særligt lette kategori, så der bliver tid til at lade op på terrassen efter fyraften.

Dagen bød på en lækker karrykål. I dagens anledning i en variant med gulerødder og bacon, fordi disse ingredienser lige bød sig til i køleskabet.
Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigtDet er genialt at bruge bacon i karrykål, for den gode baconsmag steger så fint ind i karrykålen og efterlader en god kraftfuld smag. Retten kan også laves med kyllingefars og kokosmælk eller hakket oksekød – svinekød vil også passe fint og her også et tip om en lækker karrykål med skinke

DSC_8226Karrykål kan laves på 1000 måder, med eller uden kokosmælk, med eller uden kød, som tilbehør eller som hovedret. Retten er ultrabillig reet at lave, den er sund og sætter derudover forbrændingen i vejret.

Der er en masse antioxidanter i karry og kål og derfor er karrykål også en ret der kan booste immunforsvaret. Det er vi nogen der har slemt brug for – jeg hænger i bremsen efter en genstridig virus der dræner mig. Så træls ikke at være på toppen!

Appetitten er ikke den store, men en portion karrykål blev klemt ned. I morgen vil jeg sprudle af energi og overskud – igen! 🙂Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigt

Jeg iler med at bringe dig opskriften.

Retten er nem, både at tilberede og købe ind til.

Lav gerne retten sidst på måneden, hvis/når der er lavvande i kassen. En kæmpe portion karrykål til 4-6 personer personer vil kunne laves for 40 kr ca. Vælg gerne en årstid hvor hvidkål er sæsongrønt – så er det ekstra billigt og du får dem – næsten bogstaveligt – smidt i nakken 😉

Supplér gerne retten med gulerødder i små tern, det gør retten ekstra sund og fyldig.DSC_8227

Karrykål med bacon og gulerødder - billigt, nemt og sundt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sund og billig karrykål med gulerødder og bacon
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 300 gram bacon i tern
  • ⅔ fintstrimlet hvidkål (du kan sagtens bruge et helt hvidkål, men det kræver en stor gryde)
  • 6 gulerødder i tern
  • 2 store løg
  • 1 bouillontern
  • 3 spsk karry (hvis det er den stærke ostindiske, skal du kun bruge den halve mængde)
  • 2½ dl kogende vand
Sådan gør du:
  1. Svits bacon, til fedtet er svitset væk.
  2. Tilsæt bouillontern, salt/peber og karry.
  3. Tilsæt løg og svits dem med, til de er klare.
  4. Tilsæt gulerødder og fintsnittet hvidkål.
  5. Rør godt og tilsæt kogende vand.
  6. Lad retten simre under låg, til det meste vand er kogt væk. Det tager ca. 15-20 minutter.

Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigtHar du travlt i køkkenet en hverdag, er karrykål et genialt bud. Hvis du tilbereder retten med kokosmælk, bliver smagen “rundere” og dine børn vil have mere lyst til at spise med tror jeg. Tror nu alligevel også de vil kunne lide denne variant – eller måske endnu bedre, denne variant med pølsestykker?

Da jeg var barn puttede min mor frikadeller ned i karrykålen, det var også rigtigt lækkert, for frikadellerne fik jo derved den lækre karrysmag. Det barndomstip må jeg huske næste gang 🙂

Her kan du se billeder af karrykåls-processen fra start til slut:

Så er der serveret. Karrykål med bacon og gulerødder.

Nu venter dyne og tidlig krimi. Vi ses på den anden side 🙂
Karrykål med bacon og gulerødder, nemt sundt og billigt

Mere inspiration

Læg en kommentar