Parisertoast – her får du opskriften på en sprød, lækker toast med sennep, skinke og ost.
Øj, hvor er jeg vild med parisertoast! En ægte frokostklassiker, der stadig holder.
Sprødt ristet brød med smeltet ost og skinke. Gerne masser af ost og masser af skinke.
En parisertoast er nem at lave, og du kan bruge det, du lige har i køleskabet.
Bare brug en rest pålæg, som jeg gjorde. Denne gang brugte jeg et par skiver hamburgerryg, men du kan også bruge f.eks. chorizo, pepperoni, serranoskinke eller anden skinke.
Har du kogt hamburgerryg eller skinke, så skær gerne skiver tyndt ud af en kold rest og brug til parisertoasten. Det vil være luksus. 🙂
Jeg brugte mit hjemmebagte toastbrød og stegte toastene på panden i smør. Rigeligt smør. Smørstegt toast – ja tak! 🙂
Ønsker du en fedtfattigere version, så kan du riste dine toasts i ovnen eller i airfryeren.
Skønt med en sprød lun toast til brunch, frokost eller som let aftensmad.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på toasts og sandwiches.
Parisertoast – klassisk opskrift med sennep, skinke og ost
Ingredienser
- 2 skiver toastbrød hjemmebagt eller købt
- 1-2 spsk sød sennep du kan nøjes med mindre. Sennep kan erstattes med f.eks. ketchup eller anden favorit dressing/mayo.
- 2 skiver skinke eller hamburgerryg jeg brugte en rest hamburgerryg
- 2-4 skiver ost jeg brugte Danbo-ost, men Havarti, mozzarella, cheddar eller anden ost kan også bruges. Du bestemmer selv mængden.
- Smør til stegning.
Sådan gør du
- Skær toastbrødet ud, gerne i lidt tykke skiver, hvis du bruger hjemmelavet toastbrød. Smør sennep på brødskiverne. Læg ost på den ene side og herefter skinke eller hamburgerryg ovenpå.
- Læg den sidste brødskive ovenpå med sennepssiden ned med skinken. Tryk toasten let sammen.
- Smelt smør på en pande og steg toasten ved svag/middel varme. Hold øje med, at din toast ikke bliver for mørk. Vend den, når den har fået stegeskorpe.
- Steg toasten 3-4 minutter på hver side eller til den er sprød, gyldenbrun og osten er smeltet.
- Skær evt. toasten over på skrå og server straks mens den er helt lun.
Noter
Klassisk toast med hjemmelavet toastbrød
Heldige mig! Sikke en skøn frokostordning jeg fik på hjemmekontoret i dag. 🙂
Jeg brugte bare lige hvad jeg havde i køleskabet, en rest hamburgerryg og en rest ost. Skønt at man så nemt kan trylle nyt liv i sine rester.
Til gengæld så havde jeg bagt toastbrødet selv – uhm, hjemmebag er bare det bedste, men købebrød kan selvfølgelig også bruges.
Brug i så fald gerne brød af en lidt god kvalitet. Gerne store skiver toastbrød, måske med lidt fuldkornsmel i.
Jeg smører gerne min toast med sød fransk sennep, det giver nemlig toasten en rigtig god smag, synes jeg.
Sød sennep smager slet ikke kraftigt. Det er min yndlingssennep! Skal du smage sennep for første gang, så start med en sød sennep.
Er du ikke vild med sennep, så kan du sagtens smøre toasten med smør, ketchup eller anden favoritdressing.
Du skulle også prøve en croque monsieur med den lækreste creme fraiche dressing i.
Brødet i en parisertoast skal gerne være lyst og blødt, så det bliver sprødt og gyldent udenpå, men stadig blødt indeni.
En rugbrødstoast er dog også lækker og den mætter bedre, da den indeholder en del flere kostfibre.
Når jeg laver toast, bruger jeg gerne den ost, vi lige har i køleskabet. Vi har altid en god fuldfed Danbo ost og den er rigtig god at bruge. Bare brug den ost, du har eller din favoritost.
Parisertoasten blev stegt i smør på panden, men du kan også bruge toastmaskine, paninijern, ovn eller airfryer, hvis du foretrækker det.
Skal du lave mange toasts, måske til natmad, så er det smart at bruge ovnen, da de her bliver klar på samme tid.
Smør gerne ydersiden med lidt smeltet smør før du bager dem i ovnen, det giver ekstra sprød skorpe.
Jeg lavede kun en enkelt toast til min frokost, så jeg brugte bare min stegepande.
Tips og variationer til opskriften på parisertoast:
- Ønsker du en lidt kraftigere, skarpere sennepssmag, så kan du bruge Dijonsennep.
- Kan laves med al slags brød, også groft franskbrød eller rugbrød. Så bliver toastene mere mættende.
- Læg evt. tomatskiver, rødløg eller almindelig løg ind i toasten. Andre grøntsager kan sikkert også bruges.
- Vil du gerne have en kraftigere ostesmag, kan du bruge en stærkere ost f.eks. Vesterhavsost, lagret cheddar eller lignende.
Hvad kan Parisertoast serveres med?
Jeg spiste bare toasten, som den var, sprød, varm og stegt direkte fra panden.
Du kan også servere dem med lidt salat, syltede agurker, syltede rødløg eller coleslaw til. Dressing eller ketchup smager også skønt til.
Skær evt. din toast ud som en trekantsandwich, efter du har stegt den. Så er den noget nemmere at spise med en hånd.
Parisertoast er perfekt som frokost, hurtig aftensmad, natmad eller til en børnefødselsdag måske?
Indrømmet. Jeg laver tit toasts, hvis jeg er alene til bords til frokost eller aften. De smager så godt, og er nemme at lave.
Jeg har faktisk et toastjern, men tit nøjes jeg med stegepanden, især hvis jeg kun laver én toast. Skal jeg lave toasts med rugbrød, så bruger jeg tit mikroovnen. Smart og super nemt!
Prøv en pandestegt parisertoast, som denne. Rigtig god fornøjelse med din parisertoast – jeg håber, du kunne bruge min inspiration. 🙂
Få flere opskrifter på toasts her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
