Bondekager. Uhm her får du opskriften på dejlige nemme småkager med sirup og mandler.
I går tippede jeg om disse lækre Bondekager på Facebook og jeg lovede dig straks opskriften. Den kommer her 🙂
De små bondekager er fænomenale kager, til den hurtige lækkersult. De smager rigtigt godt og får en god smag af karamel. Småkagerne kan laves nemt og hurtigt. Bagetiden er kun 5 minutter.
Du behøver kun ganske få ingredienser til kagerne, og tro mig, de vil forsvinde på ingen tid. Bondekagerne er uden æg, så kan du ikke tåle æg, så spring du bare på her.
Småkagerne vil være et hit hos både store og små. Servér dem på et kagebord eller fyld kontorkagedåsen op måske?
Jeg puttede grofthakkede mandler i, men har du ikke lige mandler på lager, kan du fint udelade dem. Du bestemmer.
Du får opskriften på de lækre bondekager lige her:
Bondekager – få en god nem opskrift på småkager med sirup og mandler hér
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 75 gram sukker
- 3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 150 gram hvedemel ca. 2½ dl
- ½ tsk natron
- 2 håndfulde grofthakkede mandler
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Rør smør med sukker,salt og sirup
- Bland natron med hvedemel og rør det i
- Hak mandlerne groft og tilsæt
- Ælt dejen, til den hænger sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra mel.
- Del dejen i to stænger og hvis du lægger den på køl, kan du efter ½ time skære fine kager ud (ca. 2-3 mm tykkelse) Kan du ikke vente, kan du trille små kugler af dejen, på størrelse med en to-krone, og sætte dem på en bageplade straks
- Kagerne bages v. 175 grader varmluft (200 grader alm.ovn) i ca. 6-8 minutter - til de er gyldenbrune og sprøde.
- Lad dem afkøle på en bagerist
Noter
Kagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i kagedåse.
Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden af dåsen, det opsuger fugten.Er dine kager for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen
Sprøde og lækre karamel småkager med skøn smag af sirup og mandler
Jeg er ikke så god til at lade småkagedej afkøle, kald mig bare en utålmodig sjæl. 😉
Småkagerne trillede jeg ud i stedet og det gik rigtigt fint. Næste gang jeg bager bondekager, kan det være jeg prøver den afkølede version? Måske?De sprøde bondekager næsten må være de nemmeste småkager du kan bage?
Bondekagerne stammer vist fra Sverige. Ihvertfald kaldes de også for svenske bondekager. Gode er de og godt fundet på af svensken. 🙂
Sådan laver du bondekager – se billederne her:
Se selv her hvor nemt det er:
Der blev rigtigt mange kager ud af denne portion. 40-50 stykker, vil jeg tro? Størrelsen bestemmer du helt selv. Jeg synes det var fint med små kager, for de er ret søde. Bondekagerne er rigtigt nemme at lave og dejen smager faktisk rigtigt godt.
Hvis du inviterer små køkkenhjælpere med i køkkenet, er det ikke sikkert, at der bliver meget dej tilbage til ovnen 😉
Sirupssmåkagerne vil børn fint kunne hjælpe med at trille, og de vil også elske at være med til at spise kagerne bagefter.
Hvis dine børn en dag skal have kage med i skole, så lad dem bage en portion bondekager selv måske?
Småkagerne vil være et hit. Jeg tænker vi sagtens vil kunne variere dem? En lakridsvariant måske?
En variant med chokoladestykker? En variant med tranebær og hvid chokolade måske?Vi fyldte kagedåsen op her i huset, og den var tom, da dagen var slut. Det må siges, at være en god anbefaling. 🙂
Prøv også disse nemme sirupskager med kanel, eller disse karamelsnitter, de er så lækre og også meget nemme at lave.
Få flere gode nemme opskrifter på småkager med sirup her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hvis du gerne
Amanda var hjemme på besøg fredag og jeg lavede en lille ekstra kagedåse til hende.
Hun fortjener kageforkælelse og små søde småkagepauser til læsningen.
Jeg gjorde også en Nemlig-mand glad med en lille pose kager. Vi får varer leveret med Nemlig.com og jeg synes at den hårdtarbejdende Nemlig-mand fortjente kagelækkerier. Jeg stak ham en lille pose bondekager.
Det er vist alt for sjældent han sådan får kagegaver på turen, for han så vildt overrasket ud, men glad. Det vil jeg gøre igen 🙂
Vi er kørt i sommerhuset, hvor vi nyder en stille weekend. Skønt med afslapning i fristedet.
Hvis du kigger med på Facebook , vil du vide, at vi har nydt ishavet herude på spidsen af Djursland.
Der er is på bølgetoppene og det ser komplet fortryllende ud. Jeg elsker bare landskabet og omgivelserne her.
Sikke en fryd at se hvordan landskabet forandrer sig med årstidernes skiften. Det er frysende koldt, men charmerende smukt. Isnende. Forfriskende. Lyst og let. Vi elsker brændeovnen og jeg er lige startet på en ny krimi: Camilla Läckbergs: “Heksen”. Helt perfekt!
Det er en monsterstor bog på over 600 sider. Vildt så tykke mange bøger er i dag? Har du mon også bemærket det? Temmelig uhåndterlige hvis man, som jeg, elsker at læse i sengen. Hvem sagde buler i panden? 😉
Jeg har helt glemt at tippe dig om den bog jeg lige har læst: “Ninni Schulman”s: “Velkommen hjem”. En hurtiglæst og ok krimi. Jeg kan fint anbefale dig krimiserien om journalisten Magdalena. Jeg er totalt fan af de skandinaviske krimier. Heldigt, når der nu der er så mange af dem 🙂
Når sidste punktum er sat her, vil jeg kaste mig over krimien igen.
God weekend til dig. Jeg håber du nyder den ligeså meget som jeg 🙂
hej! Kan man bruge mørk sirup? 🙂
Hej med dig – jeg er fan af opskriften og lavet dem rigtig mange gange – men aldrig er de kommet til at se ud bare i nærheden af dine, med den fine krakelerede overflade. De bliver mere som en slags specie. Har eksperimenteret med mindre mel, men stadig igen krakeleringer. Hvad hulen gør jeg “forkert”? Mvh Susanne