Dessert med æbler og råcreme. Denne æbletrifli med råcreme og makroner er den nemmeste dessert i verden. Her får du opskriften.
Mon ikke du kender dét der med at blive akut lækkersulten og bare have lyst til en dejlig nem dessert i en fart? En frisk, sød dessert, der kan laves på få minutter?
Sådan en skal du høre om i dag.
Frugter med råcreme eller frugtsalat med råcreme er en populær dessert klassiker, men denne version er kun med æbler.
En genial dessert, hvis det kun er æbler du har i frugtskålen. Måske I er ved at drukne i æbler fra haven? Så er denne dessert altså bare en god idé. Tro mig. I vil kunne spise rigtigt mange æbler, når de serveres på denne måde. Mix gerne med pærer eller anden frugt. Lidt appelsiner eller bananer?
Prøv den også med disse syltede pærer – uhm
Jeg lavede desserten helt enkel, bare med råcreme og æbler og et drys chokolade på toppen.
Tilsæt gerne grofthakket chokolade, det ville være super lækkert i desserten.
Du bestemmer lidt selv hvor meget råcreme du vil bruge. Jo mere råcreme, jo syndigere og sødere dessert. Du kan nøjes med få spsk. hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne.Desserten er et hit til hverdag eller i weekenden, hvor I får gæster. Alle vil elske den, både børn og voksne. Den er en sikker vinder, kan du tro.
Nederst i dette indlæg får du flre lækre opskrifter på andre gode og nemme desserter med æble.
Allerførst får du den nemme opskrift på dagens æbledessert. Beregn ca. 1-1½ æble pr. mand, afhængig af størrelse selvfølgelig.
Dessert med æbler og råcreme – opskrift på frugter med råcreme

Ingredienser
- 4-6 æbler i tern, kan erstattes eller suppleres med andre bær/anden frugt
Råcreme:
- 2-3 spsk flormelis smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker (smag til) eller ½-1 vaniljestang
- 3 æggeblommer du kan bruge pasteuriserede æg
- 2½ dl piskefløde
- evt. 100 gram grofthakket chokolade, f.eks. Daim
Sådan gør du
Sådan laver du råcreme:
- Pisk æggeblommer med 2 spsk flormelis til det er hvidt. Tilsæt vaniljesukker Pisk fløden til flødeskum og vend nu æggeblandingen forsigtigt i med en dejskraber
- Smag råcremen til, evt. med ekstra vaniljesukker og 1 spsk flormelis ekstra. Mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine æbler er
Æbler med råcreme
- Vask æblerne. Lad bare skrællen blive på, hvis den er fin. Skær æblerne i små tern
- Læg lidt råcreme i bunden af et dessertglas. Læg lidt æbletern ovenpå og fordel skiftesvis æbletern/råcreme i glassene, til al creme og frugt er brugt. Du kan lave desserten portionsanrettet eller i en stor skål
- Drys evt. med lidt grofthakket mørk chokolade på toppen. Servér desserten straks eller stil den på køl, til den skal serveres.
Noter
Gammeldags råcreme med flormelis, vaniljesukker og fløde – perfekt til frugtsalat. Nem dessert på 5 minutter
Jeg har portionsanrettet desserten, fordi jeg synes det ser lidt mere festligt ud.
Du kan også servere desserten i en stor skål. Frugter med råcreme kan godt holde sig lidt tid i køleskabet før servering. Desserten kan derfor godt forberedes i god tid i forvejen.
Det geniale ved denne dessert er, at du kan bruge lige den slags frugt du har i din frugtskål. Brug gerne de frugter, der trænger allermest til at blive brugt.
Jeg brugte faktisk nedfaldsæbler fra haven og skar bare stødmærkerne af. Perfekt stop madspildsdessert.
Hjemme hos os har vi altid en million milliard æbler i haven om efteråret. Dejligt med en dessert, hvor man kan trylle fra en – næsten – uudtømmelig kilde.
Hvis du ikke har et æbletræ i haven, så kan man jo heldigvis købe æbler billigt året rundt. Du kan som sagt bruge næsten al slags frugt til denne frugtsalat.
Brug gerne et mix af forskellige frugter eller bær til desserten. Grofthakket Daim chokolade i råcremen, er virkelig lækkert i denne dessert.
Jeg glæder mig også til at prøve den med syltede pærer – uhm.

Smag råcremen til, til sidst med flormelis og vaniljesukker. Den mængde du skal bruge, afhænger af hvor søde/syrlige dine æbler er.
Hold også lidt igen med sukkeret, hvis du bruger Daim.
Ønsker du en fedtfattig version, så kan du erstatte råcreme med vaniljeskyr. Det smager også godt.
Jeg må dog indrømme, at en cremet og fed råcreme altså bare er SÅ lækkert! Prøv den, hvis din familie eller gæster, skal forkæles en dag.
Frugter med råcreme er lidt en firser dessert, der er gået i glemmebogen og det er super ærgerligt, for det smager jo bare så godt.
Æbler med råcreme er en enkel dessert, der er meget nem at lave, men som alligevel smager så godt.
Desserten kaldes også abemad, og mon ikke det er mange børns livret? Ihvertfald er det en snedig måde at få en masse frugt i børnene på. 🙂
Jeg har bare brugt almindelige æggeblommer i denne dessert.
Der skulle ikke være salmonella i danske æg længere (kilde). Er du mest tryg ved at bruge pasteuriserede æg, så gør du jo bare det.
Rigtig god fornøjelse med den dejlige æble dessert til dig. Jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig. Den forsvandt med lynets hast hjemme hos os. 🙂
Prøv også en trifli, en æblekage med revet æble eller en skyr dessert med æbler.
Få flere lækre opskrifter på desserter med æble her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

