Jule panna cotta. Uhm i dag får du opskriften på en lækker cremet dessert med fløde, kirsebærgelé og brændte mandler.
Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Det var bare den dejligste dessert vi nød i sommerhuset i dag. Vi har juleferie og er gået lidt amok i fløde-indkøb. Lige nu kan fløde nemlig købes for 5 kr for ½ liter.

Vi eksperimenterer med flødelækkerier i stor stil kan du tro. Drømme-scenarie!

Karameller, creme brulée, flødesovs, ris a la mande. Det er vist meget godt at vi ikke kan købe fløde så billigt hele året. 😀Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

I dag får du opskriften på en rigtig lækker jule panna cotta med kirsebær gelé. Et totalt hit. Den bedste jule dessert også til juleaften.

Måske  nogle af dine gæster ikke er så vilde med ris a la mande? Denne jule panna cotta vil være et rigtigt godt alternativ. Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Det er super nemt at lave panna cotta. Det eneste det kræver, er lidt tålmodighed. Du skal lige vente på at de forskellige lag køler og stivner, men ellers er det super nemt.

Bare følg opskriften i trin nedenfor. Jeg forklarer grundigt hvordan du gør.

Jeg har brugt kirsebærgele, nemt lavet af kirsebærgelé med husblas.

Du kan også bruge f.eks. appelsingelé, citron, passionsfrugt, rabarber, jordbær? Du kan bruge anden slags frugt eller gelé af bær.

Jeg har drysset med lidt brændte mandler på toppen. Sikke en god idé med lidt knas. Du kan også drysse med lidt hakket hvid chokolade. Det vil også være et hit. Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Jeg flottede mig og brugte en hel vaniljestang til denne vanilje panna cotta. Den er lidt dyr, men du behøver jo ikke købe den dyreste.Vaniljesukker er også fint.Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Du kan selvfølgelig også sagtens bare bruge vaniljesukker. 2-3 tsk, afhængigt af hvor stærk vaniljesukkeret er i smagen.

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Jule panna cotta med kirsebær gelé og vanilje og brændte mandler – opskrift

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Jule panna cotta med kirsebær gelé & vanilje
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Panna cotta:

  • ½ liter piskefløde
  • 1 vaniljestang eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 6 spsk sukker
  • 3 blade husblas

Kirsebærgelé:

  • 2 dl kirsebærsauce evt. uden kirsebær. Kan erstattes med jordbærpuré, puré af passionsfrugt, appelsingele eller andet.
  • 1 blad husblas

Drys:

  • 12 brændte mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af grofthakket hvid chokolade

Sådan gør du

Panna cotta:

  • Læg husblassen i blød i vand
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Opvarm piskefløden langsomt. Det må ikke komme over kogepunktet. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med 1 spsk sukker. Tilsæt sammen med resten af sukkeret. Opvarm til tæt på kogepunktet og tag gryden af varmen.
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Vrid vandet af husblassen og tilsæt nu husblassen til piskefløden imens du pisker godt, til husblassen er opløst. Lad massen køle 5-10 minutter, før du hælder den på glas
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
  • Fordel flødeblandingen i 4 glas og lad dem nu afkøle i mindst 2 timer, til panna cottaen er stivnet
    Jule panna cotta med kirsebær gelé

Kirsebær gelé:

  • Opblød husblas i vand i 5-10 minutter. Opvarm kirsebærsaucen. Si evt. bærrene fra. Du kan også blende/piske saucen, til kirsebærrene bliver pureret. Tag gryden af varmen. Kram vandet af husblassen og pisk det i kirsebærsaucen.
  • Fordel kirsebærgeléen på panna cottaen, når den er stivnet. Lad nu kirsebærgeléen afkøle i ca. 1 time, til den er stivnet. Drys med grofthakkede brændte mandler på toppen. Opbevares på køl, til desserten skal serveres
    Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Noter

Panna cottaen kan holde sig tildækket på køl i 1-2 dage. 
Kirsebærsauce kan erstattes med rabarbergelé, jordbærpuré, appelsingelé, puré af passionsfrugt eller anden bær/anden frugt
Prøv også en jule cheesecake i glas - uden husblas
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Panna cotta med kirsebærgelé og sukkermandler – en god, nem fløde dessert til jul

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Hvis du er på jagt efter et godt alternativ til ris a la mande til juleaften, så kunne du jo overveje en panna cotta?

Du kan sagtens snige en mandel i et portionsglas. Du kan også anrette panna cottaen i en stor portionsskål?

Tilsæt gerne et par dråber mandelessens til  panna cottaen, eller et drys kanel? Det vil give den ekstra julesmag. Jeg foretrak dog bare den enkle vaniljesmag af en ægte vaniljestang.

Sikke et hit! Det smagte virkelig skønt.

Den syrlige kirsebærgelé var den perfekte syrlige kontrast til den søde vanilje panna cotta. Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Hvad er panna cotta?

En panna cotta er en er en italiensk dessert. Panna cotta betyder kogt fløde.

Panna cotta er en slags fløderand/flødebudding, der laves ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver. Det kan være vanilje, lakrids, Nutella, hvid chokolade?

Desserten er fløjlsblød og cremet i smagen. Den smager som vaniljebudding eller ja nærmest som smeltet hvid chokolade?

Panna cotta er min yndlingsdessert! Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Vi har meget fløde tilbage i køleskabet, og måske der er andre lækre panna cotta varianter på vej på bloggen?

Jeg har også prøvet en version med saltkaramel. Uhm den var god. Måske det bliver desserten til nytår?

Har du en rest kirsebærsovs tilbage, efter at have lavet denne dessert? Lav kirsebærmarmelade af resten. Få en nem opskrift her.

Få flere opskrifter på juledesserter ved at klikke her.

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

Nedenfor kan du se flere opskrifter på fløde desserter hér:

1.

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Lækker panna cotta med koldskål og gele af rabarber.
Se opskriften her
Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

2.

Créme brulée med nougat og mandelkrokant
Cremede flødedesserter med chokolade og mandelknas
Se opskriften her
Creme brulee med chokolade og mandelknas

3.

Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Se opskriften her
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift

4.

Yoghurt fromage med citron god nem opskrift
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Se opskriften her

5.

Citronfromage opskrift - lækker citron dessert
Frisk og syrlig sød citronfromage med flødeskum og granatæble
Se opskriften her

6.

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

7.

Fromage med tykmælk og rabarberkompot
Nem fromage med vanilje og rabarberkompot
Se opskriften her
Tykmælksfromage med rabarberkompot

8.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

9.

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Se opskriften her
Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

10.

Panna cotta med hvid chokolade og Bailey
En nem og lækker dessert med fløde, hvid chokolade og Baileys
Se opskriften her
Panna cotta med hvid chokolade og Bailey

11.

Panna cotta - opskrift på nem dessert med fløde
Nem vanilje dessert med fløde og brændte mandler
Se opskriften her
Panna cotta opskrift - nem dessert med fløde

12.

Nem julecheesecake med kirsebær i glas - uden husblas
Nemme jule cheesecakes på 5 minutter
Se opskriften her
Nem julecheesecake med kirsebær i glas - uden husblas

13.

Panna cotta med råsyltede rabarber - nem
Nem vanilje dessert med fløde og syltede rabarber
Se opskriften her
Panna cotta med råsyltede rabarber - nem


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.