Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

  • Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeKylling i karry er en klassiker, der er et hit her i familien. Jeg er sikker på at den også vil kunne blive det hjemme i din?

Retten er nem at lave og den vil være et hit både til hverdag og weekend. Gæster vil også kunne spise med og retten vil også være et særligt stort hit til børnefødseldag måske?

Tro mig, der er noget med børn og kylling i karry. De elsker den ret og jeg forstår dem godt. Kombinationen af sød ananas og karry er skøn, og løg og peberfrugt giver lidt kant. Saucen koger ind med fløden, og den bliver cremet, lækker og smagfuld. Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeRetten her er lavet i sautérpande, men den kan også sagtens laves i ildfast fad (tildækket med stanniol)

Jeg iler med at bringe dig opskriften, du får den lige her:

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1,2 kg parteret kylling (eller deromkring)
  • Olie til stegning
  • 2 spsk karry
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 store rødløg i tern
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 1 ds. ananas + væde (hæld væden fra og gem den)
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde (gerne madlavningsfløde)
  • Jævning rørt op med Maizenamel
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Ris
Sådan gør du:
  1. Svits 1 spsk karry og bouillonterninger i lidt olie.
  2. Steg kyllingen på begge sider og drys med karry+salt og peber
  3. Tag kyllingestykkerne af panden og steg nu ananasskiverne på begge sider.
  4. Tag ananasskiverne af panden og stil til side.
  5. Svits rødløg og peberfrugter i stegeskyen på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
  6. Læg kyllingestykkerne på panden ovenpå løg/peberfrugt. Læg ananasskiverne på toppen.
  7. Hæld kogende vand, fløde og ananassaft ved. Kog op og tilsæt jævning. Rør så godt du kan, så jævningen fordeles godt. Læg låget på panden og lad retten simre ved svag varme/middel varme i minimum 50 min.
  8. Retten kan også steges i et tildækket ildfast fad i ovnen, v. 175 grader i 1 time.
  9. Smag retten til med ekstra salt/peber og karry.

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeDet er en lækker ret, som smager godt med ris til. Servér gerne en grøn salat eller broccoli til måske?

Retten var en favorit ved vores middagsbord og min søn var helt benovet. Han sagde glad: “Mor, jeg tror altså, at det her er min livret. Det smager mega godt”.

Der blev vogtet over madresterne og der var glæde at spore, da der viste sig at være madrester nok til dagen efter. Det letter hverdagstravlheden, når der er mad nok til flere dage. På dag 2 skal resterne bare lunes. Ahh – tid til krimi og stængerne op 🙂Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Prøv retten hjemme hos dig – en vindermenu.

Bon appetit – måske der skal kylling i karry på menuen hjemme hos dig i weekenden?Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 6. oktober 2017 af 04:42- Svar

    1,2 parteret kylling 😉 du mangler vist et kg – eller en historie om, hvor resten af den anden kyllig blev af.

    • Gitte Hansen 7. oktober 2017 af 19:52- Svar

      Hej Jenny
      Ups, jo du har sørme da helt ret. Jeg har skyndt mig at rette opskriften til. Tak for dit vågne blik Jenny 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar