Rabarberkage med kokos og marcipan. Uhm her får du en rigtig god opskrift på den dejlig saftig kage med rabarber, marcipan og kokosmel.
Juhuu – flere rabarber i haven og endnu en rabarberkage så dagens lys.
Det blev til en lækker kage med rabarber, kokos og marcipan. Uhm! Kagen dufter himmelsk og den smagte skønt.
Jep – indrømmet. Der bliver heppet noget på de rabarberstængler, for de kan jo næsten ikke helt følge trop med bageiveren.
Endelig var der nok til en kage igen, og det passer perfekt, for i morgen skal der være kage-kalas på Fyn.
Vi skal til fødselsdag og Bagenørden bager. Elsker at tage på tur med kager under armen jo 🙂
Skøn kage og den ser da også komplet forrygende ud, synes du ikke? Se selv 🙂
Kagen er rigtig nem at bage, så spring bare på, hvis du er så heldig at have rabarber i din have.
Hvis ikke, så spring bare over hækken og “lån” lidt hos naboen. Hvis du giver et stykke kage retur, er jeg sikker på du bliver tilgivet. Du kan også bage kagen med anden frugt/andre bær.
Jeg iler med at bringe opskriften til dig:
Rabarberkage med kokos og marcipan – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram smeltet smør
- ½ dl mælk
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 75 gram kokosmel
- 4-500 gram rabarber skåret i småstykker kan erstattes af anden frugt/andre bær
- 200 gram marcipan skåret i små tern kan udelades
- Drys: Perlesukker og mandelflager eller grofthakkede mandler
- Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i 1-2 cm stykker
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Smelt smørret få sekunder i mikroovnen og pisk det i.
- Bland mel, kokosmel og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælken. Brug en dejskraber, pisk ikke her.
- Hak marcipanen groft og skær rabarberne i småstykker - vend det hele i dejen.
- Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit målte ca. 25 centimeter og det var 5 cm højt. Drys med perlesukker og mandelflager eller grofthakkede mandler
- Bag rabarberkagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er sprød og gylden og gennembagt.
Noter
Kagen kan laves med anden frugt eller andre bær
Marcipan kan sagtens udelades Kan bages som muffins også. FryseegnetBruger du frosne rabarber, så vend dem i lidt kartoffelmel iblandet lidt sukker. Det vil opsuget noget af væden.
En skøn og lækker kage med rabarber, marcipan og kokosmel
Virker det ikke til at være en rigtig nem kage at bage? Den tog faktisk ingen tid at bage. Faktisk kunne jeg røre den sammen imens jeg lavede aftensmaden. Ja det lyder mega-overskudsagtigt, men det passer altså. 🙂
Jeg er sikker på at kagen smager forrygende, for der er jo lutter gode sager i.
Rigtigt smør, sommerfriske rabarber og rigeligt med marcipan. Et kokosstrejf.
En fristende kage i vindueskarmen i en solskinsstribe. Ahh! 🙂
Kan kagen laves med frosne rabarber?
Jeps. Bruger du frosne rabarber,så vend dem i lidt kartoffelmel iblandet lidt sukker. Det vil opsuget noget af væden.
Hvis du er vild med rabarberkager med kokos, så tjek også denne opskrift med kokosmarengs ud her. Du kunne også prøve denne rabarbercrumble med kokos?
Få flere opskrifter med rabarber ved at klikke her
Prøv også disse rabarberkager – få nemme opskrifter her:
1.

2.

3,

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Må du få den allerskønneste weekend.
Mig? Jeg savner lidt mit sommerhus. Lige nu tænker jeg på hvordan solnedgangen ser ud, hvordan det ville være at stå op der i morgen tidlig, hvor skøn en aftentur man kunne gå? Gåture langs stranden og en tur til fiskemanden? Åh suk
Ja vi skal til familie-fødselsdag og det glæder jeg mig også til, men sommerhuset har allerede fået en kær plads i mit hjerte.
Elsker, elsker, elsker det. Godt det snart bliver sommerferie med sommerhusdage på stribe. Glæder mig som et lille barn <3
Hej Gitte
Har lige bagt Raabarbermuffins m. Marcipan.
De er da bare for gode.
Rigtig god pinse.
Yes! Jeg elsker bare rabarberse, så hver eneste opskrift du kan diske op med vil blive afprøvet, det kan du være heltsikker på:-)