Chokolade pandekager. I dag får du opskriften på nogle lækre pandekager lavet med kakaomælk. Ej hvor er de altså bare gode!
Ideen opstod fordi vi havde en liter Mathilde kakaomælk til overs i spisekammeret i sommerhuset. “Hmmm. Hvad kan vi mon bruge den til” begyndte jeg straks at fundere.
Sådan går det tit herhjemme hos mig. Det ansporer min kreativitet, hvis og når jeg finder ting i spisekammer, køleskab og køkkenskabe. Det er der kommet mange gode og spændende mad- og kageprojekter ud af i tidens løb 🙂
Amanda er hjemme på weekend og måske det var derfor jeg gik lidt i “kan-vi-mon-servere-nogle-lækkerier-for-børnene-mode”?
Jeg funderede:
Kunne man mon ikke bare erstatte mælk/kærnemælk/hvidtøl med kakaomælk, så man får lækre pandekager med kakaosmag?
Jo man kunne og de smagte bare mega godt!
Vi spiste pandekagerne med sukker og sirup til. De smagte rigtigt lækkert, men vaniljeis ville også have været helt oplagt at servere til.
Køb du gerne lige lidt vaniljeis, når du skal servere de lækre chokolade pandekager. Der bliver 10 pandekager af denne portion og resten spiste vi kolde med smør og sukker på.
Kolde pandekager med sukker har vi nydt mange af i vores familie i tidens løb. En lækker “snack” og perfekte som mellemmåltid til en tur i det fri også.
Hvis du ikke har prøvet at spise en kold pandekage med smør og sukker, så “go for it. Pandekager med kakaomælk smagte også lækkert kolde .
Opskriften på pandekagerne er rigtig nem. Du får den lige her.
Du kan også sagtens bare bruge din foretrukne pandekageopskrift og så bare erstatte mælk med kakaomælk.
Bare spring ud i det. Det gjorde vi og vi fortrød ikke 🙂
Chokolade pandekager med kakaomælk – opskrift på lækre kakaopandekager
Ingredienser
- 3 ¼ dl kakaomælk kan erstattes med kærnemælk/mælk/hvidtøl
- 3 æg
- 25 gram smeltet smør kan udelades
- 150 gram hvedemel
- 1 knivspids salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk sukker
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Hæld kakaomælken i en skål. Pisk æggene i. Smelt smørret og tilsæt
- Bland hvedemel med salt og vaniljesukker og rør det i dejen. Pisk til der ikke er klumper i
- Smelt evt. lidt smør på en pande og hæld pandekagedej på i et tyndt lag. Sørg for at dejen fordeles godt på panden. Steg pandekagerne ved middel varme
- Læg pandekagerne på en tallerken og hold dem varme under stanniol
- Servér pandekagerne med sukker, sirup og gerne vaniljeis og friske bær
Noter
Totalt lækre chokoladepandekager lavet med Mathilde kakao – perfekt som dessert pandekager
En lækker stabel pandekager.
Chokolade pandekager smager faktisk næsten endnu bedre end almindelige pandekager.
Jeg var ret vild med chokoladesmagen i pandekagerne, så det var en super god idé at bruge kakaomælken til det gode formål 🙂
Hvis du ønsker lidt mørkere chokolade pandekager, så tilsæt gerne 1-2 spsk kakaopulver til dejen. De var et totalt eksperiment og jeg fortrød da lidt, at vi ikke havde fået købt noget vaniljeis til anledningen.
Det ville altså have smagt super godt, men vidste jo ikke at pandekagerne ville blive sådan kæmpe et hit? Det ved vi så nu. 🙂
Prøv gerne chokolade pandekagerne med vaniljeis og et drys friske blåbær eller jordbær
Sådan en lækker pandekagedessert glæder jeg mig til at servere engang.
Vi kunne også prøve at servere pandekagerne som en høj pandekagekage med lækkert fyld?
Sådan én drømmer jeg også om at lave engang. 🙂
Måske jeg skulle fortsætte min Mathilde-eksperimenter? Der er stadigvæk over ½ liter tilbage 😀
Ej perfekt, så er der jo lige nok til en lækker chokoladebudding. Prøv denne, den er super nem at lave. Her i huset er vi vilde med pandekager og vi har efterhånden lavet dem i mange afskygninger.
Se en masse lækre pandekage opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
God fornøjelse med dine dessert pandekager. Dine gæster – og din familie – vil juble, med sådan en servering 🙂