Flammkuchen – her får du opskriften på de lækre tarte flambee pizzaer, eller “hvid pizza” som den også kaldes.
Pizzadejen er lavet med bagepulver, så den slet ikke hæve. Det er derfor nemme hurtige pizzaer at lave, selv på en travl hverdag.

Vi fik 2 store pizzaer af denne portion. Sprøde pizzaer, der rækker til 4 sultne voksne.
Vi havde en masse snittede løg til overs fra julefrokosten. Perfekt! Man skal nemlig bruge mange løg til denne slags pizza.
Jeg brugte en blanding af løg/rødløg. Du kan sagtens bruge kun almindelige løg, kun rødløg eller en blanding.
Flammkuchen kan du lave med både bacon og skinke. Disse er lavet med bacon og uhm hvor var de gode. Så sprøde og lækre.

Hvad er flamkuchen?
En tarte flambee kaldes også for en fransk pizza, løg pizza eller “flamme pizza”. Den er meget udbredt i Alsace , Østrig og Italien også.
Det er en super sprød og tynd pizzaer, med meget enkelt fyld: løg og bacon eller skinke. En hvid pizza er også lækker med f.eks. kartofler og rosmarin. Tjek f.eks. denne opskrift ud.
Tjek også denne opskrift på flammkuchen med kartofler ud her.
Flammkuchen er lavet med en hvid sauce i stedet for tomatsauce. Man kan bruge f.eks. creme fraiche, ylette, fromage blanc eller flødeost som f.eks. Mascarpone.
Er du mest vild med tomatsovs på din pizza, så kan du selvfølgelig også sagtens bruge det på disse pizzaer.
En flammkuchen pizza kan laves på mange måder.
Brug gerne min opskrift nedenfor til inspiration og sæt gerne dit eget præg på din egen flammkuchen.
Pizzaerne var et kæmpe hit herhjemme, så spring du bare på. Jeg tror I vil elske dem hjemme hos jer.
Få også flere gode nemme opskrifter på pizza nederst i dette indlæg. 
Få min opskrift på 2 store flammkuchen pizzaer her:
Flammkuchen – tarte flambee – hvid pizza – få en god nem opskrift her:

Ingredienser
Flammkuchen pizza dej:
- 3 dl vand
- 3 spsk olie alle slags kan bruges
- 400 gram hvedemel ca.
- 3 tsk bagepulver kan evt. udelades.
- 1 tsk salt
Hvid flammkuchen pizza sauce
- 3 dl creme fraiche kan erstattes med f.eks. ylette, fromage fraiche, flødeost el. lign
- salt/peber rigeligt. Ca. 1 tsk salt og ½ tsk peber
- evt. muskatnød
Flammkuchen fyld:
- 450 gram løg - blandede løg/rødløg (ca.) svarer ca. til 4-5 store løg el. 8 små løg. Alle slags løg kan bruges
- 300 gram bacon i tern (ca.) kan erstattes med skinke
- 200 gram revet ost alle slags kan bruges. Ost kan udelades
- evt. frisk timian/oregano el. andre krydderurter
Sådan gør du
- Hæld vand og olie i en skål og tilsæt salt. Bland bagepulver i lidt mel og tilsæt. Tilsæt mel, til dejen ikke klistrer til fingre og skål. Ælt dejen, til den kan formes til en kugle. Brug evt. køkkenmaskine.

- Del dejen i 2 og rul pizzaerne meget tyndt ud direkte på bagepapir, der passer til en bradepandestørrelse. (ovnens store bradepande). Der bliver til 2 bradepandepizzaer af denne portion

- Rør creme fraiche med salt/peber og evt. lidt muskatnød. Smør cremefraiche pizzasovsen ud på pizzabundene. Fordel evt. revet ost på.
- Fordel nu bacon el. skinke på den hvide sauce og top med løg øverst

- Bag nu pizzaerne ca. 20-25 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og både løg og bacon er sprødstegt. Hold øje med pizzaerne ikke bliver for mørke. Bruger du varmluft, kan du bage begge pizzaer på samme tid.

- Drys gerne friske krydderurter over før servering. Klip pizzaerne ud, det er nemmest.

Noter
Kan også laves med f.eks. kartofler (skåret i tynde skiver) og rosmarin
Har I en evt. rest tilbage, kan de lunes i ovn eller airfryer dagen efterBacon kan erstattes med skinke. Alle slags løg kan bruges.
Creme fraiche kan erstattes med tomatsovs, som på en "rigtig" pizza. Nogen laver flammkuchen uden bagepulver, men jeg synes at dejen bliver ekstra sprød med bagepulver.Sprøde hvide pizzaer – hjemme hos os er vi vilde med tarte flambee pizzaer

Det er genialt, at pizzaerne er så hurtige at lave. Bagepulver i dejen er et hit, for så skal dejen slet ikke skal hæve.
Nogen laver flammkuchen uden bagepulver, men jeg synes at dejen bliver ekstra sprød med bagepulver. Du kan dog sagtens udelade det.
En nem pizzadej passer perfekt ind i en travl hverdag, hvor mange familier, kommer sent og sultne hjem.
Rart at man kan lave nem og hurtig aftensmad, der smager lækkert. I kan jo dele jer op, så én laver dejen og én forbereder fyldet?
Har du/I ikke tid/energi til at lave en dej fra bunden selv? Prøv at tjekke denne lynhurtige opskrift på flammkuchen lavet på tortilla bund her.
Flammkuchen pizzaerne kan dog sagtens laves med en gærdej, så det bliver mere som en klassisk pizzadej. Få en opskrift på flammkuchen med gær i dejen ved at klikke her.
Pizza flammkuchen kan laves med eller uden ost. Jeg havde en rest ost, som jeg brugte på denne flammkuchen.
Det blev den faktisk endnu lækrere af, men ost kan sagtens udelades. Helt oprindeligt er de vist lavet uden ost, men der findes så mange flammkuchen varianter.

Faktisk er det også nogle rimeligt billige pizzaer at lave, da løg jo kan købes billigt. Nogle gange kan man også finde skinke/bacon på tilbud.
Creme fraiche kan sagtens erstattes med andet surmælksprodukt. Bare brug dét, du har i køleskabet. 
Disse flammkuchen pizzer er meget billigere at lave, end hvis I skulle ringe til pizzamanden, og så serveres de nybagte.
Jeg dryssede med frisk timian, men brug gerne andre krydderurter på pizzaerne. Tørrede krydderurter er også fine. 
Vi spiste bare lidt gulerodsstave til pizzaerne. Nem og lækker aftensmad. Resterne lunede vi i airfryeren dagen efter. Skønt med nem aftensmad 2 dage i træk.
Flammkuchen pizzaerne vil også være populære at servere til buffet, til fødselsdag og faktisk også til brunch.
De vil også være gode som tømmermandsmad dagen derpå. Salt/søde rødløg og smeltet ost – er hit på sådanne dage.
Jeg håber – og tror – at pizzaerne også bliver et hit hjemme hos jer. God fornøjelse med dem. 🙂
Få flere gode nemme pizza opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






