Hvidløgsbrød. Uhm hjemmelavet hvidløgsbrød er bare det bedst. I dag får du opskriften på det lækreste brød med hvidløgsmarinade.
Sent hjemme. Hverdag. Madrester der skal varmes. På 3. dagen. Øv. Kan vi ikke peppe den hverdagsmenu lidt op, bare lidt?
Jo da! Vi kan da lave et rasende hurtigt hvidløgsbrød á la dette ?
Jep det gør vi og afprøver i dag en variant med havregryn – fornyelse skal der til 🙂
Det blev til et rigtigt lækkert hvidløgsbrød.
Selvom du først kommer igang med at lave det kl. 17,kan der altså sagtens være et lækkert nybagt hvidløgsbrød færdigt kl. 18. Ja vildt ikke?
Hvidløgsbrødet er bare så nemt at lave, for dejen skal slet ikke æltes og den skal bare hældes ud på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.
Brødet er perfekt som madbrød til suppe, som madbrød til pastaretter, til frokostretter, til tapas, til tunsalat, til alt næsten?
Smager også ganske fortrinligt som sandwichbrød med ost og skinke i.
Glæd dig til opskriften. Du får den lige her:
Hvidløgsbrød i bradepande – få en nem grov opskrift på hurtigt madbrød hér

Ingredienser
- 1 liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. honning kan erstattes af sukker eller sirup
- 150 gram havregryn
- 600 gram hvedemel eller tipo 00 eller Manitoba mel - dette mel har ekstrem god bageevne
Hvidløgsolie:
- 1 dl. solsikke- eller rapsolie
- 6 fed hvidløg friskpressede
- 1 spsk oregano tørret
- 1 tsk hvidløgspeber eller ½ tsk groft peber
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand. Rør honning i.
- Tilsæt havregryn, salt og hvedemel
- Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som havregrød
- Beklæd din dybe bradepande fra ovnen med bagepapir og hæld dejen heri.
- Brug en dejskraber til at trække dejen helt ud på bagepladen
- Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
- Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber. Drys lidt ekstra salt på toppen.
- Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 50 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 1 time ved stuetemperatur. Tildæk ikke bradepanden
- Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 +/- minutter nederst i ovnen.
- Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
- Klip brødet i passende firkanter og servér.
Noter
Ønsker du en endnu grovere variant?
Prøv at udskifte udskifte 300 gram hvedemel med fuldkornshvedemel/grahamsmel ell. lignende. Brug gerne Tipo 00 eller Manitobamel, der er hvedemel med særlig god bageevne. Brødet hæver så flot op. Anbefalelsesværdigt mel!Brødet er perfekt til tapas og som madbrød til suppe, lasagne og pasta/kødsauce. Det er også lækkert som sandwichbrød.
Hvidløgsbrødet er fryseegnet Brødene kan holde sig 1-2 dage og kan lunes dagen efter i ovn eller mikroovn.De nemmeste lækreste madbrød med hvidløg – i en grov variant. Dejen skal bare hældes i bradepanden
Totalt lækre hvidløgsbrød, der var et kæmpe hit til aftensmaden.
Faktisk er brødet sidenhen blevet en kæmpe succes herhjemme og på bloggen også.
Jeg har siden eksperimenteret en del med det. Jeg har f.eks. fundet ud af at man på denne måde kan lave et pizzaagtigt brød f.eks. med skinkestrimler som her
Totalt lækre hvidløgsbrød og dem skal du da bare springe på.
Du kan også prøve dette hurtige madbrød, der minder lidt om dagens brød. Bare i en mindre form.
Sådan laver du hvidløgsbrød i bradepande – se billederne af arbejdsprocessen fra start til slut her:
Verdens nemmeste og lækreste hvidløgsbrød – perfekte til suppe, tapas eller som madbrød til pasta og lasagne.
De ekstra fibre i dagens brød gjorde brødet mere mættende. Sprødt blev hvidløgsbrødet også.
Selvom jeg elsker hvidløgsbrød lavet af ren hvedemel så er jeg nu alligevel også ret vild med denne grove variant.
Jeg – og resten af familien – sender dagens grove hvidløgsbrød de allerbedste anbefalinger.
Var det noget for dig at afprøve et lynhævet hvidløgsbrød? Gør forsøget og fremover vil du altid lave hvidløgsbrød på denne hurtige facon.
