Jordbærcrumble – smagen af sommer og sol

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3207

Sådan kan det gå, når man kommer forbi en pose frossen jordbær i fryseren.

Det kan, i en sne- og frostramt marts måned, give en pludselig stærk trang til at få skruet op for sommer til sanserne.

Lige nu, hvor mange af os har fået forlænget perioden med vintertungsind, gælder alle kneb. Jordbær er søde sommerminder for mig. Det er pludselig helt ok og nærmest en nødvendighed, at indtage sommersødt der kan minde én om sommeren der var, og sommeren der nok skal komme tilbage (selvom den lige nu er svær at få øje på) .

Jordbær giver sommersmag i munden og hvor er det DEJLIGT! DSC_3179 Ud af en stor pose jordbær (TAK til søde svigermor og en velforsynet kolonihave)!! kunne familien på 4 både få jordbærgrød og en hurtig jordbærcrumble.

DSC_3205

Uhm!

Jordbærgrød laves med bær, en smule vand, sukker og maizenajævning. Smag til med sukker. Der plejer at gå 1-1½ dl. sukker til en pose bær, men tilsæt gerne mere sukker undervejs.

Serveres med mælk og sukker.

DSC_3186Jordbærcrumblen er også nem at lave. En ultralet dessert, der kan laves på få minutter. Brug gerne frosne bær. Det er en oplagt gæstedessert, da den kan laves i ovnen imens hovedretten spises.

Serveres gerne med iskoldt flødeskum eller en kugle vanilleis. Kan laves med enhver type frugt, æble-eller pærecrumble er også et hit (her skal du dog bruge knap så meget mel, jordbær afgiver meget væde, som der skal lidt ekstra mel til at opsuge)

DSC_3202

Opskriften kommer her: 

300-500 g. jordbær

1 dl. mel

1½ dl. sukker

1 dl. havregryn

½-1 dl. flydende kærgården

1 tsk. vanillesukker

En håndfuld mandler.

DSC_3188 Fremgangsmåde:

Fyld jordbær i et tærtefad. Hæld nogle striber flydende kærgården over. DSC_3189 Bland mel, havregryn, sukker og vanillesukker. Drys blandingen over jordbærrene. Hæld striber flydende kærgården over og fordel mandlerne på toppen.DSC_3191 Her titter et jordbær ud…

DSC_3193

Bag din jordbærcrumble 20-30 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med den. “Jordbærsiruppen” vil nemt brænde af, hvis din crumble får for meget. Tjek lige min crumble i kanten her. Få minutter til og den ville være brændt.

DSC_3204

Din crumble skal helst være sprød på toppen. Kig efter når blandingen ser gylden og sprød ud. Gætter på at crumble betyder “sprød” eller noget i den stil? DSC_3196 Crumblen smager allerbedst når den er KNASENDE sprød på toppen.

Dejen vil være sej og blød og smager skønt af smør. Sukkeret knaser syndigt og mandlerne bliver sukker/smørristede på toppen. DSC_3199 Det er en syndig lækker sommerkage. Helt klart af en af mine yndlings!

DSC_3201Nydes med iskoldt flødeskum eller is til.

Sådan får man hurtigt stimuleret sine sommerfornemmelser en vinterkold marts måned.

Har du mon også en pose frosne jordbær i fryseren? (ellers kan en sådan købes for 10’er i discountbutikken). 
DSC_3208

God fornøjelse med din jordbærcrumble 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

16
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
8 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla Madsen

Hvor mange personer skal man regne med at der er til?

Johnny

Hejsa!! Det lyder og ser virkelig lækkert ud, skal helt sikkert afprøves 🙂

Men jeg synes nu at 300-500 KG jordbær lyder af temmelig meget i opskriften 😉

Go´ weekend 🙂

Rikke

Hej igen, nej jeg vil ikke bruge friske bær men frosne. Spørgsmålet er om de skal være optøede inden, og væden hældes fra?

Rikke

Hej Gitte, skal jordbærene være frosne eller optøede til crumblekagen?

Mvh RIkke

Linda Skovgaard

Jeg prøver bare igen! 🙂 Undskyldning for at spise kage.. Har vist æbler og pærer, jeg kan prøve med..
I øvrigt lavede jeg den på 5 minutter med én hånd, da jeg havde en små-sløj lille pige på armen.. Genialt med en kage, hvor det overhovedet er muligt! 😀 Det forudsætter så nok at det er jordbær-versionen, så man ikke skal skrælle og snitte..
Mon ikke også hindbær eller blåbær går.. 😉

Linda Skovgaard

Prøvede at lave denne jordbær crumble igår.. Men den blev altså lidt “sjov”.. Ikke så sprød og stadig lidt “støvet” på toppen af melet.. Prøvede at skrue lidt op for varmen og bagte den temmelig længe, men det hjalp ikke meget.. Har du en ide til hvad der gik galt? Heldigvis SMAGTE den virkelig godt! Heldigt da jeg selvfølgelig havde kaffegæster.. Elsker at udsætte mine gæster for mad- og kageeksperimenter.. 😉 Man “må” jo ikke spise alt for meget fløde og sådan noget til hverdag.. Og det er bedst hvis der er nogen til at hjælpe med at spise op,… Læs mere »

Piskeriset

Det der med at finde sommersagerne frem fra fryseren her om vinteren? Det er GULD værd! Tror desværre jeg har brugt de sidste jordbær, men jeg tror stadig, at der er blommer… *mmm*

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer