Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest

  • Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest

Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest

Har du en brødrest, en rest franskbrød – hjemmelavet eller købt – en rest boller, ja hvad som helst, så smid det endelig ikke ud. Du kan nemlig trylle det LÆKRESTE hvidløgsbrød, som kan serveres som lækkert tilbehør til f.eks. suppe, til lækker lasagne, til pasta og kødsauce.

Hvidløgsbrødet kan også laves med lidt ostedrys på toppen, og vupti vil brødet kunne spises som det er, som en lækkerbisken, en snack eller en hurtig forret.

Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest

Her kommer opskriften – og den er rigtig nem – rækker til ca. 12 skiver franskbrød.

Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækkert hvidløgsbrød lavet af en brødrest - uhm.
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Mad til de travle
Portioner: 6-8
Det skal du bruge:
  • 1 daggammelt franskbrød eller 6-8 daggamle boller
  • 50-75 gram blødgjort smør (afhængig af fedtforskrækkelse)
  • 4 fed friskpressede hvidløb
  • 1 spsk. frysetørret persille
  • ½ tsk salt
  • Evt.: revet ost
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Skær franskbrødet i skiver
  3. Bland hvidløg, persille og salt i smørret - gøres nemmest med en gaffel
  4. Smør brødene med hvidløgssmør
  5. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Rist brødene i ovnen ca. 7-10 min. v. 150 grader varmluft.
  7. Brødene er færdige når de er sprøde - mærk efter, hvis du er i tvivl. De må helst ikke blive for tørre.
  8. Drys evt. lidt revet ost på de sidste 4-5 minutter - uhm!

Alt inklusive – tager hvidløgsbrødene under et kvarter at lave. Tænk på hvor mange brød du i tidens løb har givet til fuglene? Her hos os har fuglene levet rigtigt godt, men efter jeg er begyndt at lave hvidløgsbrød, er det menneske der får fornøjelserne 🙂

Jeg kunne sagtens, for jeg havde et lækkert franskbrød til overs efter weekendens bageprojekt. Jeg lavede det smukkeste brød hævet i hævekurv. Du kan læse mere om hvad en hævekurv er og finde en opskrift på et lækkert brød i dette indlæg . Brødene kan jo selvfølgelig sagtens laves uden hævekurv – hvis du ikke lige har sådan én på lager 😉
DSC_4858

Det blev et knasende lækkert hvidløgsbrød som alt inklusive tager under et kvarter at lave. Vi spiste det til Verdens Bedste Lasagne  igår. Brødet passer altså bare PERFEKT til lasagne – jeg siger det bare 😉

Et hurtigt brødtip til dig fra mig – stop madspild – stop brødspild 🙂

P.S.: Jeg ved godt at mange ikke kan stoppe med at fodre fugle, bare sådan lige. Det har vi heller ikke gjort. Fuglene spiser nu gamle småkager (det ELSKER de), runkne æbler, smuldrede knækbrød. Franskbrødet får de ikke længere 🙂 
Sprøde lækre hjemmelavede hvidløgsbrød af brødrest

Mere inspiration

Læg en kommentar