Kyllingeoverlår i ovn er nemme at lave og de bliver så saftige og lækre. Her får du en god nem opskrift med stegetid. Du får også tips til hvordan du nemt kan stege disse kyllingeoverlår i airfryer.
Det er én af de nemmeste opskrifter du får her. Jeg kan se at mange søger på netop stegetid for stegte kyllingeoverlår, så sådan opskrift skal du da ikke snydes for.
Dagens kyllingestykker har jeg drysset med røget paprika og salt. Det giver nemlig en rigtig god smag. Almindelig paprika kan selvfølgelig også bruges.
Du kan også bruge andet krydderi, f.eks. barbecuekrydderi eller du kan bruge krydderurter som f.eks. timian, rosmarin eller prøv også kylling med marinade.
Kyllingen kan nydes som den er, eller du kan lægge kartoffelbåde og/eller grøntsager med i fadet, når du steger kyllingen.
Prøv f.eks. denne kylling i fad med ris eller kylling i fad med grøntsager og kokosmælk.
Her får du den nemme opskrift. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med kylling.
Kyllingeoverlår i ovn – nem opskrift på saftig stegt kylling – med stegetid
Ingredienser
- 4-6 kyllingeoverlår kyllingelår eller hele kyllingelår med rygben kan også bruges
- 1 spsk paprika/ røget paprika eller barbecuekrydderi andre krydderier kan bruges, f.eks. barbecuekrydderi, allroundkrydderi, timian, rosmarin?
- salt/peber
Sådan gør du
- Læg kyllingestykkerne i et lille ildfast fad eller endnu bedre en lille bradepande af metal. (Metal leder varmen bedst og kyllingen bliver sprødest under bunden)
Kyllingeoverlår i ovn:
- Steg kyllingeoverlårene nederst i ovnen i ca. 45-50 minutter v. 175 grader varmluft. (200 gr. alm. ovn). Steg evt. kartofler i ovnen imens. Kyllingen er færdig, når den er sprød, gennemstegt og kødsaften er klar. Stik evt. i den for at tjekke
Kyllingeoverlår i airfryer:
- Læg stykkerne direkte på airfryerristen / i trådkurven og tilbered kyllingen ca. 25 minutter v. 180 grader eller til kyllingen er sprød, gennemstegt og kødsaften er klar
Noter
Kylling skal altid gennemsteges helt. Når saften er klar, er kyllingen gennemstegt.
Kyllingelår skal stege en smule kortere tid og en hel kylling længere tid.
Kan også laves i airfryer eller på grill. Prøv også at vende overlårene i rasp.Sprøde saftige overlår er nemme og hurtige at tilberede i ovnen, på grillen eller i airfryeren
Det er oplagt at stege kartofler i ovnen imens kyllingen steger, så du kan udnytte ovnvarmen.
Det kunne være disse lækre pommes frites i ovn måske? Kylling og pommes frites smager jo rigtigt godt sammen. Du kan også stege disse lækre gulerødder som tilbehør i ovnen imens?
Du kan også bare servere en lækker pastasalat til kyllingen? Lav gerne rigeligt kylling, nu du er i gang, for en evt. rest kan sagtens nydes kold i madpakken dagen efter.
Hvad er kyllingeoverlår?
Kyllingeoverlår er den del af kyllingens ben, der sidder mellem ryg og underlår. Det er et lille kødfyldt stykke kød, som er nemt at stege saftigt. Der er mere kød på, end på kyllingelår (kyllingeunderlår).
Man kan også købe hele kyllingelår med rygben, de bliver også saftige og lækre. Her skal du beregne lidt længere tilberedningstid.
Kyllingeoverlår er nemme og hurtige at tilberede og perfekte at servere, hvis du vil stege kylling som nem aftensmad til hverdag. Det går lidt hurtigere i airfryeren end i den almindelige ovn.
Kyllingelårene er hurtigere at stege fremfor en hel kylling og du slipper også for at partere en hel kylling.
Kyllingeoverlår kan tilberedes både i ovn og airfryer. Airfryeren er smart at bruge, hvis du kun skal bruge en lille mængde. Måske I kun er få til bords? Du kan også tilberede kyllingelår på grill.
Stegt kylling smager lækkert, er nem billig mad til frokost eller aftensmad og det er altid et hit på en buffet.
Kylling kan serveres på så mange forskellige måder. Paprikakylling smager f.eks. også super lækkert.
Få flere opskrifter og tips til hvordan du kan tilberede kylling:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
