Pizzaboller. Her får du opskriften på nemme foccacia pizza boller, der er et hit til madpakken.
Juhuu – kæmpe succes!
Bløde, lækre pizzaboller med pepperoni, mozzarella og tomatsovs. Sådan nogle skønne madpakke boller skal du høre om i dag.
Dejen blev rigtig god – blød, luftig, helt perfekt. 
Vi skulle besøge vores børn i Aalborg og jeg havde lovet at tage nem mad med. Vi havde en pakke pepperoni, 2 kugler mozzarella og en rest yoghurt naturel i køleskabet. Straks fik jeg pizza ideer!
Det blev til pizzaagtige boller. Wow de var gode og så nemme at tage med. De fungerede som små foccacia brød a la pizza.
Mini pizzaerne smagte så godt og de vil være/blive et stort hit til dine børns madpakker!

Pepperoni kan sagtens erstattes med f.eks. skinke – skinkestrimler eller skinketern. Det kunne også være kyllingekød i tern, eller du kan lave en vegetar version kun med ost?
Tomatsovsen lavede jeg bare ved at røre krydderier i en dåse hakkede tomater. Nemt!

Det er nogle nemme pizzaboller og der bliver 16 rimeligt store boller. Sådan én i madpakken vil virkelig vække jubel! Dem må du prøve.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Pizzaboller – opskrift på nem foccacia pizza til madpakken

Ingredienser
Dej:
- 4 dl yoghurt naturel græsk yoghurt, skyr, kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan bruges, mælk/vand også
- 2½ dl kogende vand
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker eller honning
- 4-5 spsk olie raps- solsikke eller olivenolie kan bruges. Smeltet smør også.
- 50 gram havregryn eller groft mel, f.eks. grahamsmel eller rugmel. Kan erstattes med alm. mel
- 875-900 gram hvedemel ca. til dejen slipper fad/fingre/røreskål
- 1½ tsk salt
Fyld:
- 2-3 spsk olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1-2 spsk oregano jeg brugte tørret oregano. Basilikum kan også bruges
- salt/peber
- 2 kugler mozzarella á 125 gram. Kan erstattes med revet ost
- 150 gram pepperoni kan erstattes med f.eks. skinke, chorizo, cocktailpølser eller andet fyld
Sådan gør du
- Hæld yoghurten i en skål og bland kogende vand i. Nu bliver væsken lunken og gæren kan tilsættes. Rør også sukker og olie i. Tilsæt havregryn, salt og hvedemel, til dejen slipper fad og fingre. Brug evt. røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 45 min. - evt. speedhævning 30 min. i ovnen på 30 grader.

- Beklæd en bageplade med bagepapir og form små pizzaboller med ca. 100 gram dej i hver. Jeg fik 16 stk. Tryk bollerne flade og tryk huller i dejen. Dryp nu olie ovenpå. Mine stod tæt og blev sammenbagte, så bliver kanterne blødest.

- Rør krydderier i de hakkede tomater. Tomatsovsen skal krydres godt med salt og peber

- Fordel ca. 1 spsk tomatsovs på hver bolle. Lad nu bollerne hæve ca. 30 minutter eller 15 minutter i ovnen v. 30 grader.

- Fordel 3-4 skiver pepperoni på hver bolle. Skær mozzarellakuglerne i små stykker og fordel mozzarella ovenpå hver pizzabolle. Drys med ekstra oregano.

- Bag nu pizzabollerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pizzabollerne er færdige, når de er gyldensprøde og gennembagte. Kan fordelespå 2 bageplader, med større afstand, så bliver de hurtigere gennembagte.

Noter
Fyldet kan varieres - de er også lækre med skinke, kylling, cocktailpølser. Tilsæt også gerne lidt løg og/eller peberfrugt
Kan bages som et helt foccacia brød i bradepande og udskæres i stykker ved servering.Pizzabollerne er fryseegnede. Kan lunes i ovn eller airfryer efter optøning.
Lækre foccacia pizza boller, et hit i madpakken, til skovturen, udflugten, børnefødselsdag eller som nem frokost eller aftensmad
Halløj hvor smagte de pizza boller altså bare godt!
Dejen blev rigtig god. Blød, luftig og helt perfekt. Slet ikke tør og trist. Det er SÅ godt at bage med surmælksprodukter, så godt vi lige havde en rest yoghurt naturel til overs.
Bollerne kan selvfølgelig også sagtens laves bare med mælk/vand, men de bliver mere bløde/svampede med yoghurt/tykmælk eller lignende.
Tænk at disse succes pizza boller faktisk startede ud som et stop madspilds projekt? Jeg elsker at finde på, udfra det “forhåndenværende søms princip”. 🙂
Bare brug det fyld, som I synes bedst om i din familie eller som du lige har i dit køleskab. Pepperoni pizzaer er nu gode. Du kan sagtens bruge lidt løg eller peberfrugt som fyld på disse pizzaboller også.
Vi spiste pizzabollerne som nem aftensmad med vores børn, men de vil også være et hit til frokost. Der var havregryn i dejen, så bollerne mættede godt.
Pizzabollerne er geniale at fryse og kan nemt lunes i ovn eller airfryer efter optøning.
Skønt med sådan nogle små poser i fryseren, til madpakken eller som hurtig aftensmad, en dag det skal gå stærkt. Hjemmelavet fastfood ja tak!
Pizzabollerne vil også være et hit på et buffetbord, til børnefødselsdagen, picnic, strandturen eller som mad til studenterne i haven?
Prøv også disse nemme små pizzaer lavet på pitabrødsbunde. Få også opskrift på pizzasnegle her – prøv også disse nemme pizzasnegle med færdig pizzadej.
Jeg har også prøvet at lave pizzamuffins, dem skulle du da næsten også prøve.
Få flere gode nemme pizza opskrifter her – nem aftensmad, eller til madpakken eller udflugten her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.








