Fyldte squash smager skønt og det er en genial måde, at få brugt en masse squash.
Mon ikke farseret squash er én af de gode gamle retter, der er ved at gå i glemmebogen? Jeg vil hermed godt slå et slag for lækre ret i mormormad kategorien.
Fyldt squash er en lækker ret, der er nem, hurtig og billig at lave. Den bliver endnu billigere, hvis du har “gratis” squash i haven.
Kødfyldet giver en rigtig god smag til squash, der jo i sig selv er ret neutrale i smagen.
Faktisk så kan du lave kødfyldet, lige som du har lyst til. Du kan krydre kødfarsen med lige de krydderier/krydderurter, du synes allerbedst om. Kødfarsen skal krydres godt, så bliver retten bedst.

Jeg har brugt bacon og hvidløg som smagsgiver her og det smagte skønt. Fyldet gjordet jeg ekstra cremet med lidt fløde.
Hvis du gerne vil have dine fyldte squash til at mætte bedre, så kan du sagtens tilsætte f.eks. kogte ris, linser, eller tern af kogte kartofler til kødfyldet?
I så fald kan du servere dem som de er, helt uden tilbehør.
Jeg har brugt hakket svinekød her, men du kan også bruge hakket øksekød, hakket kylling eller hakket kalv/flæsk?
Du kan også sagtens supplere eller udelade kødfyld og bruge fyld af f.eks. tomater, peberfrugt eller andre grøntsager? Det kunne jo være du foretrækker en vegetar ret til en kødfri dag? 
Fyldte squash laver man ved at udhule squash. Det “squash kød” man fjerner, svitser jeg altid med, sammen med kødfyldet.
Det giver både smag og saftighed til kødfyldet. Ingen grund til at smide det ud, især ikke hvis man kan stoppe madspild, ved at genbruge det i retten.
De fyldte squash toppede jeg med lidt revet ost og halløj de smagte godt! Hermed bare lige et tip til dig.

Opskriften nedenfor kan også bruges til fyldt aubergine eller fyldt græskar måske? Det må vi da også prøve at lave.
Fyldte squash – nem opskrift på fyldt farseret squash

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 9-1000 gram squash jeg brugte 3-4 mindre squash. Kan erstattes med aubergine eller græskar?
- 500 gram hakket svinekød kan erstattes med kalv/flæsk el. hakket oksekød, kylling
- 1 svinebouillonterning
- 100 gram bacon
- 1-2 løg i tern
- 3 fed hvidløg kan udelades
- 3-4 spsk engelsk sauce / soya / Worchestershire sauce el. lign
- ½ dl fløde el. mælk. Kan erstattes med lidt ketchup el. vand?
- salt/peber
- 50-100 gram revet ost gerne mozzarella men alle slags kan bruges også parmesan. Mængden bestemmer du selv. Kan også udelades
- evt. peberfrugt, tomat, gulerødder i tern eller andre grøntsager
- evt. en rest kogte kolde ris el. lign.
Sådan gør du
- Vask/skyl dine squash godt og halvér dem

- Svits kød og bacon på en pande, sammen med bouillonterningen og friskpressede hvidløgsfed. Tilsæt løg i tern og lad kødfyldet simre, imens du klargør squash'en.

- Udhul dine squash med en ske eller kniv. Det behøver ikke være super flot. Det squashkød du tager fra, snitter du fint og tilsætter til kødfyldet på panden.

- Tilsæt engelsk sauce el. lign. til fyldet sammen med lidt fløde. Lidt vand eller ketchup kan også bruges. Krydr godt med salt og peber. Smag til og tilsæt evt. ekstra engelsk sauce. Kødfyldet skal have godt med smag.

- Sæt dine udhulede squash i en bradepande eller på en bageplade. Fordel kødfyldet i dine udhulede squash og tilsæt evt. revet ost på toppen.

- Bag nu dine fyldte squash ca. 30 minutter nederst i ovnen v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), ell. til de er møre, kødfyldet sprødt og osten gratineret. Tilberedningstiden afhænger af hvor store dine squash er. Tjek dem undervejs

Noter
Fyldt squash kan laves med både oksekød, kalv/flæsk, kylling eller i vegetar version
Hermed bare lige en ny ret med squash til dig. Måske du har mange squash i haven eller har købt nogle billige i din butik eller grøntbod?
Det er squash sæson fra juli til oktober, så sæsonen er heldigvis dejligt lang.
Lækker ret og kan I ikke spise alle de fyldte squash, så kan resten sagtens lunes i ovnen eller airfryeren dagen efter. Resten kan også snuppes med i madpakken og de kan sagtens nydes kolde også.

Squash kan blive meget store, så det er lidt svært at sætte antal på, hvor mange du skal bruge her i opskriften. Jeg brugte 3-4 squash, der vejede 900-1000 gram.
Der findes jo squash der vejer flere kg. i sig selv. Bare vælg dem, der passer til mængden af kødfyldet og hvor mange I er til bords. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dine squash, så måske den skal tilpasses.
Mængden af kødfyld i hver squash bestemmer du selv. Bare få det til at passe, så der er kødfyld nok til alle squash.
Du kan også fylde nogle af squash’ene med vegetar-fyld, så I får en kombi ved middagsbordet?

Hvad skal man dog bruge alle de squash til?
Sådan spurgte en kollega mig engang, da hun igen-igen kom slæbende med 2 fyldte poser med kæmpe store squash fra haven. Hun var så sød, at dele ud til alle os kolleger, så hermed også bare lige et tip til dig, hvis du har for mange?
Heldigvis kan man bruge squash til så mange lækre retter og kager. Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Jeg har også samlet en liste med squash opskrifter til dig her.

Hvad kan man spise som tilbehør til fyldte squash?
Det er oplagt at udnytte ovnens varme, nu ovnen alligevel er i gang? Måske til en portion flødekartofler eller kartoffelgratin? Det gjorde vi denne gang og halløj en lækker menu.

Så er der serveret og hermed mere squash inspiration fra mig til dig.
Rigtig god fornøjelse med retten til dig. Den var en succes hjemme hos os og jeg håber – og tror – at den også bliver en succes hjemme hos dig. 🙂
Prøv også en lækker squashtærte eller de sprøde squash fritter. Stegt squash er også det lækreste tilbehør.
Bloggens populære squashfrikadeller må du altså også prøve.
Få flere squash opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.







