Brunsviger cookies – uhm, her får du en god nem opskrift på sprøde lækre cookies med brunsviger smag.
Er du også vild med brunsviger? Jeg er vild med den snaskede brunsviger topping, så vild, at jeg nu har prøvet at bage cookies med den samme gode smag.
Jeps, jeg tænkte simpelthen, kan man ikke bage cookies der smager som brunsviger?
Det skulle prøves! Cookiesene får den gode smag af brun farin, sirup og smør – få ingredienser, men sikke en lækkerbisken!
Forestil dig en småkage, der smager som en blanding af cookie og den klassiske brunsvigerkage.
Faktisk så er det denne opskrift på drømmekage cookies, jeg har eksperimenteret med. I brunsviger cookiesene har jeg bare udeladt kokos og havregryn.
Halløj nogle lækre cookies og så bliver de knasende sprøde. Dem må du prøve, hvis du også er brunsviger fan.
Tilsæt gerne lidt kanel, hvis du er til kanel i dit brunsvigerfyld. Det smager nemlig også godt.
Nederst i dette indlæg kan du finde flere opskrifter på cookies med brun farin.
Brunsviger cookies – nem opskrift
Ingredienser
- 125 gram smør (blødt) Hvis du nøjes med 115 gram smør, bliver dine kager højere.
- 225 gram brun farin du kan erstatte 100 gram af den brune farin med almindelig sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 2 spsk sirup både lys og mørk sirup kan bruges
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 knivspids salt
- evt. 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Rør det bløde smør med brun farin og vaniljesukker og rør herefter ægget i. Dejen kan sagtens røres bare med ske eller gaffel.
- Tilsæt hvedemel, salt og natron og rør sirup i, til dejen er fast. Måske du skal tilsætte lidt ekstra sirup.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Sæt små dejkugler på bagepladen med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne, da de flyder meget ud. Der kan være 16 kager pr. bageplade. Jeg bagte begge plader på samme tid ved varmluft.
- Bag kagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af størrelsen. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Hold øje med de ikke bliver for mørke. Kagerne bliver mere sprøde efter afkøling.
- Lad gerne kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i en kagedåse, når de er helt kolde. Skulle de være for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen.
Noter
Du kan tilsætte lidt grofthakket chokolade, mandler eller nødder til kagerne.
Tilsæt evt. lidt kanel til kagerne eller andet krydderi til kagerne, f.eks. ingefær og/eller kardemomme.Småkager med brunsvigersmag – sprøde cookies med brun farin og sirup
De sprøde småkager får den dejligste karamelsmag af sirup og den brune farin karamelliserer så lækkert i ovnen, når kagerne bager.
Skønne brunsviger småkager. Dejlige cookies, der smager skønt til en kop kaffe eller te.
Er du til sprøde eller bløde cookies? Det er nemt at styre kagernes konsistens med bagetiden.
Hvis du foretrækker dine cookies bløde/chewy, evt. bare med blød midte, så bager du dem bare kortere tid. Er du til helt sprøde cookies, så giv dem en god afbagning.
Er kagerne for bløde efter afkøling, så kan de sagtens bages nogle minutter igen.
Kæmpe succes! Hvo intet vover, intet vinder.
Disse brunsviger cookies er en ny variant, der opstod ved et eksperiment. Godt jeg tog chancen. Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Tips og variationer til opskriften på brunsviger cookies
- Du kan tilsætte 50-100 gram hakket chokolade til dejen eller Daim måske?
- Tilsæt evt. lidt hakkede nødder, hasselnødder, valnødder eller grofthakkede mandler.
- Sirup kan erstattes med honning, hvis du ønsker en lidt mildere smag.
- Tilsæt evt. krydderier til kagerne – kanel eller kardemomme vil smage lækkert i kagerne.
- Prøv også denne version med lakrids.
- Er du vild med kaffe, så tilsæt evt. lidt instant kaffe.
Jeg bagte kagerne til min mands fødselsdag, som vi fejrede med søde mennesker i haven.
Lækkert med en nybagt småkage til kaffen.
Brunsviger cookiesene var sprøde og lækre og kan holde sig længe i kagedåsen.
Skønt lige at kunne hapse en småkage, når man trænger til lidt sødt. Måske du – eller din egæster – også bliver lækkersultne i ny og næ?
Håber også du/I vil synes om kagerne.
Prøv også disse med peanuts eller disse med hvid chokolade.
Få flere opskrifter på cookies med brun farin og sirup her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
