•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer og ravigottesauce – jep sådan en lækker opskrift skal du høre om i dag.

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Kold kartoffelsalat er en klassiker i danske køkkener om sommeren. Mon ikke vi er mange der glæder os hele vinteren, til vi kan købe de første nye danske kartofler?

Vi elsker at nyde de nye kartofler med smør og salt på. Her i huset koger vi altid rigeligt, så vi har nok til kartoffelsalat dagen efter.

Uhm kold kartoffelsalat smager jo bare skønt til en god grillpølse, til grillet kylling, til spareribs?

Det smager skønt som tilbehør til alle sommerens retter – også til grill.
Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Uhm – vi elsker kartoffelsalat i alle afskygninger!

Nederst i dette indlæg finder du en masse lækre opskrifter på kartoffelsalat.

Grøn kartoffelsalat, kartoffelsalat med creme fraiche, kartoffelsalat med feta, med skyr.

Ja så mange skønne varianter, du kan afprøve. Er du frisk på at prøve en ny opskrift måske?

I dag føjer jeg en ny kartoffelsalat til samlingen: nemlig hjemmelavet kold kartoffelsalat med ymer og ravigottedressing. Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Jeg har længe fået tips af jer om at prøve at lave kartoffelsalat med den milde sennepssauce. Sikke da en god idé. Det smagte jo super godt.

Ravigottesaucen er nu flyttet ind i mit køkken.

Jeg glæder mig til at bruge den i lækre marinader til kød og grøntsager og til kolde dressinger.

Dejligt at prøve noget nyt – jeg elsker når I giver mig gode udfordringer. Fortsæt endelig med det 🙂Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Hvis du ikke har ravigottesauce i huset, så kan du sagtens lave kartoffelsalaten uden. Du kan også bruge lidt dijonsennep eller sød fransk sennep i stedet for.

Ravigottesauce kan du købe i de fleste større supermarkeder og delikatessebutikker.Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Jeg har brugt ymer i denne kartoffelsalat. Det giver en frisk smag og så er der færre kalorier i, i forhold til creme fraiche.

Prøv denne kartoffelsalat, hvis du gerne vil have en lidt mere fedtfattig version, uden at det forringer smagsoplevelsen.

Nederst i indlægget, kan du finde flere opskrifter på kartoffelsalat, også på andre fedtfattige kartoffelsalater. Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Opskriften på denne kartoffelsalat med ymer og ravigottesauce er rigtig nem og du får den lige her:

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer – opskrift

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
Nem opskrift på fedtfattig kartoffelsalat med ymer og ravigottesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler kogte, kolde - helst nye kartofler / aspargeskartofler
  • ½ liter ymer kan erstattes med A38/skyr/creme fraiche, ylette ell. lign
  • 1 løg fintrevet
  • 3-4 spsk mayonnaise kan udelades
  • 1 spsk ravigottesauce kan udelades eller ersattes med Dijonsennep eller sød fransk sennep
  • ½ tsk akaciehonning eller et knivspids sukker. Smag til
  • salt/peber
  • Pynt: F.eks. purløg og tomatbåde

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne ca. 7 minutter med lidt salt. Tag dem af varmen og lad dem nu trække ca. 7-8 minutter i kogevandet. Hæld vandet fra og lad nu kartoflerne afkøle
    Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
  • Hæld ymer i serveringsskålen. Riv løget fint i og smag nu til med ravigottesauce, salt/peber og evt. lidt akaciehonning/sukker. Dressingen må gerne krydres godt. Hvis du synes den er for fast at røre, så tilsæt evt. 1-2 spsk vand
    Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
  • Snit kartoflerne fint direkte ned i serveringsskålen
    Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
  • Vend forsigtigt kartoffelsalaten rundt, så dressingen fordeles godt
    Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
  • Pynt evt. med frisk purløg og tomatbåde. Opbevar kartoffelsalaten på køl, til den skal serveres
    Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift

