Blåbærsnitter. I dag får du opskriften på lækre hindbærsnitter bare med blåbærsyltetøj.
Er du vild med hindbærsnitter, så kig med her. Er du frisk på at prøve en blåbærvariant måske?
Blåbærsnitter skulle vi måske kalde dem, eller hindbærsnitter med blåbær? Du bestemmer.
Hindbærsnitter er gode, men det er blåbærsnitter nu altså også.
Snitterne bliver søde, så brug gerne en syltetøj med kant og “syre”.
Hybenmarmelade lurer jeg også på, eller hvad med havtorn eller stikkelsbær? Rabarberne skal vi da også eksperimentere med, ikke? Hvis du bruger en sød marmelade, så skær gerne snitterne ud i små stykker og servér dem som en lille “kagehaps” måske?
Blåbærsnitterne smager godt, men brug gerne marmelade efter eget valg.
Jordbærmarmelade er den eneste marmelade jeg lige tænker bliver for sød. En sød bloglæser har skrevet til mig at abrikos også nemt bliver for sød, så undgå også gerne den. Det er nemt at lave hindbærsnitter, blåbærsnitter, brombærsnitter, stikkelsbærsnitter, eller hvad du nu ellers kan finde på at lave.
Brug bare opskriften nedenfor som inspiration.
Blåbærsnitter med marmelade – få en nem opskrift hér

Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 100 gram flormelis
- 200 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- Fyld:
- 3-4 spsk blåbærsyltetøj eller andet syrligt syltetøj
- Glasur: 125 flormelis
- ca. 2 spsk kogende vand
- Farvet krymmel
Sådan gør du
- Smuldr smørret med flormelis
- Bland bagepulveret i hvedemelet og tilsæt. Gem lidt til senere udrulning
- Saml dejen med ægget
- Beklæd en bageplade med bagepapir og rul dejen ud herpå, i hele bagepladens længde. Drys lidt mel på bagepapiret og drys evt. også lidt på kagerullen
- Skær dejen igennem midtpå før bagning, så delene bliver lige store.
- Bag snittebundene ca.10 minutter v. 175 grader varmluft. Bunden skal være let gylden i kanterne, men må godt være lys og virke lidt ubagt.Tjek kagerne ofte de sidste minutters bagetid.
- Lad kage-halvdelene lidt køle af, før du smører syltetøjet ud på den ene del.
- Læg den anden del ovenpå.
- Rør en tyk glasur og smør den på, med en kniv. Drys krymmel på
- Skær blåbærsnitterne ud, med en skarp kniv. Skær gerne små snitter.
- Opbevares i en tætsluttende beholder. Kagerne er sprødest på bagedagen, men dagen efter er de bløde og smager næsten bedst dér.
Noter
Hindbærsnitter med blåbærsyltetøj – de smager skønt og er nemme at lave
Nemme og lækre blåbærsnitter og det farvestrålende krymmel pynter.
Da jeg tippede dig om denne hindbærsnitte-opskrift, var der flere der kommenterede : “Hov, du har jo glemt krymmel?”
Det fik jeg så rådet bod på til blåbærsnitterne. Pyh!
Til gengæld har jeg jo så eksperimenteret med syltetøjet. Jeg kunne ikke lade være. Hvo intet vover, intet vinder, du ved 🙂
Det er super nemt at bage hindbærsnitter selv. Lidt ærgerligt, at jeg først nu har fået startet på det før i mit efterhånden lange kage-bage-liv.
Bedre sent end aldrig. Jeg håber, at min hindbærsnitte-glæde kan smitte lidt af på dig? 🙂
Det er nemt og hurtigt at lave hindbærsnitter/blåbærsnitter og du ser billeder af fremstillingsprocessen fra start til slut lige her.
Sådan laver du blåbærsnitter – se billederne her:
Skær gerne hindbærsnitterne ud i mindre stykker end jeg har gjort her.
En lille haps der lokker, er bedre end stykker, der er så store, at man ikke kan spise op. Det er nemt at tage to gange også jo 🙂
Hindbærsnitterne holder sig friske i 4-5 dage, hvis man opbevarer dem i tætsluttende beholder.
Tro mig, de er spist længe før holdbarheden slipper op. 😉
Kagerne vil være rigtigt fine at tage med på tur – på skovtur, i skolen, med til kollegerne?
De vil også pynte på ethvert kagebord og med garanti til børnefødselsdagen også. Et hit 🙂
Kagerne har godt af lige at “sætte” sig lidt efter sammenlægningen, så dag 2 er de faktisk bedst. P.S.: Dag 1 er smagsprøverne også fine 😉
Bon appetit med kagerne.
Jeg glæder mig til at høre om dine blåbærsnitter. Jeg håber også de bliver en succes hjemme hos dig 🙂
Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter på kagesnitter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
