Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella

  • Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella

Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og NutellaDer har været en lystig debat ovre på Bagenørdens Facebook-side i dag. Skulle dagens opskrift handle om Bagenørdens-dagen-derpå-Pizza’er eller dagens hurtigt improviserede, men meget lækre, chokoladecookies med hasselnødder og Nutella?

80% af dagens stemmer valgte cookies så i dag kommer du til at høre om:

Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella:

Er du fast læser på bloggen vil du hurtigt gennemskue, at det er denne lækre cookie-opskrift med hasselnødder der er videreudviklet på. Det er opskriften ikke blevet ringere af. Familien var ovenud begejstrede. Disse chokoladecookies ligger klart i førerfeltet i familiens kagebagebog. Det er en GOD anbefaling, for her i huset spises der nemlig MANGE kager 🙂Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella

Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 40 stk
Det skal du bruge:
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl. flormelis
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1½ dl. mel
  • 2 spsk. kakao
  • ½ tsk. natron
  • 1 håndfuld grofthakkede hasselnødder
  • 2 spsk. Nutella eller anden nøddecreme (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt/lun smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  3. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og æggeblommer. Dejen kan røres med ske.
  4. Bland mel, natron og kakao og tilsæt.
  5. Tilsæt Nutella og grofthakkede hasselnødder.
  6. Tril små kugler og sæt dem på en bageplade med god afstand.
  7. Bag kagerne 7-8 minutter ved 175 grader varmluft.
  8. Lad kagerne afkøle.
  9. Knasende sprøde, superlækre cookies, klar på under ½ time.

DSC_8374

Verdens nemmeste, lækreste cookies!

Har du en Nutellarest eller anden nøddecreme på lager, er det godt at putte i cookies, men det kan undværes, hvis du er i bekneb.

Nutellarest – hvem har det??

Tjo, vi har 3 glas Nutella på lager fordi vores teenagere pludselig er blevet så sunde og afholdende, at de siger NEJ tak til pålægschokolade, Nutella ja selv Marsbar? JJa vild forvandling! Tænk, nu vil de hellere have grøntsager?? (i 15 år har vi forældre forsøgt at lokke dem til grøntsagerne, men det er først NU de har indset at grønt smager godt og gør noget godt for kroppen.

Teenagernes forvandling betyder jo så at der er overskudslagre af den slags i huset og ja derfor kan det ske, at der kommer Nutella i kagerne 🙂

Hasselnødder giver knas og lækker nøddesmag til kagerne, der fint passer med Nutella-smagen. Rigtigt fint. Nutella er vel faktisk også lavet af hasselnødder? Perfekt match ihvertfald.Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og NutellaCookie-grundopskriften

er så nem, at jeg næsten hver gang ender med denne opskrift, især når jeg har pasteuriserede æggeblommer på lager. Så er det ligesom ekstra nemt, og så står man ikke med 2 æggehvider til rest.

Fra tanke til handling til et fad lækre chokoladecookies går der max. ½ time. Skålen og skeen bliver så lækker at slikke ren, at det er lige før jeg glæder mig over ikke at have små børn længere. Så ville jeg jo skulle dele skål og ske, og det er jeg ikke sikker på jeg ville kunne 🙂

Dejen smager så godt, at jeg overvejer at driste mig til et isprojekt og tilsætte denne dej som “cookie-dough” grunddej til isen. Den smager jo fuldstændig som den “dough” der er i Ben og Jerry – brownie isen. Anbefalingen er hermed givet videre 🙂

Uhm. På familiens vegne skamroser jeg disse lækre hurtige sprøde cookies. Smukke, knasende sprøde og seje i midten.  Perfekte cookies. Til aftenkaffen. Til kollegerne. Til fødselsdagen. Til børnehaven. Til…..

Sprøde chokoladecookies med hasselnødder og Nutella

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. katrine 3. maj 2016 af 17:19 - Svar

    super lækre cookies!
    jeg kunne dog heller ikke rulle mine, har lavet halv portion, måtte dog tilsætte ekstra mel og flour sukker, men måtte til sidst opgive og endte med at sætte den på bagepladen med en 2 tsk’er 🙂

    • Gitte Hansen 3. maj 2016 af 20:43 - Svar

      Ej hvor lyder det godt! Det glæder mig du synes om kagerne og at du fandt en hurtig løsning 🙂
      Du kan være sikker på at de kager forsvinder hurtigt – det plejer de at gøre hjemme i mit køkken. tak fordi du mindede mig om opskriften, de skal da vist snart bages igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. aqdas 11. april 2015 af 20:27 - Svar

    Jeg siger tusind tusind tak for hjælpen, smiler. Og jeg glæder mig til at bage og ikke mindst smage dem igen, men er også lidt nervøs for, om det hele vil gå i vasken igen.

