Pandebrød. Få en god opskrift på lækre pandebrød med hvidløg her. Brødene kaldes også tit for naanbrød, men det er brød du kan lave på pande.
Juhuu – jeg har lært at lave hjemmelavede naanbrød!
Vi var så vilde med dem herhjemme, at jeg da straks vil dele opskriften med dig.
Måske du tænker at naanbrød lyder eksotisk og svært? Næh nej, fortvivl ej, de er faktisk ganske nemme at lave. Hvis jeg kan lave pandebrød, så kan du da også. 🙂
Naanbrødene er super nemme at lave og de bliver bare SÅ lækre. Kan også laves på bål
Jeg penslede pandebrødene med hvidløgssmør efter tilberedning. Halløj det var altså bare en god ide. Du kan også sagtens lave brødene uden hvidløgssmør – du bestemmer.
Disse pandebrød er lavet med bagepulver. Det betyder at du kan bage brødene straks – helt uden hævning.
Foretrækker du at bage brødene med gær, så kan du fint tilsætte 25 gram gær i stedet for bagepulver. Indlæg lidt hævetid, i så fald.
Jeg lavede mine naanbrød ret små i størrelsen. Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at lave dem i hel pandestørrelse, så de bliver som en slags store fladbrød?
Pandebrødene vil på den måde kunne bruges som hjemmelavede wraps med kylling, salat og hvidløgsdressing? Uhm.
Vi spiste de lækre hvidløgs-naanbrød til en portion bagte rødbeder med feta og grillkylling. Sikke en lækker menu. Den kan du da sagtens også springe på.
Prøv også brødene til en god hjemmelavet tunsalat (måske uden hvidløgssmør så).
Dagen efter spiste vi kold plukket kylling i resten af naan-brødene, med salat og tomater i. Uhm – så lækkert!
Du skal dog lige være opmærksom på at brødene kan blive hurtigt tørre, når de er bagt med bagepulver. Lun dem gerne i mikroovnen på dag 2, det blødgør dem. Jeg har brugt græsk yoghurt til brødene og det var bare et hit.
Brødene bliver bedst, hvis du bruger en form for surmælkprodukt. Det gør altså bare noget godt for bagværk. Konsistensen bliver rigtig god. Brug gerne det surmælksprodukt du lige har på lager.
Pandebrødene vil være perfekt som tilbehør til mange retter.
De vil forsvinde hurtigt på en madbuffet også. Jeg tænker at de også vil være fine i madpakken? Børn vil også være vilde med dem som “gnavebrød”. Et fint mellemmåltid.
Opskriften på de gode naanbrød med hvidløgssmør og sesam får du her:
Pandebrød med hvidløg- få en god nem opskrift på naanbrød uden gær hér
Ingredienser
- 300 gram hvedemel ca. 5 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 3½ dl græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt: tykmælk, ylette, ymer ell. lign.
- 2 spsk sesamfrø Nigellafrø/jomfru i det grønne er også fine at bruge
- 100 gram smør smeltet
- 2 fed hvidløg
- groft salt eller urtesalt
Sådan gør du
- Bland hvedemel med bagepulver og salt
- Rør den græske yoghurt i
- Ælt dejen til en kugle. Tilsæt evt. lidt ekstra mel/yoghurt hvis dejen enten er for tør eller for våd
- Smelt smørret og pres hvidløgsfeddene i.
- Tag lidt dej fra - dejklumpen skal ca. være på størrelse med en blomme og rul dejen ud med kagerulle. Rul dejen tyndt ud, hvis du ønsker tynde brød. Mine var på ca. 2-3 mm
- Varm en pande op og bag brødene 2-3 minutter på hver side, ved middel varme. Hold øje med at de ikke branker
- Når brødene er færdigbagte, så pensler du med hvidløgssmør og drysser med sesam og salt. Tildæk brødene med stanniol, til de alle er klar
Noter
Hvis du foretrækker helt tynde brød, så skal du nok nøjes med en mindre portion dej.
Du kan også bage brød der fylder en hel pande - så skal du nok bruge en større mængde dej.Nigellafrø er perfekte til naanbrød, men sesamfrø kan også bruges, i mangel af bedre
Skønne og nemme naanbrød med hvidløgssmør og sesam
Det er bare virkelig smart med pandebrød. Det er jo klart hurtigere og mere energivenligt at bruge panden end at varme ovnen op.
Faktisk kan et fad naanbrød være klar på under ½ time. På den måde er det jo nemt at trylle lækre madbrød.
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med opskriften. Jeg har allerede en osteversion i tankerne og hvad med en krydderurte-version? Jep det skal vi da prøve 🙂
Prøv også disse naanbrød med hvidløgssmør og ost i. Uhm de er også bare gode.
Jeg har kun brugt hvedemel til brødene. Du kan sagtens tilsætte lidt af det med en grovere melsort.
Så bliver de lidt mere mættende – og også sundere. Det må vi have eksperimenteret lidt mere med. 🙂
Måske vi også kunne prøve en version med lidt majsmel? Ja da! 🙂
Fremover vil jeg helt sikkert lave disse pandebrød, i stedet for at købe f.eks. tortillas. Tjek også denne opskrift på pandebrød ud her.
Hjemmelavede brød er klart bedre end færdigkøbte. Når brødene er så nemme at lave som disse, er det jo ingen sag.
Vi var i sommerhus da jeg lavede naanbrødene og der havde vi altså ikke lige nigellafrø på lager. Det gik fint med sesamfrø. Rigtig god fornøjelse med dine naanbrød – jeg håber de vil blive et hit hjemme hos dig.
Få flere gode opskrifter på pandebrød/ naanbrød / fladbrød her:
1.
2.
3.
Hvad kunne du mon finde på at servere til dine naanbrød? Mange hilsner Gitte nysgerrig 🙂
Nedenfor får du forslag til forskelligt fyld til dine pandebrød:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Naan brød med græsk yoguth og friskkværnet sort pebber
Kunne godt tænke mig at vide om de naanbrød er fryse egnet ?
De var bare superfine og lækre. Tak for opskrift. Havde faktisk kun kærnemælk, men resultatet var supergodt alligevel!
Min bedste naan brød minde er frisk bagte, men afkølet smurt med græsk yoghurt og friskkvernet sort peber