Skal du have gæster en dag er brødet genialt! Det vil imponere gæsterne også selvom det er så ultralet at lave.
Rigtig god fornøjelse med dit hvidløgsbrød 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på brød i bradepande her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Jamen for pokker, det er såååå lækkert et brød. Bager det i den grove version med fuldkornshvedemel og min mand er lidt træt af, det ikke er ham, der har fundet den opskrift. Brødet er også virkelig godt som sandwichbrød……min kolleger kigger misundeligt på det ??
Jeg tilsatte soltørrede tomater hvilket gjorde brødet endnu mere lækkert. Herhjemme er det et kæmpe hit som jeg nu bager flere gange om ugen. ??Synes bare det taber sin gode smag når det har været i fryseren.
Jeg glæder mig til at smage det! ? kan man bage det dagen før man skal bruge det og hvordan skal det bages hvis ikke min varmluft virker?
Genialt! intet mindre
Kan man bruge grovvalset havregryn eller skal den være finvalset ?
Hvad kan man bruge istedet for honning
Total fiasko, brødet var ikke ordentligt bagt indeni, sprødt udenpå. Gav det masser af ekstra tid, men det var fedtet og havde konsistens som en kartoffelkage ?. Jeg fulgte opskriften minutiøst, kan jeg have lagt for meget oliemarinade på under hævningen, som ødelagde dejen eller….?
Kan man bruge tør gær vis man ikke har gær
Hej Gitte
Hold da op det ser spændende ud – skal helt sikkert prøves idag!!!
Ligger ikke inde med honning desværre – kan jeg bruge sirup istedet?
Hilsen Karina
Har du ikke ændret opskriften? Jeg mente, at den var med olivenolie, altså oliedyppen… det har jeg brugt i lang tid, men nu ville jeg lige checke opskriften, da det er noget tid siden sidst. Hvad er forskellen i resultatet?
Kan brødet fryses?
Hej Gitte.
Jeg bagte den Idag men måtte give den noget længere tid tænker nu om den skulle være bagt i bradepander der høre til ovnen ? Og ikke i en af dem man kan købe med låg som jo næsten er halv størrelse.
Hilsen Mia
Meget fint med print nem mulighed
Hej Gitte
Super nemt og lækkert brød, det skal helt sikkert bages igen snart, nemlig til nytårsmenuen da det er smart at det ikke kræver smør til.
Jeg brugte lidt durum mel og ølandshvede da det lige var i skabet og det blev meget lækkert.
Kh Bettina
Hej Gitte, jeg har lavet brødet en del gange efterhånden og har fået megen ros for det, det er hermed givet videre, dog vil jeg lige bemærke at jeg synes at hvidløgene i oliedyppelsen bliver lidt for brændte, så jeg kommer dem direkte i dejen og det synes jeg fungerer perfekt.
God forårs hilsen
John
Du skal huske, at når du hæver i ovnen, må temperaturen ikke overskride 50° – varmluft lægger 20° til temperaturen!
Jeg laver raskeskab i min ovn: Bradepande med kogende vand i bunden af kold ovn og brødene øverst i ovnen – hæver ca. 30 min. Men så skal man sørge for, at køkkenet er varmt, og at brødene er dækket med en opskåret plastikpose (så den ikke rører de fugtige brød), indtil ovnen opnår bagetemperatur. Det giver meget lette brød.
Bagte i går dit hurtige madbrød til årets første grill-stegte steg. Hold da op, hvor familien var begejstret! Det bliver et fast indslag ivoresliv fremover.
🙂
Tak for hurtigt svar.
Jeg vil prøve med speltmel og se om det bliver godt 😉
God weekend…
Hej Gitte
Det lyder bare lækkert. Har du prøvet at bage det med speltmel? Jeg kan nemlig ikke tåle hvedemel.
Mvh Camilla
Af hjertet tak fo ren super opskrift, som jeg helt sikkert vil bruge mange gange fremover, for det der med tiden er jo en faktor, som rammer ind i vores hverdag hver dag:-)
Det ser godt nok godt ud.
Det ville sikkert også være frygtelig lækkert med noget tomat-pure-olie og chili. Eller paprika og timian. Eller flagesalt og oliven…. Uuuhm 🙂