Brunsviger cookies – uhm, her får du en god nem opskrift på sprøde lækre cookies med brunsviger smag.

Er du også vild med brunsviger? Jeg er vild med den snaskede brunsviger topping, så vild, at jeg nu har prøvet at bage cookies med den samme gode smag.

Brunsviger cookies - nem opskrift

Jeps, jeg tænkte simpelthen, kan man ikke bage cookies der smager som brunsviger?

Det skulle prøves! Cookiesene får den gode smag af brun farin, sirup og smør – få ingredienser, men sikke en lækkerbisken!

Forestil dig en småkage, der smager som en blanding af cookie og den klassiske brunsvigerkage.

Brunsviger cookies - nem opskrift

Faktisk så er det denne opskrift på drømmekage cookies, jeg har eksperimenteret med. I brunsviger cookiesene har jeg bare udeladt kokos og havregryn.

Halløj nogle lækre cookies og så bliver de knasende sprøde. Dem må du prøve, hvis du også er brunsviger fan.

Tilsæt gerne lidt kanel, hvis du er til kanel i dit brunsvigerfyld. Det smager nemlig også godt.

Nederst i dette indlæg kan du finde flere opskrifter på cookies med brun farin.

Brunsviger cookies – nem opskrift

Brunsviger cookies - nem opskrift
Sprøde, grove sirups cookies med brun farin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 14 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Ret: Brunsviger cookies - nem opskrift
Portioner: 32 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør (blødt) Hvis du nøjes med 115 gram smør, bliver dine kager højere.
  • 225 gram brun farin du kan erstatte 100 gram af den brune farin med almindelig sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2 spsk sirup både lys og mørk sirup kan bruges
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • evt. 1 tsk kanel

Sådan gør du

  • Rør det bløde smør med brun farin og vaniljesukker og rør herefter ægget i. Dejen kan sagtens røres bare med ske eller gaffel.
    Brunsviger cookies - nem opskrift
  • Tilsæt hvedemel, salt og natron og rør sirup i, til dejen er fast. Måske du skal tilsætte lidt ekstra sirup.
    Brunsviger cookies - nem opskrift
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Sæt små dejkugler på bagepladen med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne, da de flyder meget ud. Der kan være 16 kager pr. bageplade. Jeg bagte begge plader på samme tid ved varmluft.
    Brunsviger cookies - nem opskrift
  • Bag kagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af størrelsen. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Hold øje med de ikke bliver for mørke. Kagerne bliver mere sprøde efter afkøling.
    Brunsviger cookies - nem opskrift
  • Lad gerne kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i en kagedåse, når de er helt kolde. Skulle de være for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter i ovnen igen.
    Brunsviger cookies - nem opskrift

Noter

Cookiesene kan holde sig længe i kagedåsen.
Du kan erstatte 100 gram hvedemel med 75 gram havregryn og 75 gram kokosmel.
Du kan tilsætte lidt grofthakket chokolade, mandler eller nødder til kagerne. 
Tilsæt evt. lidt kanel til kagerne eller andet krydderi til kagerne, f.eks. ingefær og/eller kardemomme.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Brunsviger cookies - nem opskrift

Småkager med brunsvigersmag – sprøde cookies med brun farin og sirup

De sprøde småkager får den dejligste karamelsmag af sirup og den brune farin karamelliserer så lækkert i ovnen, når kagerne bager.

Skønne brunsviger småkager. Dejlige cookies, der smager skønt til en kop kaffe eller te.Brunsviger cookies - nem opskrift

Er du til sprøde eller bløde cookies? Det er nemt at styre kagernes konsistens med bagetiden.

Hvis du foretrækker dine cookies bløde/chewy, evt. bare med blød midte, så bager du dem bare kortere tid. Er du til helt sprøde cookies, så giv dem en god afbagning.

Er kagerne for bløde efter afkøling, så kan de sagtens bages nogle minutter igen.

Kæmpe succes! Hvo intet vover, intet vinder.

Disse brunsviger cookies er en ny variant, der opstod ved et eksperiment. Godt jeg tog chancen. Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.

Brunsviger cookies - nem opskrift

Tips og variationer til opskriften på brunsviger cookies
  • Du kan tilsætte 50-100 gram hakket chokolade til dejen eller Daim måske?
  • Tilsæt evt. lidt hakkede nødder, hasselnødder, valnødder eller grofthakkede mandler.
  • Sirup kan erstattes med honning, hvis du ønsker en lidt mildere smag.
  • Tilsæt evt. krydderier til kagerne – kanel eller kardemomme vil smage lækkert i kagerne.
  • Prøv også denne version med lakrids.
  • Er du vild med kaffe, så tilsæt evt. lidt instant kaffe.

Jeg bagte kagerne til min mands fødselsdag, som vi fejrede med søde mennesker i haven.

Lækkert med en nybagt småkage til kaffen.Brunsviger cookies - nem opskrift

Brunsviger cookiesene var sprøde og lækre og kan holde sig længe i kagedåsen.

Skønt lige at kunne hapse en småkage, når man trænger til lidt sødt. Måske du – eller din egæster – også bliver lækkersultne i ny og næ?

Håber også du/I vil synes om kagerne.

Prøv også disse med peanuts eller disse med hvid chokolade.

Brunsviger cookies - nem opskrift

Få flere opskrifter på cookies med brun farin og sirup her:

1.

Chokolade cookies med brun farin og peanuts
Nemme, sprøde og lækre chokoladesmåkager med peanuts
Se opskriften her
Chokoladesmåkager med farin og peanuts

2.

Cookies med brun farin og hvid chokolade
Lækre cookies med farin og hvid chokolade
Se opskriften her
Chokoladecookies med farin og hvid chokolade

3.

Småkager med brun farin, lakrids og chokolade
Sprøde cookies med lakrids, mandler og chokolade
Se opskriften her
Lakrids småkager med chokolade & brun farin

4.

Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
Cookies med Daim, farin og sirup
Se opskriften her

5.

Cookies - opskrift med lakrids, nødder & sirup
Nemme sprøde lækre cookies med hasselnødder, lakrids og sirup
Se opskriften her
Cookies - opskrift med lakrids, nødder & sirup

6.

Havregrynskager med sirup og peanuts
Havregrynskager med sirup og peanuts - nemme peanutcookies
Se opskriften her

7.

Nemme cookies - opskrift på sprøde småkager
Sprøde lækre cookies med sirup, nødder og Marsbar
Se opskriften her
Cookies med agavesirup, nødder og Marsbar

8.

Vancouver småkager - drømmekage cookies - nem opskrift
Sprøde, grove karamel cookies med kokosmel og havregryn
Se opskriften her
Vancouver småkager - drømmekage cookies - nem opskrift

9.

Cookies med appelsin og chokolade - nem opskrift
Lækre sprøde orangecookies med appelsin, chokolade, mandler og havregryn
Se opskriften her
Cookies med appelsin og chokolade - nem opskrift

10.

Chokolade cookies med havsalt – opskrift
Sprøde cookies med chokolade og havsalt / flagesalt
Se opskriften her
Chokolade cookies med havsalt - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.