Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde. I dag får du opskriften på den lækreste karamel du kan lave af en dåse kondenseret mælk.


Når du koger indholdet fra dåsen, kan du nemlig lave den populære dulce de leche. Karamelcremen kan du bruge som fyld i kager, chokolader og desserter. Karamelcreme af kondenseret mælk – dulce de leche

Man skulle tro det var løgn. At noget kan være så let. At man kan trylle den lækreste karamel, ved blot at sætte en gryde vand på komfuret. Men det passer. Den er god nok.

Man KAN altså lave verdens nemmeste karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk.

Karamelcremen smager bare SÅ godt. Få en masse ideer til hvad du kan bruge karamellen til her og nederst i dette indlæg.

Karamelcremen kan koges i dåsen, tildækket med vand i 3 timer.

 Jeg er dog blevet gjort opmærksom på, at det ikke kan anbefales, da konservesdåser ikke er beregnet til opvarmning (kilde).

Jeg kan derfor ikke anbefale dig at du koger dåsen i gryde.Karamelcreme af kondenseret mælk – dulce de leche

I stedet kan du åbne dåsen og hælde indholdet i et glas og sætte låg på. Herefter kan du koge glasset i 3 timer. Bare følg anvisningerne i opskriften nedenfor.

Du kan også hælde den kondenserede mælk direkte i gryden. Herefter kan du koge karamelcremen op under omrøring, til den tykner. Få mere info i denne opskrift.

Karamelcreme af kondenseret mælk – dulce de leche

Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde opskrift på dulce de leche

Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde
Nem karamel af kondenseret mælk - dulce de leche
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 0 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer
Ret: Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde
Portioner: 1 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du

Karamel i glas:

  • Hæld den kondenserede mælk i et syltetøjsglas og sæt låget på. Sæt glasset i en gryde og tildæk helt med vand. Kog glasset 3 timer, til karamellen har skiftet farve og den er tyknet.
    Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde

Karamel på dåse: Se note.

  • Tag papiromslaget af dåsen inden kogningen, hvis du kan. Sænk dåsen i en gryde vand. Dåsen skal være helt tildækket med vand. Sæt gryden i kog og lad dåsen simre i 3 timer.
    Karamel på dåse – opskrift på dulce de leche
  • Afkøl i mindst 1 time.
    Karamel på dåse – opskrift på dulce de leche

Noter

Du kan med fordel koge flere dåser/glas af gangen. 
Det kan ikke anbefales at koge karamellen direkte i dåsen jvfr. denne kilde. 
Kan også koges direkte i gryde. Bare hæld den kondenserede mælk i gryden og rør til karamellen tykner. Få opskrift på dulce de leche her.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Den lækreste hjemmelavede karamel af kondenseret mælk i gryde – nemt og lækkert

Som ved et forunderligt mirakel, har du tryllet den lækreste karamelcreme. Det er jo næsten magi. Glæd dig til at smage cremen, den smager skønt.Karamelcreme af kondenseret mælk – dulce de leche

Du kan også koge den kondenserede mælk direkte i gryden som her.

Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
Lækker karamel kogt af kondenseret mælk
Se opskriften her
Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Kondenseret mælk kan du købe i de fleste større supermarkeder. Du kan også købe det i de fleste discountbutikker. Dåsen kan f.eks. se sådan ud.Kondenseret mælk på dåse

Karamelcremen kan du bruge i lækre kager og desserter.

Prøv den som karamel i hjemmelavet is eller i hjemmelavede chokolader.

Du kan også bruge den i havregrynskugler, i pandekager med is, i fastelavnsboller eller som karamel smørepålæg på nybagt brød.

Karamelcreme kan du også bruge i den populære dessertkage banoffee pie. Prøv også den nemmere banoffee i glas her.

Jeg har samlet alle bloggens opskrifter på lækkerier med kondenseret mælk her.

Få flere opskrifter på kager og desserter med dulce de leche af kondenseret mælk – færdigkogt karamel:

1.

Banoffee pie opskrift - banantærte med karamel
En lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskum
Se opskriften her
Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

2.

Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker
Nem æbletærte
Se opskriften her
Æbletærte med karamel af kondenseret mælk

3.

Brownie med karamel af kondenseret mælk
Lækker brownie med kondenseret mælk og sommersøde jordbær
Se opskriften her

4.

Nøddetærte med kondenseret mælk
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk
Se opskriften her
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

5.

Banoffee pie opskrift - banantærte med karamel
En lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskum
Se opskriften her
Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

6.

Banoffee pie i glas - nem dessert opskrift
Nem dessert i glas med bananer og karamel
Se opskriften her
Banoffee pie i glas - nem dessert opskrift

7.

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Se opskriften her
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

 

Er nødt til lige at fortælle en historie. Vi har i mange år rejst på sommerferie i Norge.

Når vi er udenlands elsker vi at gå på raids i de lokale supermarkeder og afprøve specialiteter.

Sjove glas og konservesdåser med nationalt særpræg. Nyt, sjovt og som oftest lækkert indhold.

I Norge faldt vi på denne måde over Hapå!

Karamelsmørepålæg som vi ret hurtigt blev afhængige af. Så afhængige at vi købte 10 glas med hjem.

Så afhængige at vi blev desperate da det sidste glas var tømt. Skrig! Der er ikke mere Hapå! Hvad gør vi så? Vi skriver da til producenten (Nestlé) for at spørge om Hapå ikke vil kunne komme på danske hylder!

Spændt ventede vi og stor var ærgelsen da der kom negativt svar. Man forventede ikke at der ville være et dansk marked for Hapå! ØV! Der gik Nestlé lige glip af nogle potentielt gode kunder!

Det har betydet at vi hver gang har hamstret Hapå når vi er i Norge, men lagret slipper jo hurtigt op….

STOR var glæden derfor da jeg åbnede den kogte afkølede dåse kondenserede mælk.

Kan I gætte hvad det var vi havde fremstillet i den boblende gryde, helt uden at vide det?

Jubii – karamel på dåse er hjemmelavet Hapå karamel-smørepålæg!

Vi vil faktisk gå så vidt som til at sige, at vores egen Hapå smager bedre end Nestlés variant!

Ha! Nu kan vi da bare selv! Ta’ den!  Nestlé! 🙂

Prøv at lav Hapå til din familie. Du vil opleve at den vil hitte på morgenbordet. Vi serverede den i julen til julegæsterne og vupti var glasset tomt.

Den eneste fejl man kan gøre når man koger dåsekaramel er at nøjes med at koge en enkelt dåse. Kog to med det samme. De forsvinder nemlig som dug for solen. 🙂

Karamelcreme af kondenseret mælk – dulce de leche

Nestlé skriver “Hapå smaker ustoppeligt godt på nybakt brød”. Det passer! Dulce de leche smager SÅ godt!

Det smager super godt, både på brød og i kager og desserter. En dåse kan fås for en tyver og nogle gange er de på tilbud til 15 kr, så køb stort ind her.Kast dig endelig ud i karamel-projektet. Det er nemt at koge en dåse karamel 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.