Lækre sprøde cookies med peanutbutter Oreo

DSC_7723

Jeg skynder mig at sige, at indlægget er delvist sponsoreret- for jeg fik tilsendt kiksene gratis – men ordene er helt egne.

Der er cookies på bloggen i dag – lækre crunchy cookies fyldt med Oreos med peanutbutter. Øj de blev gode – faktisk næsten endnu bedre end de cookies jeg bagte i sidste uge – også med lækre peanutbutter Oreos.

DSC_7725Jeg har i årevis ikke rigtigt fattet al det hype der var/er omkring Oreos. En lidt tør kiks, med en ordinær creme? Ja undskyld mig, men lidt som kejserens nye klæder. What’s in it for me? Jeg kunne ikke rigtigt få øje på det. Mine børn har jublet og jeg har prøvesmagt, dog uden synderlig begejstring.

Alligevel var jeg klar på en prøvesmagning af den ny variant. Selvfølgelig da – og jeg blev positivt overrasket. Jeg er mest vild med peanutbutter-fyldet i kagerne, kiksen synes jeg dog stadigvæk er en lidt tør og anonym kiks. Ja sorry Oreo – men selvom man tilbyder mig smagsprøver, så får man altså ærlig snak her på kanalen. 😉
DSC_7720Jeg fik straks lyst til at konvertere de nye peanutbutter Oreos til nye kager. Jeg hælder allermest til denne grundopskrift, når jeg skal bage lækre cookies. Kagerne er klar på et kvarter og der kræves kun få basisingredienser. Denne opskrift anbefaler jeg glad og gerne og den kan varieres i det uendelige.

Her ser du de oprindelige cookies:DSC_4967Lækre sprøde smørbagte cookies med ristede hasselnødderog her ser du de færdige Oreo-cookies. Uhm de blev gode 🙂DSC_7737Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Lækre sprøde cookies med peanutbutter Oreo
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde cookies med peanutbutter Oreos
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30 stk.
Det skal du bruge:
 • 60 gram smeltet smør
 • 2 æggeblommer
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2 dl flormelis
 • 1½ dl hvedemel
 • ½ tsk natron
 • 1 pakke Oreos med peanutbutter (eller alm. Oreos + 1 spsk peanutbutter. Alm. chokoladekiks kan også bruges)
Sådan gør du:
 1. Smelt smørret i mikrobølgeovnen
 2. Bland smør, flormelis og vaniljesukker - dejen kan røres med ske
 3. Tilsæt æggeblommer
 4. Bland natron med mel og rør det i dejen.
 5. Hak Oreos groft og tilsæt.
 6. Dejen bliver hård og fast - men prøv at få Oreos'ene rørt godt ind
 7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 8. Sæt små dejklatter på en bageplade med to teskeer - der bliver ca. 30-35 cookies af denne portion og de kan være på én bageplade.
 9. Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
 10. Nyd kagerne lune eller lad dem afkøle på en bagerist, så de kan blive helt sprøde.

Nemme, nemme cookies der kan varieres med Oreos, tranebær, lakrids, hasselnødder, Marsbar, Smarties…..

…og hvor får man så fat i peanutbutter Oreos, hvis man ikke lige er så heldig at få tilsendt en pakke til prøvesmagning?

Rygterne forlyder, at de lige nu kan købes i Netto lige nu som en særparti (sep. 2015). Håber de bliver så stor en succes, at de kommer til at blive en fast bestanddel på Oreo-hylderne? DSC_7721Kagerne er nemme at lave, men du får alligevel lige lidt billeder af fremstillingsprocessen:

Du får to æggehvider til overs når du bager disse cookies og hvad stiller man lige op med dem? Tja, man kunne jo f.eks. bage disse lækre lakrids marengs? De skulle da endelig ikke gå til spilde eller bruges i omelet eller noget andet trist 😉 *Håber du kan fornemme ironien*

Altså kagedejen smager fantastisk – bare lige et tip. Hvis du bruger pasteuriserede æg – så spis bare løs. Man fortæller mig, at man godt kan spise rå æg nu, men det tager år før jeg får mig tillært den nye praksis tror jeg. Spring du bare på de rå æg – jeg fralægger mig dog ethvert ansvar. 😉
DSC_7734 En – to – vupti – er der et fad lækre kager.

Jeg sætter ikke mit lys under en skæppe her. Jeg udbasunerer glad og gerne, at disse kager altså smager bedre end Oreo-cookies’ene gør alene. Jep! Så konverter gerne din Oreo-rulle til disse cookies.

DSC_7736

Knas, knas – et cookie-tip fra mig til dig 🙂DSC_7745

Mere inspiration

Læg en kommentar