Kålsalat med æbler, grønkål, mandler og sennepsdressing – en skøn rustik salat, der mætter godt.
Er du også fan af grove salater, hvor der er “bid” og lidt at tygge på? Så får du en rigtig god opskrift her.
Denne kålsalat har jeg lavet med grønkål, men du kan sagtens lave den med andre salater også: spidskål, hvidkål eller fintsnittet rødkål?
Du kan selvfølgelig også sagtens lave salaten med almindelig grøn salat.
Kålsalaten vil være et hit som tilbehør til aftensmaden. Du kan sagtens bare nøjes med at servere salaten som hovedmåltid måske med kylling til?
En sund, grov, vitaminrig salat, der mætter godt.
Jeg har puttet æbler i kålsalaten. Æblerne både søder og giver saftighed til salaten. Bare lad skrællen blive på.
Farven vil pynte så fint i salaten og der sidder meget god smag og vitaminer gemt i skrællen. Grønkålssalat med pærer, er også lækkert. Bare lige et tip til dig.
Jeg har også brugt min yndlings favorit sennepsdressing, der klæder kålsalaten rigtigt godt. Er du ikke vild med sennep, så kan det jo selvfølgelig sagtens udelades.
Sødt, syrligt, bittert. Alle smage går op i en højere enhed i denne salat. Den må du prøve.
Opskriften er nem og du får den lige her. Få tips til flere opskrifter på kålsalater nederst i dette indlæg.
Kålsalat med æble, grønkål, mandler og dressing – opskrift
Ingredienser
- 150 gram grønkål fintsnittet. Kan erstattes med anden kål, f.eks. spidskål eller rødkål
- 1 æble gerne med skræl - skåret i små tern. Kan erstattes med pærer
- 1-2 spsk grofthakkede mandler Kan udelades eller erstattes med f.eks. valnødder eller pinjekerner
- 1 forårsløg kan udelades eller erstattes med et lille fintsnittet rødløg
Sennepsdressing:
- 2 spsk olie smagsneutral raps- solikkeolie eller olivenolie
- 1 tsk sød fransk sennep kan udelades eller erstattes med anden sennep
- 1 tsk akaciehonning anden honning eller sukker kan også bruges. Smag til
- 1-2 spsk æblecidereddike smag til. Kan erstattes med f.eks hvidvinseddike eller citronsaft/appelsinjuice
- salt/peber smag til
Sådan gør du
- Skyl grønkålen godt og kram vandet af salaten. Når du krammer salaten, så blødgør du den lidt. Snit den fint, medmindre du køber den færdigsnittet. Fjern de allergroveste stilke og evt. visne blade.
- Anret salaten i en skål. Snit forårsløg og bland det i salaten. Skyl æblet og skær det i tern. Lad skrællen blive på, hvis den er fin. Anret på grønkålen. Rør dressingen sammen, smag til og dryp den på salaten. Pynt med mandler
Noter
En sprød grønkålssalat med mandler og æbler – rustik salat med kål. Al slags kål kan bruges til denne kålsalat
Sund vitaminrig salat, du kan lave på få minutter.
Køber du grønkålen fintsnittet, så går det hurtigere. Mandlerne på toppen giver lidt ekstra knas og de giver også en god smag til salaten.
Rist evt. mandlerne på panden først. Du kan også bruge valnødder, brændte mandler med salt eller pinjekerner til kålsalaten.
Grønkål kan godt være lidt “grov/fast” i konsistensen.
Hvis du “krammer” salaten godt, efter du har skyllet den, så bliver den blødere. Du kan også overhælde grønkålen med kogende vand først. Det vil blødgøre kålen og også fjerne den lidt bitre kålsmag.
Tips til opskriften:
150 gram grønkål er ikke meget, men salaten er meget grov og rustik, så den rækker langt.
Jeg har lavet denne kålsalat med ganske få ingredienser. Du kan sagtens tilsætte flere.
Prøv f.eks. en grønkålssalat med granatæble, tranebær eller du kan smuldre feta eller mozzarella på toppen?
Denne grønkålssalat med appelsin eller denne salat med grønkål, æble og tranebær er også gode.
Sennepsdressingen kan du erstatte med appelsinmarinade som i rød spidskålssalat.
En kålsalat kan nydes både sommer og vinter. Den vil pynte på ethvert middagsbord og er også god til buffet. Den er også god som frokost salat.
Hvis du er vild med grønkål, så prøv også disse grønkålsvafler.
Hvis du er vild med æblesalater, så prøv også denne.
Få flere opskrifter på grønkålssalater og andre kålsalater her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.