Koldskåls panna cotta med rabarber. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig og meget nem sommerdessert.

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Hvad er panna cotta?

Panna cotta er en lækker flødedessert, der kræver ganske få ingredienser. Du kan lave panna cotta kun med fløde, eller du kan tilsætte halv fløde og halv kærnemælk eller koldskål.

Bruger du kærnemælk, så smag til med ekstra sukker og vanilje.

Uhm – denne koldskåls panna cotta smager godt! Det er helt sikkert en sommerdessert, der vil vække jubel og begejstring hjemme hos dig og dine gæster.

En anderledes måde at servere koldskål på.

Prøv den en varm sommerdag, hvor I trænger til at blive svalet lidt på terrassen måske?Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Ideen fik jeg, da jeg lavede den lækre koldskålskage og lige havde lidt fløde i overskud.
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Se opskriften her
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Jeg havde også lidt rabarbergelé til overs fra kagen. Perfekt!Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Så var der jo lige til en lille lækker portion panna cotta med koldskål og rabarber! Heldige os 🙂

Den var et kæmpe hit! Jeg lavede kun en lille portion til 2 personer, men fordobl bare portionen, alt efter hvor mange personer I er.Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig, og du får den lige her:

Koldskåls panna cotta med rabarber – nem opskrift på en lækker sommer dessert

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Lækker panna cotta med koldskål og gele af rabarber.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldskåls panna cotta:

  • 1 dl koldskål kan erstattes med kærnemælk eller du kan bruge ren fløde
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
  • 1 blad husblas

Rabarber gele: du skal bruge ca. 4-6 spsk gelé

  • 125 gram rabarber kan erstattes med andre bær/anden frugt f.eks. hindbær, jordbær ell. lign.
  • 75 gram sukker sukkermængden afhænger af hvor sure dine rabarber er. Smag til
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 blad husblas
  • evt. lidt groftrevet/grofthakket hvid chokolade

Sådan gør du

Koldskåls panna cotta:

  • Opblød husblas i en skål med vand
  • Hæld koldskål, fløde og vanilje i en gryde og varm op til kogepunktet. Pisk godt og skru ned for temperaturen
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Kram vandet af husblassen og lun det få sekunder i mikrobølgeovnen el. vandbad, til det er smeltet. Rør 1 spsk flødeblanding i husblassen af gangen, til det afkøles lidt. Pisk husblassen i gryden med fløde, under kraftig piskning
  • Hæld koldskålsblandingen i 2 dessertglas. Denne portion rækker til 2 pers. Stil panna cottaerne til afkøling i køleskabet i minimum 1 time.
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Rabarber gele:

  • Udblød husblas i vand.
  • Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
    Rabarbergelé - nem gele med rabarber
  • Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre.
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Du kan bruge den tiloversblevne kompot på brød. Lad saften afkøle lidt. Smag evt. til med ekstra sukker/vaniljesukker
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Kram vandet fra husblassen og lun nu husblassen 1-2 sekunder i mikroovnen, til den er smeltet. Rør herefter 1 spsk rabarbersaft i husblassen af gangen, til den er tempereret. Pisk til slut husblasblandingen i rabarberblandingen.
  • Du kan nu hælde rabarbergeleen på de stivnede panna cottaer og stille dem til afkøling i yderligere ½-1 time. Du skal bruge ca. 2-3 spsk gele pr. portion
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Du kan også lade geleén afkøle, røre den op og smøre den på desserterne, før de skal serveres. Geleen blødgøres lidt, når du rører den op i stuetemperatur.
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Opbevar desserterne på køl, til de skal serveres
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Noter

Hvis du bruger kærnemælk i stedet for koldskål, så sød med ekstra sukker og vanilje
Få gode opskrifter på koldskål du kan bruge til desserten her: 
Gammeldags koldskål med æg,jordbærkoldskål, koldskål uden æg
Du kan lade rabarbergeleen stivne på panna cottaerne.
Jordbærkompot kan bruges som topping i stedet
Prøv også med mandelkrokant
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækker fløde panna cotta med koldskål, rabarber, vanilje og hvid chokolade

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Panna cotta med fløde smager skønt og med koldskål, får desserten er frisk og syrligt strejf

Ej hvor smagte den bare godt! Det bliver helt sikkert en dessert, vi kommer til at lave – og nyde –  mange gange herhjemme denne sommer. Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Du kan selvfølgelig også sagtens lave panna cottaen med ren piskefløde. Det smager også super godt. Faktisk er det én af mine yndlingsdesserter! 🙂Piskefløde

Den bløde gele af rabarber, er genial at bruge på en panna cotta.

Rabarber og koldskål er den fineste kombination. Smagen af ægte dansk sommer. Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Du kan lade rabarbergeleen stivne på panna cottaerne. Den kan også røres op før servering, og fordeles på desserterne. Det afhænger af om du er til en blød eller stivnet gele?

Jeg fortrækker en lidt blød gele, så jeg rørte geleen op og lagde et par spsk. på hver dessert, lige før servering.

Jeg rev lidt hvid chokolade og dryssede på toppen. Uhm en skøn dessert!

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Der bliver lidt for meget rabarbergele ud af denne portion.Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Resten kan du bruge i andre desserter, på dit morgenrundstykke eller på din morgenskyr måske?

Den rabarberkompot, du får i overskud, når du har lavet saften, kan du også bruge på brød. Intet går til spilde 🙂

Lagkage med rabarber flødeskum og kokos

Hvis du ikke lige har rabarber i din have, så kan du bruge anden topping. Måske lidt gelé af mango, passionsfrugt, citron, hindbærcoulis eller jordbærkompot?
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift

Du kunne også toppe med lidt mandelkrokant måske? Uhm 🙂

Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
Krokant med mandler - lækker mandelkrokant til desserter
Se opskriften her
Mandelkrokant

Opskriften minder lidt om denne koldskålsfromage, men den er alligevel helt sin egen.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

Tjek også denne opskrift på panna cotta med råsyltede rabarber ud her.

Panna cotta med råsyltede rabarber - nem
Nem vanilje dessert med fløde og syltede rabarber
Se opskriften her
Panna cotta med råsyltede rabarber - nem
Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet. Herligt, når eksperimenterne ender som så gode og store successer.

Prøv også disse lækre koldskål cheesecake – de kan laves på 5 minutter

Koldskål cheesecake i glas - uden husblas
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas, lavet uden husblas
Se opskriften her
Koldskål cheesecake i glas - uden husblas

Prøv også denne lækre hyldeblomst panna cotta – også en rigtig god sommer panna cotta med frisk sommerlig smag

Hyldeblomst panna cotta - nem dessert opskrift
En nem flødedessert med hyldeblomstsaft
Se opskriften her
Hyldeblomst panna cotta - nem dessert opskrift
Juhuu – disse panna cottaer var bare så gode. Helt perfekte!

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Rigtig god for nøjelse med dine sommer panna cottaer.

Har du rabarber i fryseren, så kan de jo sagtens laves om vinteren også. Et skønt sommerminde ved vintertide?

Et desserttip fra mig til dig. Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Få flere lækre opskrifter på panna cotta her:

1.

Panna cotta med hvid chokolade og Bailey
En nem og lækker dessert med fløde, hvid chokolade og Baileys
Se opskriften her
Panna cotta med hvid chokolade og Bailey

2.

Panna cotta - opskrift på nem dessert med fløde
Nem vanilje dessert med fløde og brændte mandler
Se opskriften her
Panna cotta opskrift - nem dessert med fløde

3.

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Se opskriften her
Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele

4.

Hyldeblomst panna cotta - nem dessert opskrift
En nem flødedessert med hyldeblomstsaft
Se opskriften her
Hyldeblomst panna cotta - nem dessert opskrift

5.

Chokolade panna cotta - nem dessert til nytår
En nem og lækker dessert med fløde og chokolade
Se opskriften her
Chokolade panna cotta - nem dessert til nytår

6.

Panna cotta med appelsin - nem dessert
Nem flødedessert med appelsin - appelsin pannacotta
Se opskriften her
Panna cotta med appelsin - nem dessert

7.

Panna cotta med saltkaramel - dessert i glas
Salt karamel panna cotta - nem fløde dessert
Se opskriften her
Panna cotta med saltkaramel - dessert i glas

8.

Kanel panna cotta med karamelliserede æbler
Nem fløde dessert med kanel og karamelliserede æbler
Se opskriften her
Kanel panna cotta med karamelliserede æbler

9.

Nutella panna cotta - nem lækker dessert
Nem fløde dessert med chokolade Nutella nøddecreme
Se opskriften her
Nutella panna cotta - nem lækker dessert

10.

Jordbær panna cotta - nem fløde dessert
Nem fløde dessert med jordbær
Se opskriften her
Jordbær panna cotta - nem fløde dessert


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.