Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde. I dag får du opskriften på den lækreste karamel du kan lave af en dåse kondenseret mælk.
Når du koger indholdet fra dåsen, kan du nemlig lave den populære dulce de leche. Karamelcremen kan du bruge som fyld i kager, chokolader og desserter.
Man skulle tro det var løgn. At noget kan være så let. At man kan trylle den lækreste karamel, ved blot at sætte en gryde vand på komfuret. Men det passer. Den er god nok.
Man KAN altså lave verdens nemmeste karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk.
Karamelcremen smager bare SÅ godt. Få en masse ideer til hvad du kan bruge karamellen til her og nederst i dette indlæg.
Karamelcremen kan koges i dåsen, tildækket med vand i 3 timer.
Jeg er dog blevet gjort opmærksom på, at det ikke kan anbefales, da konservesdåser ikke er beregnet til opvarmning (kilde).
Jeg kan derfor ikke anbefale dig at du koger dåsen i gryde.
I stedet kan du åbne dåsen og hælde indholdet i et glas og sætte låg på. Herefter kan du koge glasset i 3 timer. Bare følg anvisningerne i opskriften nedenfor.
Du kan også hælde den kondenserede mælk direkte i gryden. Herefter kan du koge karamelcremen op under omrøring, til den tykner. Få mere info i denne opskrift.
Karamelcreme af kondenseret mælk i gryde opskrift på dulce de leche

Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
Sådan gør du
Karamel i glas:
- Hæld den kondenserede mælk i et syltetøjsglas og sæt låget på. Sæt glasset i en gryde og tildæk helt med vand. Kog glasset 3 timer, til karamellen har skiftet farve og den er tyknet.
Noter
Du kan med fordel koge flere dåser/glas af gangen.
Det kan ikke anbefales at koge karamellen direkte i dåsen jvfr. denne kilde. Kan også koges direkte i gryde. Bare hæld den kondenserede mælk i gryden og rør til karamellen tykner. Få opskrift på dulce de leche her.Den lækreste hjemmelavede karamel af kondenseret mælk i gryde – nemt og lækkert
Som ved et forunderligt mirakel, har du tryllet den lækreste karamelcreme. Det er jo næsten magi. Glæd dig til at smage cremen, den smager skønt.
Du kan også koge den kondenserede mælk direkte i gryden som her.

Kondenseret mælk kan du købe i de fleste større supermarkeder. Du kan også købe det i de fleste discountbutikker. Dåsen kan f.eks. se sådan ud.
Karamelcremen kan du bruge i lækre kager og desserter.
Prøv den som karamel i hjemmelavet is eller i hjemmelavede chokolader.
Du kan også bruge den i havregrynskugler, i pandekager med is, i fastelavnsboller eller som karamel smørepålæg på nybagt brød.
Karamelcreme kan du også bruge i den populære dessertkage banoffee pie. Prøv også den nemmere banoffee i glas her.
Jeg har samlet alle bloggens opskrifter på lækkerier med kondenseret mælk her.
Få flere opskrifter på kager og desserter med dulce de leche af kondenseret mælk – færdigkogt karamel:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Er nødt til lige at fortælle en historie. Vi har i mange år rejst på sommerferie i Norge.
Når vi er udenlands elsker vi at gå på raids i de lokale supermarkeder og afprøve specialiteter.
Sjove glas og konservesdåser med nationalt særpræg. Nyt, sjovt og som oftest lækkert indhold.
I Norge faldt vi på denne måde over Hapå!
Karamelsmørepålæg som vi ret hurtigt blev afhængige af. Så afhængige at vi købte 10 glas med hjem.
Så afhængige at vi blev desperate da det sidste glas var tømt. Skrig! Der er ikke mere Hapå! Hvad gør vi så? Vi skriver da til producenten (Nestlé) for at spørge om Hapå ikke vil kunne komme på danske hylder!
Spændt ventede vi og stor var ærgelsen da der kom negativt svar. Man forventede ikke at der ville være et dansk marked for Hapå! ØV! Der gik Nestlé lige glip af nogle potentielt gode kunder!
Det har betydet at vi hver gang har hamstret Hapå når vi er i Norge, men lagret slipper jo hurtigt op….
STOR var glæden derfor da jeg åbnede den kogte afkølede dåse kondenserede mælk.
Kan I gætte hvad det var vi havde fremstillet i den boblende gryde, helt uden at vide det?
Jubii – karamel på dåse er hjemmelavet Hapå karamel-smørepålæg!
Vi vil faktisk gå så vidt som til at sige, at vores egen Hapå smager bedre end Nestlés variant!
Ha! Nu kan vi da bare selv! Ta’ den! Nestlé! 🙂
Prøv at lav Hapå til din familie. Du vil opleve at den vil hitte på morgenbordet. Vi serverede den i julen til julegæsterne og vupti var glasset tomt.
Den eneste fejl man kan gøre når man koger dåsekaramel er at nøjes med at koge en enkelt dåse. Kog to med det samme. De forsvinder nemlig som dug for solen. 🙂
Nestlé skriver “Hapå smaker ustoppeligt godt på nybakt brød”. Det passer! Dulce de leche smager SÅ godt!
Det smager super godt, både på brød og i kager og desserter. En dåse kan fås for en tyver og nogle gange er de på tilbud til 15 kr, så køb stort ind her.Kast dig endelig ud i karamel-projektet. Det er nemt at koge en dåse karamel 🙂
Kan man bruge det til brune kartofler?
Når man koger flere – hvor længe kan det holde sig – både når dåsen bliver brudt og uåbnet efter den er kogt?
Man kan tage til Sydamerika og købe dulche de letche . …eller til Holland og købe smeerbare Karamelpasta/Caramelpasta. Det er super lækkert….som det man laver selv. Ikke dyrt i Holland og de hollandske supermarkeder bugner af spændende ting! Så vidt jeg husker, kan man også få det i Tyskland. ☺?☺
Kom dåsen i Sous Vide ved 80 g i 8 timer. Så er den perfekt.
Dåser er ikke beregnet til at koge. De afgiver forurenene stoffer!.
Hej Jeg fandt dem i min Netto nedsat til 5 kr. Og tog alle 3 .
Glæder mig til at skulle åbne en.
Kerstin
Jeg har købt nogle dåser kondenseret chokolade mælk , kan den også bruges til at lave chokolade smørrepålæg som den alm. kun med mælk.
Gitte, du, er min redning. For mange år siden var jeg på ski tur i Norge og vi fik det BEDSTE smørepålæg på vores toastbrød karamel/ vanilie og chokolade kan ikke huske om der var flere slags???.har ledt efter det i ca 15 år på nærmest alle hjemmesider for at kunne købe det hjem, men uden held. Så nu vil jeg prøve dette og tusinde tak for dit opslag så familien kan smage ” guld på tungen”
Mvh camilla
Hvor længe i forvejen tror du at jeg kan koge karamellen?
Hejsa. Hvor tyk er Karamelen når den er kogt i 3 timer. Skal bruge noget til nogle chokolade cupcakes hvor der skal karamel i som en lille overraskelse. Jeg vil derfor gerne have en rimelig tyk karamel. Tror du jeg skal koge den mere end 3 timer?
Mvh Anne