Makronkage med rabarber. <3 Uhm i dag får du opskriften på en lækker kage med makroner og rabarber.
Rabarber er ægte sommerbebudere. Hvor er det bare herligt, for de søde rabarberstængler skyder jo heldigvis hele sommersæsonen.
De små første stængler er de bedste. Måske det bare er fordi det er i starten vi er allermest ivrige og tålmodige?
Resten af sæsonen bruger jeg løs af rabarberne og nyder kager og desserter med velbehag. Jeg bruger de gode stængler, lige til der ikke kommer flere.
I dag var jeg bare en ekstra heldig Gitte, for jeg fik en kæmpe portion rabarber af vores søde sommerhusnaboer.
Perfekt – så var der rabarber til en ny lækker rabarberkage 🙂
Hvad har jeg mon så fundet på i dag?Du skal høre om den lækreste makronkage med rabarber.
Faktisk er det opskriften på bloggens populære makronmuffins med rabarber, jeg har prøvet at bage som hel kage. Du kan tro, den er et hit.
Makronmuffins’ene er især smarte at bage hvis du skal have kagerne med på tur. Måske du vil dele kage ud til kollegerne?Når du bager makronkagen som en hel kage, synes jeg den bliver mere saftig og lækker.
En frisk, syrlig og sød kage. Helt perfekt. En oplagt sommerkage at servere på terrassen, hvis du skal have mange gæster til kaffe.
Makronkagen med rabarber er virkelig nem at lave og den smager bare så godt.
Jeg har brugt knuste makroner og mandelessens i kagen og det giver en god marcipansmag.
Makronerne giver også kagen en god knasende sprødhed.Kombinationen af syrlige rabarber og sød marcipansmag er rigtig god.
Kagen holder sig saftig og frisk i dagevis, ja lige til den er spist.:-)Vi nød bare kagen som den er, men du kan også sagtens spise den med vaniljeis eller flødeskum til, eller måske lidt vaniljecreme?Kagen er super nem at lave – en nem sukkerbrødsdej med knuste makroner og rabarber i. Voila.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Makronkage med rabarber nem kage opskrift
Ingredienser
- 4 æg
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 gram smør smeltet
- 1 spsk mandelessens
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 gram makroner knuste
- ca. 300 gram rabarber skåret i 2-3 cm stykker. Andre bær/anden frugt kan bruges
Sådan gør du
- Rens og skyl rabarberne og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle. Skær dem i stykker på ca. 2 cm
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt mandelessens
- Lun smørret ca. 30 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Bland hvedemel med bagepulver og rør det forsigtigt i dejen
- Knus makronerne i en pose
- Vend de knuste makroner i dejen
- Rør rabarberstykkerne i dejen
- Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 32 cm i diameter. Du kan også putte bagepapir i en bageform og hælde dejen heri. Mit fad målte ca. 25x 35 cm
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød på toppen
- Kagen kan nydes lun eller afkølet. Servér gerne vaniljeis eller creme fraiche til
Noter
En nem og lækker kage med makroner og rabarber – kan laves med al slags frugt/alle slags bær
Toppen er helt sprød og der er lækker makronknas i kagen.
Syrligheden fra rabarberne gav den perfekte kontrast. Har du ikke lige rabarber på lager, så kan al anden frugt eller andre bær sagtens bruges.
Jeg har også eksperimenteret med makronkagen som jordbærkage og uhm den er altså også bare et hit. Opskriften kan du se her:
Prøv også kagen med blåbær, eller æbler/pærer måske?Jeg brugte mit store tærtefad til kagen.
Det måler mindst 32 cm. Du kan sagtens bruge et mindre tærtefad eller et firkantet bagefad ca. med denne størrelse 25×35 cm.Du kan også sagtens bage kagen som muffins. Så skal du bare halvere bagetiden.
Det er smart, men du bestemmer jo om det skal være en stor kage eller små kagemuffins.
Vi var mange samlet i sommerhuset til at nyde kagen.
Der var også kage nok til vores søde sommerhusnaboer, der fik små kagepakker leveret. Det kan de godt lide 🙂
Resten af kagen tog vi med ud til mine forældre til en hyggelig kaffevisit.
Helt vildt så mange slikmunde der fik fornøjelse af kun én kage.
Det er altså bare den største kagelykke for mig – at kunne vække kagebegejstring <3 Jeg elsker at kunne bringe kageglæde til søde mennesker, og dem jeg har kær.
Perfekt, for jeg elsker jo også både at bage og at nyde kager selv. Især makronkager har mit hjerte altså en forkærlighed for. 🙂
En sprød kagetop og saftig sukkerbrødskage. Rabarber var prikken over i’et.
Den kage må du altså prøve. Se lige hvor fin den er:
Rigtig god fornøjelse med makronkagen til dig – jeg håber du er fan af versionen med rabarber.
Tusind tak for en rigtig god side.
Har lige bagt makronkage med rabarber, smagen var rigtig god, og det var en succes .Alle mine rabarber lå til bunden, og den blev ikke så sprød som din så ud til at være. Hvad kan der være gået galt?
Super dejlig kage – og nem og hurtig at lave
Jeg er på ferie hos mine forældre og prøvede at bage denne kage til dem. Min mor bryder sig ikke om mandelessens, så den byttede jeg ud med 100g marcipan. Min mor er helt vild med kagen, og jeg har endda måttet bage en ekstra til at lægge i fryseren.
Så tusind tak for en supergod opskrift.