Mandelkartofler. Her får du opskriften på lækre sprøde kartofler i ovn med mandler og honning.
Når nu sprøde ovnristede sukkermandler smager så godt på så mange ting, kan man så ikke også bruge dem på ovnkartofler?
Hvo intet vover, intet vinder.
I denne opskrift har jeg drysset kartofler med grofthakkede mandler, honning og lidt salt og bagt kartoflerne i ovnen.
Det kom der lækre mandelkartofler ud af. Perfekt tilbehør til en god oksesteg eller en dejlig steak
Det var bare en super god og meget lækker ide. De bagte mandler gav en dejlig sprødhed og tilførte knas til kartoflerne.
Du skal ikke bruge så meget honinng, at mandlerne bliver som brændte mandler. Bare rolig. De får bare lige et diskret strejf.
Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til flere lækre ovnkartofler.
Du får også forskellige opskrifter på brændte mandler. De smager nemlig skønt som salattopping, morgenmad og som snacks. Uhm.
Allerførst får du opskriften på mandelkartoflerne.
Mandelkartofler – få en god, nem opskrift på kartofler i ovn med mandler og honning
Ingredienser
- 1,2 kg kartofler - gerne små hurtige vaskede Mængden afhænger af hvor mange I kan spise
- 75-100 gram mandler Mængden bestemmer du selv. Hasselnødder kan også bruges. Kartoflerne kan også laves uden mandler
- 3-4 spsk olie eller smeltet smør. Al slags olie kan bruges
- 1 spsk honning gerne akaciehonning eller anden honning. Sukker kan også bruges
- ½ tsk salt gerne groft eller middelhavssalt
Sådan gør du
- Vask og nip kartoflerne. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem. Læg dem i et ildfast fad eller en bradepande
- Dryp olie og honning over kartoflerne. Drys med salt
- Hak mandlerne groft og drys dem over kartoflerne
- Bag kartoflerne i ovnen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend dem flere gange undervejs. Kartoflerne er færdige, når de er gennembagte, sprøde og gyldne. Drys evt. lidt ekstra salt på lige før servering
Noter
Sprøde og lækre kartofler i ovn med mandler og honning – sukkermandler på kartofler smager godt
De kartofler kan du altså godt glæde dig til at smage. De bagte mandler er knasende sprøde og får et dejligt salt/sødt strejf, der klæder kartoflerne.
Vend kartoflerne godt et par gange under tilberedningen.
Jeg kan love dig for, at der bliver fisket efter mandlerne, når kartoflerne serveres. 🙂
Nyd kartoflerne med den sauce du ellers ville servere til et godt stykke kød. De smager også godt med en god creme fraiche dressing til – måske den gode med sennep og timian?
Mandelkartoflerne vil være et hit at servere både til hverdag og i weekenden, når der skal serveres lidt ekstra lækkert. Måske du/I får gæster derhjemme?
Ovnkartoflerne med mandler er en dejlig ny måde at servere kartofler i ovn på.
Få flere opskrifter på lækre kartofler i ovn her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7-
Få flere opskrifter på brændte mandler her:
1.
2.
3.