    • Gitte Hansen 11. april 2015 af 22:13 - Svar

      Hej Aqdas
      Velbekomme da- rigtig god fornøjelse. Du kan jo evt. nøjes med en halv portion.
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  3. aqdas 8. april 2015 af 22:58 - Svar

    Ja, jeg bliver jo nødt til at erkende, at jeg gik ud fra, at der med 2 spsk. Kakao måtte være tale om kakaomælk og altså drikkekakao. Fandt nemlig 2 spsk. Kakaopulver alt for meget sammenholdt med mængden af de andre ingredienser, smiler. Jeg må derfor op på hesten og prøve endnu en gang og forhåbentlig med bedre slutresultat, smiler.

    Jeg vil imidlertid lige høre, om man kan benytte en ovn uden varmluft, eller skal man bruge varmluft til disse cookies? Og kan man erstatte hasselnødder med mandler eller andre nødder? Og til sidst, kan man lave kagerne større, så man måske har 20 stykker i stedet for 40, og hvor mange minutter skal kagerne i så fald have?

    I øvrigt en super god hjemmeside, som er meget inspirerende, smiler.

    • Gitte Hansen 10. april 2015 af 21:46 - Svar

      Hej Aqdas
      Tusind tak for din hilsen -dejligt vi har fået det opklaret. Jeg mener nu altså at jeg brugte 2 spsk kakaopulver?
      Du kan godt bruge alm. ovn, så skal du hæve temperaturen 25 grader i forhold til opskriften. Du kan sagtens bruge mandler og andre nødder og lave kagerne større. Bagetiden skal så nok forlænges 3-4 minutter, men du må ikke hænge mig op på det, da ovn og kagestørrelse jo er afgørende. Har du fået kagerne for hurtigt ud af ovnen, så kan du sagtens sætte dem ind igen nogle ekstra minutter. De bliver først helt sprøde når de er helt kolde.
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

  4. aqdas 8. april 2015 af 20:53 - Svar

    Hej Gitte.

    Tusind tak for hurtig respons, smiler.

    Jeg gik faktisk hele opskriften igennem og havde ikke glemt noget. Jeg havde dog ikke kakao og valgte derfor at komme 1 tsk. kakaopulver i dejen i stedet for to spsk. Kakao – måske er det det, som er gået galt. På den anden side burde erstatningen da gøre dejen mere tyk, da kakaopulver jo ikke er flydende som kakao. Og jo, måske en essentiel ting, men jeg ved ikke, om det kan have været problemet – jeg havde anvendt en almindelig ovn og ikke varmluft – på den anden side har dejen stadig været flydende – lidt som var det chokoladekage og ikke chokoladecookie, jeg skulle bage, smiler.

    Aqdas

    • Gitte Hansen 8. april 2015 af 21:20 - Svar

      Hej Aqdas
      Hm jeg lurer lidt på hvad du mon definerer som kakao og kakaopulver? Jeg har tilsat 2 spsk. kakaopulver og det vil jo fyldemæssigt fylde mere end 1 tsk. Kan det mon være derfor? Tænker du mon drikkekakao?
      Jeg tror vi har opklaret mysteriet. Tilsæt 2 spsk kakaopulver næste gang, så tror jeg dine cookies kan trilles 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. aqdas 6. april 2015 af 22:48 - Svar

    Hej Bagenørd, smiler.
    Jeg har i dag prøvet at bage cookies med Nutella og hasselnøddeer. Du har helt ret i, at dejen er utrolig lækker, men derimod blev min dej alt for tynd til at kunne trilles til kugler. I stedet blev dejen tynd og flød ud på pladen, ligesom den også hang godt fast i bagepapiret. Ved du, hvad årsagen til denne fiasko kan være? Det var i hvert fald en rigtig øv oplevelse.
    Bedste hilsner – Aqdas.

    • Gitte Hansen 7. april 2015 af 22:19 - Svar

      Hej Aqdas
      Ej hvor ærgerligt da! Jeg tænker der kan være gået to ting galt? For lav temperatur, for lidt mel eller lidt for store æggeblommer? Du behøver ikke altid trille, men kan også nøjes med at sætte dejklatter på pladen med to teskeer, men dejen skal sørme heller ikke hænge fast? Du er sikker på du huskede mel og sukker (ja beklager jeg spørger, men det virker som om der manglede noget essentielt?)
      Op på cookie-hesten igen. Jeg har også lavet mange flop- får slet ikke skrevet om dem alle – nogle frasorterer jeg inden 😉
      Øv da også – gid jeg kunne hjælpe dig.
      God fornøjelse i dit køkken fortsat.
      Mange hilsneR
      Gitte

Læg en kommentar