Bagte tomater med ost. Uhm her får du opskriften på nemme lækre ovnbagte tomater i ovn med ost.
Uhm – bagte tomater smager bare godt og det er nemt og lækkert tilbehør, der passer godt til alle retter.
Ovnbagte tomater laver vi især om sommeren, når det er sæson for danske tomater. Her kan man jo nemlig købe store solmodne tomater i alle grøntsagsboder eller plukke dem selv ude i vores drivhuse.
Det smarte ved at bage tomater i ovnen er at det trækker sødmen frem i tomaterne. Ekstra sødme, for om sommeren er tomaterne jo næsten søde nok i sig selv.Man kan langtidsbage tomaterne hele i ovnen som semi-dried tomatoes. Her har jeg bare brugt små cherrytomater
Du kan også bage små cherrytomtater kortere tid i ovnen eller i airfryeren. Få mere inspiration til lækre opskrifter med tomat nederst i dette indlæg.
Prøv at bage sådan en portion tomater om vinteren. Det bringer smil på læben, for tomaterne smager helt som sol og sommersødme. Et herligt glimt ved vintertide 🙂
Du kan sagtens også bare bage tomaterne som de er. Bag dem hele eller halvér dem og drys med salt/peber. Du kan også stege tomaterne på panden?
I dag har jeg lavet endnu en ny version af de bagte tomater, nemlig en lækker variant med revet ost på toppen.
Uhm det var nogle lækre bagte tomater. Et kæmpe fad med 10 store tomater forsvandt som dug for solen da familien satte sig til bords.
Man kan spise virkelig mange tomater, når de serveres på denne måde.
Forberedelserne tager kun få minutter og du skal bruge ganske få ingredienser. Bare spring på 🙂Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig og du får den lige her:
Bagte tomater med ost – få en god nem opskrift på ovnbagte tomater hér
Ingredienser
- 10 tomater skåret i halve. Cherrytomater kan også bruges
- pensling: olie
- drys: groft salt, hvidløgspeber almindeligt friskkværnet peber kan bruges
- Revet ost - gerne parmesan, feta ell. lign. ca. 50-100 gram. Ost kan udelades.
- evt. friskpressede hvidløg
- Pynt: Friske basilikumblade
- evt. lidt sukker/akaciehonning eller rød balsamico
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og halvér dem. Læg dem i et ildfast fad
- Pensl tomaterne med olie og drys med rigeligt groft salt og hvidløgspeber. Tomaterne skal krydres godt. Dryp gerne lidt rød balsamico eller drys lidt sukker eller akaciehonning på tomaterne.
- Bag tomaterne ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Skal du kun bruge en lille portion kan de også bages i airfryer
- Riv osten og læg den i små toppe på toppen af tomaterne. Brug endelig mere ost end jeg. Parmesan vil være en god ost at bruge. Bag nu tomaterne yderligere 5-10 minutter, eller til osten er smeltet og gratineret.
- Tomaterne kan bage rigtigt længe og jo længere jo bedre næsten. Pas dog på, de ikke bliver for mørke
- Pynt med friske basilikumblade og evt. et ekstra drys salt på toppen
- Servér tomaterne lune. Obs - tomaterne er brandvarme
Noter
Tomaterne smager også godt med friskpresset hvidløg. Tomater kan også bages i airfryer.
Dryp gerne lidt rød balsamico eller drys lidt sukker eller akaciehonning på tomaterne.Smuldr evt. med fetaost i stedet, efter tomaterne er færdigbagt
Ovnbagte tomater med ost er nemt og lækkert tilbehør – søde tomater i ovn er et hit!
Bagte tomater smager skønt og med ost på toppen smager de endnu bedre 🙂
Brug gerne mere ost end jeg har brugt. Jo mere ost jo bedre, hvis du altså er til ost jo. Ost kan også sagtens udelades.
Jeg brugte en almindelig Danbo, men en parmesanost ville også være fin at bruge.
Tomaterne er så neutrale i smagen, at de godt kan bære en god og kraftig smag af ost f.eks. fra parmesan. Husk også at krydre tomaterne rigeligt med salt og peber.
Hvad spiser man så de bagte tomater til?
Tomaterne smager skønt til rigtigt mange retter. *De er perfekt grilltilbehør og lækkert til tapas. Prøv også at lægge en ovnbagt tomat på toppen af en hakkebøf eller i en lækker burger.
Jeg synes at de bagte tomater smager så godt at jeg næsten kan spise dem som en lækker snack – evt. som en lille appetizer forret?
Hvis du ikke er fan af gratineret ost på de ovnbagte tomater, så prøv at smuldre lidt fetaost og drysse på toppen i stedet for. Det smager altså også bare godt.Hvis du ikke har prøvet at lave ovnbagte tomater før, så kast dig bare ud i det og afprøv forskellige varianter.
God fornøjelse med tomaterne. Jeg er sikker på de også bliver et hit hjemme hos dig.
Få flere gode opskrifter med tomater her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.