•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jordbærcrumble - nem kage med frosne bær

I dag skal du høre om en rigtig nem og lækker kage. En jordbærcrumble med sprød knas som topping.

Kagen bagte jeg en vintermåned af frosne bær fra fryseren og hvor var det bare lækkert, at kunne nyde sådan en sommerlig kage på en vinterdag.

Jordbær giver mig, og sikkert dig også, søde sommerminder. De sommersøde bær minder os om, at sommeren og de friske jordbær nok skal komme igen, selvom vinteren kan føles uendeligt lang.

Jordbær giver sommersmag i munden og hvor er det DEJLIGT! Jordbærcrumble - nem kage med frosne bær Ud af en stor pose jordbær (TAK til søde svigermor og en velforsynet kolonihave)!! kunne familien på 4 både få jordbærgrød og en hurtig jordbærcrumble.Jordbærcrumble - nem kage med frosne bærJordbærgrød laves med bær, en smule vand, sukker og maizenajævning. Smag til med sukker. Servér jordbærgrøden med mælk og sukker.Jordbærcrumble - nem kage med frosne bærJordbærcrumblen er  meget nem at lave. En ultralet dessert, der kan laves på få minutter. Brug gerne frosne bær, men friske bær kan selvfølgelig også bruges.

Det er en oplagt gæstedessert, da den kan laves i ovnen imens hovedretten spises.

Serveres gerne med iskoldt flødeskum eller en kugle vanilleis til. En crumble kan laves med al slags frugt, æble-eller pærecrumble er også et hit.DSC_3199Opskriften kommer her:

Jordbærcrumble – nem kage med frosne bær

Jordbærcrumble - nem kage af frosne bær
Nem crumble af frosne jordbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Jordbærcrumble - nem kage med frosne bær
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: frosne jordbær, jordbærcrumble, jordbærkage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 350 gram jordbær (ca.) anden frugt kan bruges. Både frosne og friske bær kan bruges
  • 1 dl. mel
  • dl. sukker
  • 1 dl. havregryn
  • 75 gram smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • En håndfuld grofthakkede mandler kan udelades.

Sådan gør du

  • Fyld de frosne jordbær i et tærtefad - friske bær kan selvfølgelig også bruges.
    Jordbærcrumble - nem kage med frosne bær
  • Smuldr smørret med mel, havregryn, sukker og vaniljesukker. Drys blandingen over jordbærrene og fordel mandlerne på toppen.
  • Bag din jordbærcrumble ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk (tildæk evt. med lidt stanniol eller skru lidt ned for temperaturen)
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og det meste af væden fra jordbærrene er fordampet
    Jordbærcrumble - nem kage med frosne bær
  • Nyd jordbærcrumblen lun med flødeskum eller vaniljeis til
    Jordbærcrumble - nem kage af frosne bær

Noter

Jordbær kan erstattes med andre bær/anden frugt
Både friske og frosne bær kan bruges.
Vær obs. på at frosne bær afgiver ekstra væde. Du kan vende de frosne bær med lidt kartoffelmel/sukker før bagningen eller også kan du bare lade den "boble" i ovnen, til væden er fordampet. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker jordbærcrumble, der kan laves med anden frugt/andre bær også

DSC_3188Fyld de frosne jordbær i et tærtefad – friske bær kan selvfølgelig også bruges. Jeg brugte frosne bær til crumblen og lod dem ikke tø op.

Frosne bær afgiver en del væde under optøningen og du kan vende dem i lidt kartoffelmel/sukker før bagningen eller bare lade crumblen “boble” i ovnen, til væden er fordampet.  Jordbærcrumble - nem kage med frosne bærDet er så nemt at lave en crumbledej, for dejen skal bare smuldres sammen og blandingen drysses over bærrene.

Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og det meste af væden fra jordbærrene er fordampet

Jordbær kan sagtens erstattes med andre bær/anden frugt også, alt efter hvad du har på lager.Jordbærcrumble - nem kage med frosne bærCrumblen smager allerbedst når den er KNASENDE sprød på toppen.

Dejen vil være sej og blød og smager skønt af smør. Sukkeret knaser syndigt og mandlerne bliver sukker/smørristede på toppen. Det er en syndig lækker sommerkage. Helt klart af en af mine yndlings, og det smarte er, at den kan bages året rundt, med de frosne bær.

Om sommeren er kagen jo selvfølgelig også rigtig fin – friske sommersøde bær er bare bedst og her kan man jo prøvesmage 🙂DSC_3201Nyd jordbærcrumblen med iskoldt flødeskum eller is til.

Sådan får man hurtigt stimuleret sine sommerfornemmelser en vinterkold måned.

Har du mon også en pose frosne jordbær i fryseren? Måske du lige skulle gå på jagt?
DSC_3208

God fornøjelse med din jordbærcrumble 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •