Lækker sprød rabarbercrumble med nougat, marcipan og mandelflager

  • Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipan

Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipanHeldige os. Der er stadig rabarberstængler i haven, også selvom det er august og sommeren går på hæld. Stænglerne er stadig søde men der er meget syre i rabarberne, dog ikke mere, end at man sagtens kan trylle de lækreste kager.
RabarberMan kan f.eks. lave sådan en lækker rabarbercrumle som vist her. Crumblen blev i dagens anledning pimpet op med lækker nougat, marcipan og mandelflager. Halløj for en lækker kage!Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipanBagenørdens crumble-grunddej;

En lækker lækker crumble og crumbledejen kan du fint bruge som grunddej – altid. Snart er det tid til applecrumble igen – pærecrumble, blommecrumble. Åh suk – dejligt med alle de dejlige crumbler vi har i vente:-)

Jeg flottede mig og brugte nougat og marcipan i dagens crumble, men det kan fint undværes, selvom jeg jo altid giver kager med marcipan mine allerstørste anbefalinger. Bagt marcipan er så lækkert i kage, men det ved du vist godt? Smag og behag er jo forskellig – og du er egen herre i eget køkken. Du bestemmer. Marcipan/ikke-marcipan? 🙂DSC_7187Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem og kagen kan laves på et kvarter. Lav den imens du laver aftensmad eller hovedret til dine gæster og vupti er kagen klar til jeres dessert. Rigtig fin gæsteservering.Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipan

Lækker sprød rabarbercrumble med nougat, marcipan og mandelflager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker sprød rabarbercrumble med nougat, marcipan og mandelflager
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers
Det skal du bruge:
  • 100 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl. hvedemel
  • 1½ dl. havregryn
  • 1 dl mandelflager (eller grofthakkede mandler)
  • 8 stængler rabarber
  • 100 gram marcipan i tern
  • 100 gram nougat i tern
  • Tilbehør: flødeskum eller vanlijeis (creme fraiche bliver for syrligt, efter min smag)
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser
  2. Smuldr smørret heri til de største smørklumper er opløst
  3. Rens rabarberstænglerne og skær dem i småstykker.
  4. Vend rabarberne i lidt sukker og fordel dem i et tærtefad.
  5. Fordel marcipan og nougat på rabarberne og smuldredejen øverst.
  6. Bag rabarbercrumblen 20-25 minutter v. 150 grader varmluft, eller til den er gylden og sprød
  7. Servér lun, med iskoldt flødeskum eller vanlijeis til. Smager komplet fortryllende

Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipanVerdens nemmeste crumble må det være – den tager jo ingen tid at lave og alskens frugt kan bruges. Drømmekage. 🙂

Bland de tørre ingredienser og smuldr smørret i. That’s it. Ingen bøvl med æg eller smør der skal smeltes.  Det er jo derfor kagen egner sig så godt til dessertkage. Den kan fint laves imens du snakker med dine gæster eller den kan gøres klar, og sættes på køl, og så sættes i ovnen når I spiser hovedretten.
DSC_7163Jeg vil gætte på at der er til 4-6 personer i crumblen, lidt afhængigt af hvor kagesultne I er og også lidt afhængigt af hvor store dine rabarberstængler er.

Mine er nogle pjevser. Jeg er jo nok rimeligt “hård” ved dem, for jeg bager nok lidt for ofte kager og udtynder derfor tit. Så må de stængler bare gro noget hurtigere må de! Hvornår skal vi spise kage igen??;-)DSC_7185Fordel bare smuldredejen løst henover. Den skal ikke presses ned eller andet. Der er en rimelig pæn mængde smør i dejen og det er så genialt, at når smørret smelter, så fordeler dejen sig så fint henover frugten. Uhm!
Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipanLækker lækker kage og, serveret med flødeskum til, sidder den lige i skabet!Lækker sprød rabarbercrumble med nougat og marcipanHvis du spørger mig, så går kombinationen af sød marcipan og nougat og syrlig rabarber op i en højere enhed. At der også er brugt rigeligt med mandelflager og havregryn i kagen, gør den ekstra sprød og det smager SÅ godt!

Kan du ikke opdrive mandelflager, så lav gerne dine egne ved at hakke mandler groft)

Weekendens sødeste kageoplevelse her på matriklen og skynd dig at tjekke….måske du stadigvæk har rabarberstængler i haven? Hvis ikke, kan du måske røve naboens? Der er en rigtig god undskylding og bare sig, at det er mig der lokker 🙂

Rigtig god kage-bage-fornøjelse 🙂
DSC_7245

Mere inspiration

Læg en kommentar