Kage med kokos og blåbær. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem kokoskage.
For et stykke tid siden delte jeg opskriften på den lækre kokoskage her på bloggen.
Siden har kagen gået sin sejrsgang her på bloggen og på bloggens side på Facebook, hvor jeg har tippet om den et par gange.
Mange af jer har allerede prøvet at bage den med succes. Nogle af jer har endda været så vilde med kagen, at den er blevet bagt 3 gange på få uger. Det må da siges at være en god anbefaling. 🙂
Wow kagen er altså også bare skøn! Den smager himmelsk og er meget nem at lave.
Man skal bruge ganske få ingredienser. Ja man forundres virkelig over, at kagen ikke indeholder flere fantastiske hemmelige ingredienser, når nu den smager så godt.Jeg har glædet mig til at videreudvikle den gode kokoskage-succes.
I dag skal du høre om en variant, der om muligt er endnu lækrere, nemlig en variant med blåbær. Den skønneste kage med kokos og bær.
Kokoskagen er ret sød i sig selv, så jeg lurede på, om ikke bær ville kunne give den lidt god syrlig kontrast.
Det var en kæmpe succes og jeg glæder mig virkelig til at eksperimentere endnu mere med den gode grundopskrift.
Blåbær er ikke vildt syrlige, men de klædte kagen rigtigt godt. Jeg glæder mig til at prøve med mange flere bær-varianter.
Dejligt vi har den gode sommersæson med masser af frugt og bær forude 🙂 Du får opskriften på den gode kokoskage med blåbær lige her.
Kage med kokos og blåbær – få en god opskrift på nem kokoskage her

Ingredienser
- 2 æg
- 100 gram smør smeltet
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 1 dl mælk
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kokosmel
- Ca. 125 gram blåbær kan udelades eller erstattes med andre bær/anden frugt
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
- Pisk æggene i. Jeg brugte en gaffel, men du kan også bruge en dejspatel eller en elpisker. Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på ca. 25-28 cm. Du kan også bruge en lille sandkageform beklædt med bagepapir
- Skyl blåbærrene og lad dem dryppe godt af. Hæld dejen i formen og fordel blåbærrene på toppen af kagen. Tryk bærrene godt ned i dejen.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Du kan drysse lidt flormelis på toppen, men det er ikke nødvendigt.
Noter
Kage med blåbær – en skøn og virkelig nem kokoskage at bage
En skøn kage, siger jeg dig bare! Du kan godt begynde dig at glæde dig. Spring du bare på. Dejen er rørt sammen på få minutter.
Prøv den med brombær, jordbær, rabarber, solbær eller hvad du nu ellers kan finde på?
Har du ikke lige blåbær på lager, kan du fint udelade dem eller erstatte af andre bær/frugt – æble, pærer måske?
Kokoskagen er saftig, svampet og sød inde midt i og knasende sprød på toppen. Helt perfekt faktisk 🙂
Kagen er rigeligt sød i sig selv, så du behøver ikke glasur på toppen. Den smager skønt med flødeskum eller creme fraiche til, men den sagtens nydes som den er.
Uhm en svampet og lækker kage, der holder sig frisk i dagevis.
Servér gerne kagen som dessert eller til et kagebord. Den er perfekt både sommer og vinter.
Kombinationen af sød sukkerbrødsbund og kokos er fænomenal og blåbær er bare prikken over i’et 🙂
Vi nød kagen i sommerhuset, til en hyggelig kaffestund med søde sommerhusnaboer.
Kagen er hurtig at røre sammen, meget hurtigere, end at køre til bageren. Den liflige duft af hjemmebagt kage, der breder sig i huset, er guld værd.
Familien giver kokoskagen med blåbær 5 gyldne stjerner. Jeg er sikker på at den også bliver en succes hjemme hos dig. 🙂
Kan du nøjes med en lille portion, så prøv også denne kokoskage i airfryer.
Få flere lækre opskrifter på kokoskager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

hej.
kan kagen laves uden kokos?
mvh. stine