Hvide asparges er en delikatesse og her får du tips til hvordan du nemt kan tilberede dem.
Har du slet ikke nogen opskrifter med hvide asparges?
Jo da! Her skynder jeg mig lige at dele den nemme opskrift, imens de lækre asparges stadig er i sæson.
Det er virkelig luksus, når de hvide asparges kan høstes i haverne eller købes i butikkerne. En delikatesse og en sjælden nydelse.
De grønne asparges spiser vi oftere, for de er nemmere at finde i butikkerne, synes jeg. Vi nyder derfor ekstra meget, når vi en sjælden gang kan nyde de hvide også.
Hvordan tilbereder man hvide asparges?
I opskriften får du tips til kogetid og hvordan du tilbereder dem. De skal tilberedes på en lidt anden måde end de grønne asparges. Kogetiden er smule længere og så skal de skrælles først.
Den allernederste grove stok skal brækkes eller skæres af, helt som du kender til, fra de grønne asparges.
Du kan også stege eller grille hvide asparges, men også her skal de have en smule længere tid end de grønne asparges.
Når du koger aspargesene i letsaltet vand, kan du nemt tilberede dem som dampede hvide asparges.
Se flere opskrifter med asparges nederst i dette indlæg.
Hvide asparges – tilberedning. Nem opskrift
Ingredienser
- 1 bundt hvide asparges eller så mange du har
- 1 tsk salt
- 1 liter kogende vand ca.
- Tilbehør: smør, salt og friske urter vi brugte frisk timian. De er også lækre bare med salt
Sådan gør du
- Vask aspargesene og skær/bræk den allernederste grove stok af. Skræl nu den trevlede overflade af aspargesene ved at starte oppe ved hovedet, men lad hovedspidsen sidde (se bilede). Brug en gulerodsskræller el. lign.
- Hæld kogende vand i en dyb pande/sautérpande (så de lange asparges kan være der) og kom aspargesene heri. Kog dem nu ca. i 3-4 minutter, eller til de er møre men stadig har bid. Kogetiden afhænger af tykkelsen. Kog dem ikke for længe.
- Dine hvide asparges er nu klar til servering. Vi nød dem lune som luksus tilbehør med smør, salt og frisk timian. Du kan også servere brunet smør/ smørsauce eller hollandaisesauce til dine asparges.
Noter
Servér gerne de hvide asparges som forret med laks og rejer
Kan også steges eller grilles:
Få inspiration i denne opskrift på grillede asparges med parmaskinke her eller stegte asparges herHvad er forskellen på hvide og grønne asparges og hvorfor skal hvide asparges skrælles?
Den største forskel er, at de hvide asparges vokser under jorden og de grønne ovenover jorden.
Overfladen på de hvide er også trevlet/ “træ-agtig”, så derfor skal de skrælles fra hovedet og ned. Lad den allerøverste hovedspids sidde (se billeder)
Smagsmæssigt så synes jeg de grønne asparges smager af mest, og at de hvide er mere neutrale i smagen? Men det er vist smag og behag.
Du kan også tilberede hvide asparges i ovn el. airfryer eller på grill.
Hvad kan man servere til hvide asparges?
Vi nød dem bare med smør, salt, peber og friske urter (timian) og wow de var gode!
De asparges er så lækre som de nye kartofler og kan serveres med samme enkle tilbehør. Smør og salt. De smager skønt i al sin enkelhed og kan nydes som tilbehør til mange retter.
Du kan også servere en smørsauce, brunet smør eller hollandaisesauce til.
De er også lækre med laks og rejer hvor aspargesene kan serveres hele eller skåret ud i mindre stykker.
De hvide asparges køber vi tit hele i glas udenfor sæsonen.
Det er også hvide dåse asparges på dåse jeg har brugt i denne lækre rejesalat, i tarteletter med høns i asparges eller i denne aspargessuppe.
Få opskrifter med asparges her eller få flere tips nederst i dette indlæg.
Få flere opskrifter med asparges her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.