Croutoner – den allerbedste måde at få tryllet nyt liv i en rest tørt brød. Her får du opskriften på croutoner, du kan lave både i airfryer, Actifry el. ovn.
Tænk at man kan lave sådan nogle lækre sprøde croutoner af en rest tørt franskbrød! De smager virkelig godt, endnu bedre end dem man kan købe.
Tænk at de jo næsten kan laves for 0 kroner? 
Da vi fik gæster til suppeaften for nylig, så var min plan egentlig at bage nye flutes.
Heldigvis besluttede jeg mig for at bruge det daggamle brød, vi havde liggende i stedet for. Hvad der er sparet, er tjent. 🙂

Jeg elsker bare at eksperimentere med vores madrester, så hjemme hos os, er der næsten intet, der ryger ud. Vi praktiserer nemlig stop madspild i stor stil herhjemme.
Croutoner er en genial måde, at få brugt sine rester på. De kan laves både på pande og i ovn. Jeg synes de skal have lang tid på stegepanden, så derfor valgte jeg en anden løsning denne gang.
Strømmen er rigtig dyr for tiden, så tænkte jeg straks, om airfryeren ikke kunne bruges?
Den store ovn vil også kunne bruges, men lidt dyrt i strøm, at varme den op, for så lille en portion.

Airfryeren var genial at lave croutoner i – men du kan sagtens også lave dem i en almindelig ovn.
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på hvad du kan bruge croutonerne til.
Allerførst får du den nemme opskrift:
Croutoner i airfryer el. ovn – få en god nem opskrift hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 400 gram brød skåret i tern. Franskbrød, flutes, boller al slags brød kan burges, også rugbrød
- ¼-½ dl olie al slags olie kan bruges, olivenolie, raps- eller solsikkeolie el. lign.
- 4 fed hvidløg friskpressede. Kan udelades
- ½ tsk groft salt urtesalt/salt med krydderier, kan også bruges
Sådan gør du
- Hæld olie, salt og friskpressede hvidløgsfed i en pose

- Skær brødet i små tern. Put brødet i posen og ryst posen godt, så olien fordeles godt.

Tilberedning i airfryer:
- Hæld brødternene i airfryerens trådkurv og steg nu croutonerne ca. 10 minutter v. 185 grader. Ryst kurven flere gange. Croutonerne er færdige, når de er gyldne og sprødstegte på alle sider. Prøvesmag og giv dem evt. nogle ekstra minutter

- Tjek den undervejs. Tilberedningstiden afhænger af hvor sprøde du ønsker dine croutoner. I bunden af airfryeren, vil der samle sig en del lækre ristede brødkrummer. Dem kan du sagtens også bruge som f.eks. rasp

Tilberedning i ovn:
- Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 20-25 min. v. 150 gr. varmluft (175 gr. alm. ovn). Vend dem undervejs. Croutonerne er færdige, når de er gyldne og sprøde på alle sider. Smag til og drys evt. med ekstra salt.

Noter
Kan holde sig flere dage i tætsluttende beholder. Bliver de bløde, kan de ristes nogle minutter igen.
Kan bruges som topping på salat f.eks. Panzanella, brødsalat, cæsar salat og suppe.
Hjemmelavede brødcroutoner med hvidløg – super nemme og billige at lave. Lækker topping til salat og suppe
Det er super nemt at lave hjemmelavet brødcroutoner.
I airfryeren er det nemt at holde øje med med dem. Bare giv dem, til du synes de er sprøde nok og har fået en fin kulør.
I indlægget her kan du både se en lys version og nogle der er tilberedt ekstra sprøde, så bliver de mørkere.
Det er lidt smag og behag om man foretrækker sine croutoner mørke/helt knasende sprøde.
Kan man lave croutoner med al slags brød?
Jeps. Lyst brød, mørkt brød, toastbrød, franskbrød groft brød. Du kan bruge både frisk og tørt brød. Oplagt at bruge en rest brød, i stedet for at smide den ud.
De vil også være et hit med rugbrød. Så bliver de næsten som disse rugbrødschips.
Genialt, at man kan bruge al slags brød.

Man tror næsten ikke, at man kan få en trist brødrest til at smage så godt?
I bunden af airfryeren, vil der samle sig en del lækre ristede brødkrummer. Dem kan du sagtens også bruge som topping på suppe. De bliver helt sprøde og smager så godt.
Det var et hit at lave brødcroutonerne i airfryer. De er dog også lækre lavet i en almindelig ovn eller på pande.
Mængden af olie bestemmer du selv. Jo mere olie, jo sprødere og lækrere bliver de. Prøv dig gerne frem med oliemængden.
Der blev kredset om den lille skål, for de små brødtern smagte jo næsten så godt som chips. En nem, hurtig og lækker hjemmelavet snack.
De var et hit, på suppen og skålen blev helt tømt. 🙂
Jeg tilsatte lidt hvidløg til olien, men du kan sagtens også lave dem uden hvidløg.
Du kan tilsætte friske eller tørrede krydderurter. Croutoner med persille er også lækre. Tilsæt f.eks. også parmesanost. Så lækkert.
Hvis du gerne vil lave croutoner til det søde køkken, så kan du lave dem med smeltet smør, sukker og kanel – uhm. <3
Disse croutoner har jeg brugt i den gode Panzanella brødsalat – uhm en god salat. De er også gode på en lækker blomkålssuppe.
God fornøjelse med dine croutoner – eksperimentér gerne med opskriften. Jeg er sikker på at du bliver med de sprøde ristede brødtern.
Du kan nyde dem som de er, eller spise dem som topping på en lækker suppe, i en brødsalat, på cæsar salat eller på en god salat.
Få flere opskrifter til airfryer ved at klikke her.
Få inspiration til lækre opskrifter, du kan bruge dine croutoner som topping:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter, hvor du kan få brugt dine brød rester:
1.

2.

3.

4.

5.

6.







