Kyskager. Her får du opskriften på nemme sprøde lækre marengs kys.
Marengskys, der er så så fine i formen, at de stikker dem du kan købe. Ud af 3 æggehvider får du mindst 60 kyskager.
Det er klart billigere at bage sine marengs selv og de smager SÅ meget bedre.
Sådan får du styr på din marengs. Det er nemlig slet ikke svært at lave vellykket marengs.
- Du skal sikre dig, at din skål og piskeris er helt rene.
- Der må ikke være skyggen af æggeblomme i æggehviderne du bruger.
- Pisk æggehviderne stive, før du pisker sukkeret i 1 spsk af gangen.
- Bag dine marengs ved svag varme længe – de skal faktisk bare næsten tørre varme i ovnen.
Marengs kys er geniale småkager, for du skal bruge kun 2 ingredienser og kagerne kan holde sig i flere uger.
Denne opskrift er en helt enkel basisopskrift.
Marengs er glutenfrie småkager og faktisk er de jo også laktosefrie? Du skal slet ikke bruge smør eller hvedemel.
Faktisk er de jo fedtfattige også, selvom de jo selvfølgelig indeholder en del sukker, så sunde er de ikke.
Du kan sagtens peppe dine marengs op med smag. Prøv f.eks. med kakao, lakrids, marcipan, Nescafe, kanel, nødder/mandler, chokolade. Du kan også tilsætte farve, så kyskagerne får forskellige mønstre?
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre kyskager og du får også opskrifter på lækre marengsdesserter.
Bare brug opskriften nedenfor som en god grundopskrift
Kyskager – få en god nem nem basis opskrift på marengs kys
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 200 gram sukker kan erstattes med flormelis
- evt. grofthakket chokolade eller nødder
Sådan gør du
- Hæld æggehviderne i en ren tør skål. Pisk hviderne til du kan vende bunden i vejret på skålen. Pisk nu sukkeret langsomt i. Kun ½-1 spsk af gangen, til sukkeret er opløst. Marengsen skal være tyk/blank/sej - og du skal kunne trække toppe i.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sprøj marengsen ud her på, med en sprøjtetylle med stjerneform (eller anden form). Min tylle var 10 mm.
- Du kan også sætte marengsen på som små rustikke toppe med 2 teskeer. Bag nu kagerne i ca. 1 time v 100 grader varmluft (125 grader alm. ovn)
- Lad marengsene afkøle på bagepladen, før du putter dem i kagedåse
Noter
Marengs kan holde sig flere uger i tætsluttende kagedåse. En lille portion kan bages i airfryer
Du kan tilsætte lakridspulver, kakao, hakkede nødder, Nescafé, kanel, saltkaramel, grofthakket chokolade marcipan ell. lign. til marengsen. Tilsæt evt. 1 tsk eddike/hvidvinseddike. Eddiken kan ikke smagesSprøde marengskys, der er meget nemme at lave
Det eneste det kræver, når du laver marengs, er tålmodighed. Både når du pisker marengsen og når du venter på at kagerne bager færdige i ovnen.
Marengsmassen bliver hård og sej, så den er nem at sprøjte ud som fine marengsstjerner.
Du kan sagtens også bare lave kyskagerne som rustikke marengstoppe, du sætter på bagepladen med 2 skeer. Måske du ikke lige har en sprøjtetylle?
Kyskager lavet med ske, er også rigtigt fine. Se f.eks. disse marengs med chokolade. Uhm – de er også gode.
Jeg har fået nye sprøjtetyller i julegave og er faktisk stolt over, at jeg nu kan lave så fine kyskager.
Amanda var hjemme på besøg, da jeg bagte en portion. Hun udbrød: “Wow mor, de kyskager ligner jo næsten nogen der er købt!?”
Ja men det gør de da faktisk. Man kan jo næsten blive helt prof i sit køkken med gode køkkenredskaber. Det hjælper også at have luret marengsteknikkerne. 🙂
Nogle bruger eddike i marengs og hvad gør eddiken godt for?
Hjemmelavede marengs kys smager godt. De får en lidt sej midte, næsten som tyggegummi.
Hvis du tilsætter lidt eddike, når du har pisket sukkeret i massen, får marengskyssene en endnu sejere konsistens. Kyskagerne bliver også mere blanke og smuldrer heller ikke så let. Bare rolig. Eddiken kan ikke smages.
Eddiken binder proteinstoffet sammen i æggehviderne og det gør noget både ved konsistensen og udseendet.
Hvis du aldrig har prøvet at lave marengs før, kan jeg kun sige: Spring ud i det. Du vil ikke fortryde det.
Du kunne også prøve de lækre macarons?
Kagerne kan holde sig i 100 år, eller lige til de er spist. Du kan jo evt. lave halvdelen som kakaomarengs? Bare tilsæt 2-3 tsk kakao til marengsmassen.
God fornøjelse. Med denne opskrift vil du også kunne få lavet de fineste marengs.
Skal du kun bruge en lille portion, så kan du bage marengs i airfryer. Få opskrift her
Få flere lækre opskrifter på marengs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Få lækre opskrifter på marengsdesserter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.