Chokolade kage opskrift – svampet chokoladekage

  • Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækkerKender du det, når chokoladekagetrangen pludselig kommer over én og rammer ud af det blå?

Sådan gik det for mig forleden, da skyer pludselig trak op og skybruddet ramte.

Vi krøb indendørs i sommerhuset og pludselig fik jeg lyst til at hygge om familien med kage. Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækkerDet blev til en skøn chokoladekage, som jeg allerede har skyndt mig at dele med vores søde sommerhus-naboer til begge sider. Kagen er så god, at jeg bare ved, at jeg vil komme til at spise alt for meget af den selv, så det gælder om at dele ud. Du kan tro, at kagen vakte jubel 🙂

Dagens chokoladekage er rigtig nem at lave og kan snildt røres sammen blot med ske, imens du alligevel er igang i køkkenet med andre gøremål måske? Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækkerDer er en sød og syndig chokoladeglasur på toppen, fyldt med gode sager, som du med stor sandsynlighed har på lager i dit køkken. Mælk, smør, kakao, flormelis og et strejf vanilje. Nemme ingredienser. Chokoladeglasuren er ikke svær at lave og den smager SÅ meget bedre end almindelig glasur.

Opskrift på både kage og glasur får du lige nedenunder. Måske du også får lyst til at gå indendørs og tænde for din ovn? 🙂Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækkerDu kan snildt kaste dig over at bage en portion af den lækre chokoladekage med den skønne chokoladeglasur. Jeg er sikker på at kagen bliver et hit hjemme hos dig. 🙂

Chokolade kage – opskrift på svampet chokoladekage:

Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker
Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladekage, nem chokoladekage
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 spsk. kakao
  • 250 gram hvedemel
  • 300 gram sukker
  • 1 tsk natron + 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 2 æg
  • dl olie eller 150 gram smeltet smør
  • 2.5 dl. kogende vand kan erstattes af kaffe eller appelsinjuice
  • Ganache:
  • 3 spsk. kakao
  • 200 gram flormelis
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. vanilje
  • 0.5 dl. mælk

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør æg og olie i. Rør dejen med ske eller dejskraber Tilsæt kogende vand. Hæld det i, i en tynd stråle.
  • Rør til der ikke længere er klumper i dejen. Brug helst ikke elpisker.
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir (form ca. 20x30cm eller et rundt ildfast fad (ca. 25 cm. i diameter). Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, skal du som minimum bage dobbelt-portion vil jeg tro.
  • Bag kagen v. 175 grader nederst i ovnen i ca 30-40 minutter. Dejen skal helst være lidt klæg, når du tager den ud, men tjek lige med en gaffel om der hænger dej ved. Mærk på toppen af kagen. Den skal føles lidt blød men ikke svuppende.
  • Lad kagen køle og lav chokoladeglasuren imens.
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt mælk
  • Tilsæt flormelis/kakao og vanilijesukker.
  • Rør kakaoglasuren godt sammen, til der ikke er klumper i.
  • Fordel glasuren på kagen og lad den sætte sig lidt, før du skærer stykkerne ud
  • Prøv kagen med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm 🙂

Noter

Det kogende vand du skal bruge til dejen, kan du erstatte med kaffe eller appelsinjuice. Kagen får så derved enten en diskret kaffesmag eller et strejf af appelsin. 
Kagen er fryseegnet, dog uden glasur (vil jeg tro, har ikke forsøgt). 
Kagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til - servér gerne tilbehør til, hvis kagen skal nydes som dessert

En lækker, svampet chokoladekage, der er SÅ nem at lave!

Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker

Kagen holder sig frisk i dagevis, hvis den bliver opbevaret på køkkenbordet tildækket med staniol og i tætsluttende pose. Faktisk er kagen endnu bedre dagen efter bagedagen, og den har faktisk rigtigt godt af at “sætte sig”.

Der sker det magiske, at chokoladeglasuren trækker syndigt ned i kagen, så den bliver endnu mere svampet og lækker. Uhm – en herlig kage 🙂

Kagen er rigtigt nem at lave og dejen kræver kun ganske få minutters opmærksomhed. Det er nemt, at den kan laves imens du alligevel er i gang i køkkenet. Kagen er en oplagt dessert-kage, og det ville da være perfekt at trylle en lækker aftendessert, imens du er igang med at lave aftensmaden?

Billederne her viser arbejdsprocessen med den nemme chokoladekage:

Det er en rigtig lækker chokoladeglasur, der bliver brugt som topping til kagen. Smørsmagen er diskret og der skal bruges så lidt, at glasuren ikke bliver voldsomt fed. En god kage – synes vi her i sommerhuset og den vakte også jubel hos vores søde sommerhus-naboer. Skønt med naboer, der gerne vil være kage-smagsprøvekaniner altid 🙂

Du kunne sagtens også droppe chokoladeglasuren og lægge kagen sammen med en god smørcreme i stedet for? Det ville også være et hit. Du finder en god opskrift på en lækker smørcreme lige her.

Vil du spare på kalorierne, kan du nøjes med et let flormelis-drys?
Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker
Rigtig god kagebagelyst til dig. Måske jeg har sørget for, at du også er blevet lækkersulten nu? 🙂


Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tina

Dejlig opskrift, som vi skal gøre efter:-)
Rigtig god weekend:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer