Glutenfri banankage. Her får du opskriften på en sund banankage uden sukker og mel.
En saftig lækker banankage med mandelmel uden tilsat sukker. Ja det lyder næsten som magi?
Kagen blev rigtig god og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Dejen kan du lave på få minutter. En nem og hurtig glutenfri kage.
Banankagen er faktisk bare sødet med bananer. Dem jeg brugte var godt brune og overmodne. Perfekt for de meget brune søder nemlig bedst.
Man kan også tilsætte lidt grofthakket chokolade til dejen eller en lille smule honning, hvis du ønsker en lidt sødere smag. Smelt evt. lidt chokolade til at pynte kagen med.
Bare fordi du gerne vil bage glutenfrit, behøver du jo heller ikke udelade sukker helt. Du kan også bage kagen med sukker, tilsæt f.eks. 50-75 gram.
Jeg har dog tilsat 2 tsk vaniljesukker, men du kan sagtens bruge vaniljepulver, hvis du foretrækker det. Ups jeg dryssede også kagen med lidt flormelis, men banankagen kan sagtens nydes uden.
Du kan selvfølgelig også tilsætte et par spsk sukkererstatning som f.eks. Perfect Fit eller Isis.
Den glutenfri banankage smagte nu rigtigt fint bare sødet med bananer. En lettere kage, der ligger godt i maven og som ikke er for sød.
Den sundere banankage havde en svampet konsistens og den hævede flot op.
Det synes jeg ellers tit kan være en udfordring med kager uden tilsat sukker og hvedemel. Denne blev ret vellykket, så jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Mon du kan fornemme konsistensen her ?
Faktisk så kan kagen også bruges som kagebund til en lagkage med frugt. Måske vi også kunne halvere den og bruge kagen som lagkagebunde til en dejlig glutenfri lagkage?
Uh ideerne pibler.
Allerførst så får du den nemme opskrift. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på glutenfri kager.
Glutenfri banankage – sund banankage uden sukker og mel
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 bananer så brune/overmodne som muligt
- 2 æg
- 175 gram mandelmel eller fintblendede mandler med skal
- 1½ tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker kan erstattes med vaniljepulver
- ½ dl olie raps- eller solsikkeolie. 50 gram smeltet smør kan bruges
- ½ dl mælk surmælksprodukt el. lign. kan bruges. Kan erstattes med sojamælk/appelsinjuice?
- evt. 2-3 spsk akaciehonning
- evt. 50-100 gram grofthakket chokolade (mørkt)
- Pynt: evt. et drys flormelis
Sådan gør du
- Blend mandlerne (med skal) hvis du ikke bruger mandelmel
- Mos bananerne
- Hæld bananerne i en skål sammen med mandelmel, æg, olie, vaniljesukker, bagepulver og mælk. Rør eller blend dejen. Tilsæt evt. lidt honning og grofthakket chokolade.
- Smør en lille tærteform på 24 cm og hæld dejen heri.
- Bag nu kagen midt i ovnen i ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kan også bages i airfryer, hvis du kan få plads. Kagen er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt men stadig svampet. Bag den ikke for længe.
- Lad kagen afkøle lidt, så er den nemmest at skære ud. Drys evt. lidt flormelis på før servering. Du kan også fordele lidt chokolade på toppen af den varme kage, så vil den smelte på kagen som glasur
Noter
Sund banankage uden mel og sukker – nem og hurtig at lave
Dejen kan du røre sammen på få minutter og kagen skal ikke bage længe i ovnen. Bag den ikke for længe. Banankagen er bedst, når den stadig er lidt svampet.
Der er ikke gluten i mandler, så hvis du kun bruger mandelmel, når du bager, kan du bage helt glutenfrit.
Jeg er rigtigt kommet igang med at eksperimentere med glutenfri bagning, eller primært kager bagt med mandelmel.
Senest har jeg prøvet denne lækre glutenfrie chokoladekage med dadler og denne chokoladekage med mandelmel.
Prøv også denne glutenfri kage med marcipan og appelsin eller denne med rabarber.
En spansk mandelkage med citron er også rigtig god og den er også glutenfri.
Alle mine eksperimenter startede med at jeg købte en masse poser mandelmel som ja-tak tilbud. Jeg fandt ud af, at mandler giver en rigtig god smag til kager. Konsistensen bliver også god. Jeg er fan.
Et hit til dig der gerne vil bage glutenfrit eller som bare gerne vil bruge mindre af det hvide hvedemel.
Mandler er faldet i pris og tit kan man købe et 1 kg for 40-50 kr. Perfekt! Alle de glutenfrie eventyr der venter os forude.
Med søde bananer, så kan du også bage lækre sunde bananbrød, der er en mellemting mellem kage og brød. Find flere opskrifter på bananbrød på nogetiovnen.dk
Kan I ikke spise hele kagen, så kan en evt. rest bruges til glutenfri romkugler. Få inspiration her
God fornøjelse med den glutenfri banankage – en sundere banankage. Den må du prøve.
Kagen vil også være et hit som kage til en sukkerfri dag i børnehaven eller et sødt sundere mellemmåltid? Bare spring på.
Få inspiration til flere opskrifter på glutenfrie kager her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.