Kartoffelvafler med ramsløg – her får du opskriften på sprøde lækre vafler med kartofler, løg og ramsløg. Skønne madvafler, der smager og mætter godt
Kæmpe succes! Jeg har prøvet at lave kartoffelvafler med ramsløg, efter tip fra én af jer læsere.
Når nu kartoffelrøsti smager så godt, så burde man da også kunne lave sprøde kartoffelpandekager i vaffeljernet?
Jeg er altid frisk på en udfordring. Lige nu er vi i sommerhuset, hvor både vaffeljernet og ramsløgene er, så jeg sprang straks på et forsøg.
Det blev bloggens succes opskrift på kartoffelrøsti, jeg tog udgangspunkt i.
Sommerhushavens lille bed med ramsløg blev plyndret for 12-15 blade og så var jeg klar til at gå igang.
Kan ramsløg udelades eller erstattes med andre krydderurter?
Ja du kan sagtens lave kartoffelvaflerne uden krydderurter.
Du kan også erstatte ramsløg med f.eks. frisk spinat, revet gulerod, purløg, forårsløg, persille, purløg, revet broccoli, grønkål eller andre grøntsager?
Hvad kan man servere til kartoffelvafler?
Du kan klippe/skære vaflerne ud til små hjerter og servere dem med flødeost dip til f.eks. tapas? Man kan også servere kartoffelvafler med f.eks. røget laks, stenbiderrogn, parmaskinke?
Servér også gerne kartoffelvaflerne med parmaskinke og en nem krydderurtedressing?. Brug gerne ramsløg i dressingen også.
Kartoffelvaflerne kan sagtens steges som røsti på stegepanden også, hvis du ikke har et vaffeljern.
Kartoffelvaflerne kan også sagtens bare spises som kartoffeltilbehør som røsti? Der er så meget du kan bruge dem til og de er også lækre bare som en lille snack med f.eks. aioli til.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kartoffelvafler med ramsløg – få en god nem opskrift på sprøde & lækre vafler med kartofler, ramsløg og løg hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 8-900 gram kartofler 8-9 mellemstore kartofler. Søde kartofler, gulerødder, persille el. andre rodfrugter kan bruges
- 1 løg revet
- 1 æg
- 4-5 spsk rasp
- 2-3 spsk olie raps - solsikkeolie. Smeltet smør kan bruges
- salt/peber de skal krydres godt
- 12-15 blade ramsløg kan udelades eller erstattes med frisk spinat, gulerødder, forårsløg, revet broccoli?
- smør til stegning
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern. Pres al væden fra kartoflerne. Brug hænderne eller "vrid" de revne kartofler i et viskestykke. Riv løget og tilsæt sammen med olie, rasp, salt/peber og æg. Rør godt
- Skyl ramsløgsbladene og snit dem fint
- Rør ramsløgene godt ind i kartoffelblandingen
- Varm vaffeljernet op til max. og tilsæt lidt smør. Bred kartoffelblandingen ud på vaffeljernet i et tyndt lag, helt ud til kanten. Bruc ca. bruge 3-4 spsk pr. vaffel
- Steg nu vaflerne ca. 6-7 minutter eller til de er sprøde og gyldne. Tjek dem undervejs. Løsn vaflerne ved at lirke en kniv ind under vaflen. Kan også steges i olie på panden som røsti
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg nu de færdige vafler på efterhånden. Hold dem varme v. 100 grader. Hvis du lægger dem i lag, kan de blive bløde
- Klip evt. vaflerne ud som små hjerter, før servering og pynt med dressing og evt. laks/parmaskinke/stenbiderrogn
Noter
Ramsløg kan udelades eller erstattes med frisk spinat, persille, purløg, gulerødder, grønkål, forårsløg, revet broccoli?
Tilsætte evt. revet parmesanost til blandingen ogsåKan også steges i olie på panden som røsti
Kartoffelvaflerne bevarer sprødheden, hvis du holder dem lune i ovnen v. 100 grader.Kan nydes som kartoffeltilbehør a la røsti eller bruges som bund i appetizers med f.eks. laks, stenbiderrogn, parmaskinke - gerne med krydderurtedressing til
Vaflerne kan fryses og lunes i ovnen efter optøningSprøde lækre røsti vafler med kartofler og ramsløg. Ramsløgsvaflerne kan laves med andre krydderurter, rodfrugter/grøntsager også. Madvafler er en god idé
Wow hvor smagte de bare godt og de blev bare så pæne og dekorative, de lækre vafler! Succes i sommerhuset! 🙂
Sikke en fornem frokost, ja det var jo nærmest en lille forret vi fik serveret her? En skøn lille appetizer snack. Den må du prøve at lave til din familie eller dine gæster.
Der bliver 5 vafler á denne portion med 5 små hjertevafler i hver. Dvs. du får 25 små vaffelhjerter, du kan servere med alskens fyld. En nem og billig forret også.
Vaflerne kan sagtens laves i forvejen og nedfryses. Lun dem bare i ovnen efter optøning, så bliver de sprøde og som nybagte igen.
Tips til kartoffelvaffel opskriften:
- Kartofler kan erstattes med søde kartofler, revet gulerod, revet pastinak eller andre rodfrugter
- Ramsløg kan udelades eller erstattes med andre krydderurter eller fintrevne grøntsager
- Du kan tilsætte revet parmesanost til blandingen også
- Kan også steges som røsti i olie på panden
Ej jamen se lige hvor pæne de er! De var så lækre at “snacke” med dip og de smagte super godt.
Måske jeg skulle begynde at eksperimentere lidt mere med mit vaffeljern? Man kan jo trylle så mange lækre slags vafler. Man behøver jo ikke lave dessertvafler hver gang, vel? 🙂
Ideen til kartoffelvaflerne fik jeg af én af jer læsere. Skønt når I giver mig udfordringer!
Det er der efterhånden kommet en hel del nye opskrifter ud af. Tak skal I have for al jeres gode inspiration. 🙂
Hvis du er vild med at eksperimentere med ramsløg, så prøv også pasta med ramsløg – en nem pastaret med ramsløgscreme.
Få flere nemme opskrifter på røsti, pandekager med grøntsager eller andre vafler her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Hvis du kunne tænke dig se mine andre eksperimenter med ramsløg, så klik her
Jeg har netop prøvet dine vafler med kartofler. De var virkelige gode. Kan man bage dem i god tid og varme dem i ovnen hvis man skal have gæster. Bliver de så stadig sprøde ?