Indbagt mørbrad. Uhm her får du opskriften på farseret svinemørbrad med butterdej og champignon.
Sikke en lækker ret jeg lavede som nem aftensmad en dag. Jeg elsker bare indbagt svinemørbrad!
Det er alt for mange år siden jeg har lavet det. Det er jo fjollet, især fordi det jo bare smager virkelig godt!
Opskriften har jeg derfor glædet mig meget til at dele med dig. Måske du ikke kender den lækre ret?

Indbagt mørbrad er en lidt overset ret fra firserne. Ideen mindes jeg at have set i nogle af hæfterne fra Karolines Køkken, men her får du min helt egen version.
Da jeg lige var flyttet hjemmefra, lavede jeg retten første gang og jeg var bare så stolt, kan jeg huske!
Hvad er indbagt mørbrad?
Det er svinemørbrad, man pakker ind i fars og ruller sammen med butterdej og bager i ovnen. Jeg har bare brugt fersk butterdej, som man kan købe færdig i rulle, og det gør retten nem og hurtig at lave.
Indbagt mørbrad eller farseret mørbrad kan du lave med få enkle ingredienser. Jeg har brugt hakket svinekød, men hakket kalv/flæsk kan også bruges.
Wow det smager godt! Knasende sprød butterdej med lækker fars og en super mør svinemørbrad indeni.
Farseringen holder nemlig på fugten, så mørbraden bliver så saftig og lækker. Farsen og mørbraden giver samtidig god smag til hinanden. Et hit! Den ret må du altså prøve!
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter med svinemørbrad eller butterdej.

Dagens opskrift er rigtig nem og du får den med billeder fra alle trin lige her:
Indbagt mørbrad med butterdej & fars – få en god nem opskrift hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- 500 gram hakket svinekød kan erstattes med hakket kalv/flæsk
- 1 stort løg fintrevet
- 2-300 gram champignon /svampe gerne champignon fra glas
- 1 æg
- ¾ dl mælk
- 4 spsk rasp
- 3 spsk hvedemel
- ¼-½ tsk muskatnød kan udelades
- salt/peber
- 1 rulle butterdej - fersk
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Drys: evt. sesamfrø
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og fjern hinder/sener. Forbrun svinemørbraden på en pande og krydr godt med salt/peber. Jeg stegte champignonerne på panden imens.

- Rør farsen imens. Riv løget fint og rør farsen med æg, mælk, rasp og mel. Farsen skal krydres godt med salt/peber og evt. muskatnød.

- Vend de stegte champignoner i farsen og hæld evt. stegesky der evt. er på panden i farsen også.

- Rul butterdejen ud og læg halvdelen af farsen midtpå pladen, på den lange led, dog ikke helt ud i enderne. Se billede. Læg den forstegte svinemørbrad herpå.

- Læg resten af farsen ovenpå og glat den ud, så hele svinemørbraden er dækket

- Rul forsigtigt butterdejen sammen om mørbraden, ved at bruge det bagepapir den ligger på. Fold enderne ind under. Læg butterdejsstangen med sammenføjningen nederst i en bradepande og løsn/træk bagepapiret af

- Pensl med sammenpisket æg og drys evt med sesam

- Bag nu din indbagte mørbrad nederst i ovnen ca. 40- 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den er færdig, når butterdejen er sprød og gyldenbrun

- Lad din indbagte butterdej afkøle lidt, før du forsigtigt skærer skiver ud. Serveres straks med en god salat og måske en creme fraiche dressing til

Noter
Du kan "peppe" farsen op med f.eks. soltørret tomat, oliven, feta, bacon, peberfrugt?
Kan lunes i ovn/airfryer dagen efter, stænk evt. overfladen med lidt vandFarseret indbagt svinemørbrad med butterdej og svampe – nem og lækker aftensmad i mormormad kategorien – også god til gæster
Jeg håber min opskrift med billedanvisningerne vil hjælpe dig, når du skal prøve at lave retten første gang?
Det er ikke svært og skulle din indbagte mørbrad sprække lidt, så pyt, for de sprøde sesamfrø på toppen kan sagtens skjule dem. Smart! 🙂
Indbagt mørbrad vil være et hit at servere som nem aftensmad eller som frokost også. Den vil også være et hit på julefrokost bordet?

Du kan “peppe” farsen op med f.eks. soltørret tomat, oliven, feta, bacon, peberfrugt? Bare tilsæt de ingredienser i, som du er vild med og lav din egen version.
Jeg brugte bare stegte champignon, faktisk bare fra glas og de var fine at bruge her og det er noget nemmere – og billigere også.

Hvad kan man servere som tilbehør til indbagt svinemørbrad?
Alle slags salater vil være gode at servere til. Det kunne være en god bønnesalat, en grøn salat eller en tomatsalat? Den gode broccolisalat med bacon vil også være lækker at servere til.
Servér også gerne en creme fraiche dressing til, få en god nem opskrift her.

Hvordan ved man om man har krydret farsen nok? Her får du et lille tip
Det kan være svært at smage fars til. I “gamle dage” smagte husmødre farsen til rå, men jeg synes nu bedre om at tilberede en lille rest fars i mikrovnen.
Bare læg ca. 1 tsk fars på en tallerken og varm den et minuts tid. Nu kan du smage om din fars er tilpas krydret. Bare lige en lille fidus fra mig.

Butterdej er ved at vinde indpas i køkkenerne igen.
Efterhånden har jeg eksperimenteret meget med butterdej, så du finder mange opskrifter på bloggen – nogle af dem kan du se nedenfor.
Prøv f.eks. også den populære skinkestang af butterdej. Et stort hit på nogetiovnen.dk både som nem aftensmad, lækker weekend ret og som let frokostret.
Spring du bare på. Din familieeller dine gæster vil juble hvis du serverer indbagt mørbrad for dem – mormormad af allerbedste slags.
Rigtig god fornøjelse.

Få flere opskrifter med svinemørbrad eller butterdej her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







