Kyllingelår på grill.
Har du aldrig prøvet at lave grillede kyllingelår før, så kan jeg kun sige: spring ud i det.
Orv de grillede kyllingelår smager bare godt! Grillkylling af allerbedste slags.
Opskriften du skal høre om i dag er super nem og du skal bruge ganske få ingredienser. Kylling, lidt olie, salt og barbecuekrydderi (eller andet favoritkrydderi).
Voila. Sådan laver man kylling på grill. Det var faktisk det.
I weekenden, da vi havde besøg af vores børn og svigersøn, var vi så heldige at have forrygende grillvejr hver eneste dag. Heldige os.
Vi elsker vores gasgrill, for med den er der ikke langt fra tanke til handling. Grillen virker hver gang.
De sidste 4 dage har vi grillet uafbrudt og vi elsker det! Mon ikke også du synes at det at grille i det fri, er den allerbedste forårsbebuder?
Jeg købte 2 kg kyllingeoverlår med rygben på tilbud til 45 kr. Sikke meget kød vi fik for pengene.
Rigeligt til 5 mand omkring bordet og SÅ lækkert grillet kylling. En super nem og billig grillmiddag og jeg vil da straks dele opskriften med dig.
Det er nemt at grille kyllingen på en grill og den smager så meget bedre, end hvis du griller den i ovnen.
En saftig, lækker og helt ægte grillkylling – til en meget lav menupris.
Jeg har brugt kyllingelår med rygben og det er jo nogle lidt større stykker end normalt.
Påregn ca. 50 minutters tilberedning v. indirekte varme. Bruger du kyllingeunderlår vil jeg tro du kan nøjes med ca. 30 minutter og kyllingeoverlår ca. 35 minutter.
Spring du bare på en portion ægte grillkylling. Kylling på grill er meget populært grillmad og billigt at lave også.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kyllingelår på grill – få en god nem opskrift på grillet kylling hér
Ingredienser
- 2 kg kyllingelår - rygben (beregn 1 stk pr. pers.) kyllingeunderlår eller overlår kan også bruges.
- olie al slags olie kan bruges
- barbecue/paprika/pommes frites krydderi kan bruges du kan også nøjes med salt/peber
- salt
Sådan gør du
- Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle.
- Pensl med olie og drys med salt og krydderi. Pensl grillen med olie, så hænger stykkerne ikke så nemt i
- Grill kyllingestykkerne ialt 50-55 minutter ved indirekte varme max. 175-200 grader. Grill først 15 minutter på den ene side og vend herefter.
- Vend kyllingestykkerne ialt ca. 3 gange. Hold øje med de ikke bliver for mørke Åbn ikke låget for tit. Hvis kyllingestykkerne hænger i grillen, så løsn med en paletkniv og pensl med ekstra olie. Du kan også pensle grillen med olie, før du lægger kyllingen på
- Kyllinglårene er færdige, når de er gennemstegte og kødsaften er klar. Kernetemperaturen skal være minimum 75 grader.
Noter
Kyllingeoverlår skal have ca. 30-35 minutter.
Servér gerne pastasalat til Kyllingelårene kan også tilberedes i ovnen eller i airfryerenSaftig, sprød og lækker kylling på grill – grillede kyllingelår på gasgrill
Det er virkelig meget nemt at grille kyllingelår.
Du kan altid tjekke om fjerkræ har fået nok, ved at se om der løber klar kødsaft fra kødet.
Fjerkræ skal altid gennemsteges.
Det er nemt at tjekke kyllingelår med rygben, for her kan du prøve at brække et lår over. Er kødet mørt og med klar saft, er kyllingen færdig.
Jeg synes det kan være svært med et stegetermometer i kyllingestykker, men gå efter en kernetemperatur på minimum 75 grader, hvis det lykkes dig at få stoppet et i. Det er super nemt at grille kyllingen. Pensl med olie. Drys med salt og krydderi. Voila – og så klarer grillen ellers resten af arbejdet.
Vores kyllingelår var færdige på ca. 50 minutter, men det kan svinge fra grill til grill og kyllingelårene kan også svinge i størrelse.
Har du ikke nogen grill, så kan du selvfølgelig sagtens grille kyllingen i ovnen.
Vi spiste kyllingen til en lækker pastasalat med edamamebønner. Det var en menu de unge mennesker – og deres forældre – kunne lide.
Måske du skulle prøve den en dag det er dejligt grillvejr?
Måske du vil synes det er nemmere at grille de små kyllingeunderlår?
Jeg synes nu at kyllingelår med rygben er ekstra gode og saftige kyllingestykker på grillen, måske fordi de er så store.
Se om du kan opdrive de store lår, hvis ikke kan du fint nøjes med under- eller overlår.
Da vi fik lagt vores kyllingelår på grillen, så bredte grillduften sig.
Grillkylling dufter altså bare himmelsk og en ægte grillet kylling smager nu altså bare bedst.
Kylling på grillen er nemt og billigt grillmad og kødet bliver saftigt og lækkert
Retten tager få minutter at forberede og kødes skal kun vendes ca. 3 gange.
Du skal holde øje med kødet, pludselig kan det blive for mørkt, så tjek det undervejs.
Du kan sagtens udskifte krydderiet og vælge dét krydderi, du synes allerbedst om.
Jeg brugte pommes frites krydderi, fordi vi lige havde en rest her i sommerhuset og det smagte dejligt på kyllingen. En rigtig barbecue-agtig kylling, der blev saftig og lække Du kan også sagtens bare nøjes med salt og peber.
Du kan også marinere kyllingelårene eller drysse dem med sesam?
Få flere opskrifter på grillet kylling her:
1.
2,
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvor længe skal hele kyllingelår ha’ i airfryer, på forhånd tak,
med venlig hilsen Joyce dige