Rebildboller. <3 Uhm i dag får du opskriften på nogle små nemme citronkager med citronglasur.
Hvis du er vild med kager med citron, så vil du elske disse kager!
Citronkagerne er meget nemme at lave og de smager skønt.
En gammel dansk kagelklassiker. Prøv Rebildboller. Ja hvorfor de hedder Rebildboller ved jeg ikke? De er hvælvede som en bakke top, ja som Rebild bakker? Måske derfor? 🙂
Måske du kender baggrunden for navnet? Del gerne en kommentar herunder indlægget.
Lækre Rebildboller eller Black and white cookies – kært barn har mange navne. Ja hvad er rebildboller?
Da jeg lavede lidt research på det, så fandt jeg faktisk ud af, at der også findes en amerikansk version af kagerne.
Her kaldes kagerne for “Black and white cookies”.I USA bages kagerne med appelsin i stedet for citron og så smøres kagebunden med hvid og mørk glasur. En halvdel med hvid og en halvdel med mørk. Half and half.
Denne gang prøvede jeg Rebildbollerne med tyk hvid citronglasur og de var et hit, kan du tro.
Skønne kager! Jeg glæder mig også til at prøve en black and white version engang. Eksperimentér du også gerne med opskriften.:-)D
Super nemme og lækre kager. Alle vil elske dem store som små. De passer f.eks. perfekt i en barnehånd.
Hvis du laver kagerne med lyserød glasur, eller glasur i en anden farve, vil de være frisk blikfang på kagebordet til børnefødselsdagen?
Rebildbollerne vil være fine at dele ud som fødselsdagskager i børnehave eller skole også?
Ja mine kolleger – og min kagesultne familie – vil også være vilde med dem – uanset hvilken glasurversion de serveres med, er jeg sikker på.
Opskriften er rigtig nem. Du skal bruge få og enkle ingredienser og kagerne er klar på under ½ time. Kig med her:
Rebildboller – små citronkager med citronglasur. Nem opskrift

Ingredienser
Kagedej:
- 100 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram smør blødt
- 2 tsk vaniljesukker
- 275 gram hvedemel
- 2½ tsk bagepulver
- 1 dl mælk eller gerne kærnemælk, tykmælk/cheasy vanilje yoghurt eller lign.
- 1 øko citron fintrevet skal af citronen (gem lidt til pynt). Kan erstattes med appelsin
Citronglasur:
- 100 gram flormelis
- 2-3 spsk citronsaft fra citronen. Kan erstattes med kogende vand og appelsinsaft, hvis du laver kagerne med appelsin
- evt. rød frugtfarve
- 1-2 tsk fintrevet citronskal til pynt. Kan udelades
Sådan gør du
Citronkager:
- Pisk smør og sukker sammen med vaniljesukker. Pisk æggene i, ét af gangen. Brug piskeris eller elpisker/røremaskine. Bland mel med bagepulver og rør det i dejen sammen med mælk ell. lign. Jeg brugte Cheasyr vanlje yoghurt
- Vask citronen og riv den fint på et rivejern.
- Rør citronskallen i. Gem 1-2 tsk til pynt
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejtoppe på pladen, med 2 spiseskeer. Der blev 16 kager ud af denne portion
- Bag kagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Kagerne er færdige, når de er sprøde og mørkgyldne i kanten
- Lad kagerne afkøle og rør nu glasuren
Citronglasur:
- Pres citronen og rør glasuren med citronsaften. Glasuren skal være tyk og må ikke løbe Smør et rimeligt tykt lag citronglasur på bunden af kagerne. Brug en kniv. Drys straks revet citronskal på toppen
Noter
Rebildkagerne er sprødest på bagedagen, kan ristes i ovn/airfryer dagen efter. Kan fryses uden glasur.
Pynt kun de kager I kan spise på dagen. Kan også pyntes med en black and white glasur (hvid/mørk kakaoglasur - half and half)Prøv også disse citronsmåkager: aristokrater eller disse citronmåne muffins.
Sprøde lækre citronkager med citronglasur – eller appelsin. Nemme at lave
Du kan sagtens røre lidt gul frugtfarve i, hvis du kommer forbi opskriften omkring påske? Det ville kunne blive nogle fine påskekager 🙂
Nogle gange kan man også se Rebildboller serveret med lyserød/pink glasur.
Sådan har du måske set dem serveret hos din bager? Du bestemmer hvordan dine Rebildboller skal se ud 🙂
Uhm – vi foretrak en hvid glasur pyntet med fintrevet citronskal på toppen. Så fine kager. 🙂Kagedejen er super nem og hurtig at røre sammen.
Citronkagerne bages som små toppe på bagepladen og efter afkøling smøres bunden med citronglasur. Voila! De nemmeste citronkager!Dagen efter bagedagen, bliver kagerne lidt bløde.
Smør derfor kun glasur på de kager I spiser.Næste dag kan resten af kagerne nemlig ristes i ovnen, så bliver de sprøde igen og resten af glasuren kan smøres på.
Påsken venter lige om hjørnet, så det vil være helt perfekt med gul citronfarve i citronglasuren. Man kan også drysse med fintrevet citronskal.
Prøv også kagerne i en appelsin version.
De små appelsinkager vil også smage skønt med chokoladeglasur
Eksperimentér meget gerne med opskriften 🙂Jeg brugte Cheasy vaniljeyoghurt i kagerne, fordi jeg lige havde en rest og fordi det er super godt at bage med. Yoghurt er et hit i både brød og kager.
Man sagtens bare bruge mælk til kagerne eller erstatte med andet surmælksprodukt?
Nemme kager at bage og ingredienserne har du næsten med garanti i dine køkkenskabe, vil jeg tro?
Måske du skulle prøve en portion Rebildboller og teste dem på familien?
Både børn og voksne vil snuppe kager fra dit kagefad, er jeg sikker på 🙂Rigtig god fornøjelse med citronkagerne til dig.
Prøv også denne citronmåne eller disse citronspecier – uhm jeg elsker citronkager. Også du måske?
Elsker du bare citronkager? Så kan du se flere gode opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hej, da jeg var barn i København, hed Rebild boller, fedtebrød, ved godt af i dag en det en småkage, men jeg bager rebil boller med svinefedt, og ja det er rigtig, der skal citronglasur på uuuuuummmmm, smag af barmdom. Dejligt af finde den herinde.
Mkh Gullvig Christensen