Noter

Kartoffelsalaten kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage
Ymer kan erstattes med A38/skyr/creme fraiche, ylette ell. lign
Ravigottesauce kan udelades eller erstattes med f.eks. sød fransk sennep
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker kartoffelsalat i en lidt sundere og mere fedtfattig version med ymer. Dressingen er smagt til med honning og ravigottesauce (med sennep)

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Det blev en rigtig dejlig kartoffelsalat. Den var meget nem at lave for os, fordi vi havde en rest kartofler til overs. Kog derfor gerne rigeligt med kartofler, nu du er i gang.

Jeg plejer ellers normalt at bruge creme fraiche til kartoffelsalat, men på det seneste er jeg begyndt at bruge mere ymer.Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Hvorfor bruge ymer som morgenmad, i dressinger og i brød, kager og desserter?

  • Ymer indeholder kun ca. 60-70 kcal pr. 100 gram. (afhængig af fedtprocent selvfølgelig).
  • Ymer er mild og frisk i smagen.
  • Ymer kan du købe i 1 liter og det kan holde sig i flere dage. Smart hvis du tit laver hvide dressinger i køkkenet – til salater f.eks.
  • Ymer indeholder meget protein, så det mætter godt, både som morgenmad og som mellemmåltider.

Det blev altså bare en rigtig god kartoffelsalat, som min familie roste ved middagsbordet.

Mine børn og svigersøn var hjemme på besøg, og det var dejligt at kræse lidt ekstra for de unge mennesker.

De havde endnu ikke fået nye kartofler denne sæson, så de havde næsten julelys i øjnene. Skønt med forkælelse hjemme hos mor.Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer & ravigottesauce - nem

Vi nød de nye kartofler med smør og salt på dag 1 og på dag 2, blev resten serveret som denne lækre kartoffelsalat.

Den kan du altså godt glæde dig til at smage.

Du bestemmer jo helt selv om du vil bruge ymer eller andet surmælksprodukt. Her bare lige et tip og en anbefaling, fra mig til dig.

Åh hvor er det skønt at det er sommer og der er så mange lækre friske råvarer vi kan gå ombord i.

Sommeren er jo slet ikke slut endnu. Jeg stornyder den, kan du tro. Håber også du gør det samme 🙂

Hvis du savner mere inspiration til lækre kartoffelsalater, så kig med på listen herunder:
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kartoffelsalat med karry og græsk yoghurt
Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
Se opskriften her
Kartoffelsalat med creme fraiche og timian
Hjemmelavet kartoffelsalat med timian og citronsaft
Se opskriften her
Hjemmelavet kartoffelsalat med timian og citron
Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
Lun marineret kartoffelsalat med rødløg, peberfrugt og hvidløg
Se opskriften her
Kartoffelsalat med rødløg og peberfrugt - nem
Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
Sommer kartoffelsalat med pesto, rødløg og peberfrugt
Se opskriften her
Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt 1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede) 1 finthakket peberfrugt (rød eller gul) 1 finthakket rødløg 250-300 gram cherrytomater Pesto marinade: 3 spsk. god olivenolie (f.eks. extra jomfru olivenkerne) 1 spsk pesto (rød eller grøn kan bruges) 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 tsk.dijonsennep Salt/peber Fremgangsmåde: Snit de kolde kogte kartofler Snit løg og peberfrugt.  Bland kartofler og grønt Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med. Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise "au naturel" skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.) Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed. Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter? Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-) Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses.  Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag ;-)
Kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Nem og lækker kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Se opskriften her
Kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Kartoffelsalat med skyr og A38 - fedtfattig
Kartoffelsalat med hvid fedtfattig dressing
Se opskriften her
Kartoffelsalat med skyr og a38 - fedtfattig
Kartoffelsalat med olie eddike dressing
Grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olie eddike dressing 
Se opskriften her
Kartoffelsalat med olie eddike dressing opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •