Koldskåls panna cotta med rabarber. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig og meget nem sommerdessert.
Hvad er panna cotta?
Panna cotta er en lækker flødedessert, der kræver ganske få ingredienser. Du kan lave panna cotta kun med fløde, eller du kan tilsætte halv fløde og halv kærnemælk eller koldskål.
Bruger du kærnemælk, så smag til med ekstra sukker og vanilje.
Uhm – denne koldskåls panna cotta smager godt! Det er helt sikkert en sommerdessert, der vil vække jubel og begejstring hjemme hos dig og dine gæster.
En anderledes måde at servere koldskål på.
Prøv den en varm sommerdag, hvor I trænger til at blive svalet lidt på terrassen måske?
Ideen fik jeg, da jeg lavede den lækre koldskålskage og lige havde lidt fløde i overskud.
Jeg havde også lidt rabarbergelé til overs fra kagen. Perfekt!
Så var der jo lige til en lille lækker portion panna cotta med koldskål og rabarber! Heldige os 🙂
Den var et kæmpe hit! Jeg lavede kun en lille portion til 2 personer, men fordobl bare portionen, alt efter hvor mange personer I er.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig, og du får den lige her:
Koldskåls panna cotta med rabarber – nem opskrift på en lækker sommer dessert
Ingredienser
Koldskåls panna cotta:
- 1 dl koldskål kan erstattes med kærnemælk eller du kan bruge ren fløde
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 blad husblas
Rabarber gele: du skal bruge ca. 4-6 spsk gelé
- 125 gram rabarber kan erstattes med andre bær/anden frugt f.eks. hindbær, jordbær ell. lign.
- 75 gram sukker sukkermængden afhænger af hvor sure dine rabarber er. Smag til
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 blad husblas
- evt. lidt groftrevet/grofthakket hvid chokolade
Sådan gør du
Koldskåls panna cotta:
- Opblød husblas i en skål med vand
- Hæld koldskål, fløde og vanilje i en gryde og varm op til kogepunktet. Pisk godt og skru ned for temperaturen
- Kram vandet af husblassen og lun det få sekunder i mikrobølgeovnen el. vandbad, til det er smeltet. Rør 1 spsk flødeblanding i husblassen af gangen, til det afkøles lidt. Pisk husblassen i gryden med fløde, under kraftig piskning
- Hæld koldskålsblandingen i 2 dessertglas. Denne portion rækker til 2 pers. Stil panna cottaerne til afkøling i køleskabet i minimum 1 time.
Rabarber gele:
- Udblød husblas i vand.
- Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
- Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre.
- Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Du kan bruge den tiloversblevne kompot på brød. Lad saften afkøle lidt. Smag evt. til med ekstra sukker/vaniljesukker
- Kram vandet fra husblassen og lun nu husblassen 1-2 sekunder i mikroovnen, til den er smeltet. Rør herefter 1 spsk rabarbersaft i husblassen af gangen, til den er tempereret. Pisk til slut husblasblandingen i rabarberblandingen.
- Du kan nu hælde rabarbergeleen på de stivnede panna cottaer og stille dem til afkøling i yderligere ½-1 time. Du skal bruge ca. 2-3 spsk gele pr. portion
- Du kan også lade geleén afkøle, røre den op og smøre den på desserterne, før de skal serveres. Geleen blødgøres lidt, når du rører den op i stuetemperatur.
- Opbevar desserterne på køl, til de skal serveres
Noter
Lækker fløde panna cotta med koldskål, rabarber, vanilje og hvid chokolade
Panna cotta med fløde smager skønt og med koldskål, får desserten er frisk og syrligt strejf
Ej hvor smagte den bare godt! Det bliver helt sikkert en dessert, vi kommer til at lave – og nyde – mange gange herhjemme denne sommer.
Du kan selvfølgelig også sagtens lave panna cottaen med ren piskefløde. Det smager også super godt. Faktisk er det én af mine yndlingsdesserter! 🙂
Den bløde gele af rabarber, er genial at bruge på en panna cotta.
Rabarber og koldskål er den fineste kombination. Smagen af ægte dansk sommer.
Du kan lade rabarbergeleen stivne på panna cottaerne. Den kan også røres op før servering, og fordeles på desserterne. Det afhænger af om du er til en blød eller stivnet gele?
Jeg fortrækker en lidt blød gele, så jeg rørte geleen op og lagde et par spsk. på hver dessert, lige før servering.
Jeg rev lidt hvid chokolade og dryssede på toppen. Uhm en skøn dessert!
Der bliver lidt for meget rabarbergele ud af denne portion.
Resten kan du bruge i andre desserter, på dit morgenrundstykke eller på din morgenskyr måske?
Den rabarberkompot, du får i overskud, når du har lavet saften, kan du også bruge på brød. Intet går til spilde 🙂
Hvis du ikke lige har rabarber i din have, så kan du bruge anden topping. Måske lidt gelé af mango, passionsfrugt, citron, hindbærcoulis eller jordbærkompot?
Du kunne også toppe med lidt mandelkrokant måske? Uhm 🙂
Opskriften minder lidt om denne koldskålsfromage, men den er alligevel helt sin egen.
Tjek også denne opskrift på panna cotta med råsyltede rabarber ud her.
Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet. Herligt, når eksperimenterne ender som så gode og store successer.
Prøv også disse lækre koldskål cheesecake – de kan laves på 5 minutter
Prøv også denne lækre hyldeblomst panna cotta – også en rigtig god sommer panna cotta med frisk sommerlig smag
Juhuu – disse panna cottaer var bare så gode. Helt perfekte!
Rigtig god for nøjelse med dine sommer panna cottaer.
Har du rabarber i fryseren, så kan de jo sagtens laves om vinteren også. Et skønt sommerminde ved vintertide?
Et desserttip fra mig til dig.
Få flere lækre opskrifter på panna cotta her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.