Ribbensandwich. Øj en lækkerbisken! En sandwich med saftig ribbensteg bliver så lækker og her får du en god nem opskrift.

Skulle du have en rest ribbensteg til overs, så overvej at lave en lækker ribbenstegssandwich. Den smager SÅ godt og er en super god måde at servere den type steg på.

Stop madspild i den allerlækreste stil.

Kødet på ribbenstegen er ekstra fedtmarmoreret, så kødet bliver ekstra saftigt og aldrig tørt. Nystegt lun ribbensteg er bedst at bruge, men du kan også sagtens bruge skiver af kold steg.Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Hvis du ikke har en rest ribbensteg, så kan du nemt lave ribbensteg med sprøde svær i ovn. Hvis du kun skal bruge en lille steg, så kan du lave den i airfryer.

Du kan også bruge en rest flæskesteg i sandwich. En flæskestegssandwich smager nemlig også super godt.
Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Jeg bager gerne burgerbollerne selv. De smager bedst, synes jeg og så mætter de også bedst.

Hvis du er til lyse burgerboller, så prøv disse briocheboller. Hvis du gerne vil lave lidt grovere burgerboller, så prøv disse med rugmel og havregryn.

De ribbensandwich du skal høre om idag, er disse lavet med Manitobamel og havregryn. De bliver luftige, selvom de er lidt grove også. Manitobamel kan erstattes med helt almindeligt hvedemel eller Tipo 00 mel.

Du kan selvfølgelig også sagtens lave din sandwich med købe burgerboller. Bare vælg din favorit.

Det gælder også fyldet. Her kan du bare vælge dét du synes allerbedst om i en ribbensandwich.  Rødkål, syltede rødløg, syltede rødbeder, agurkesalat, frisk agurk, syltede agurker, mayo af alle slags. Bare lige nogle ideer fra mig.

Få flere opskrifter på burgerboller, flæskesteg/ribbensteg og fyld til din sandwich nederst i dette indlæg. Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Opskriften er nem og du får den lige her:

Ribbensandwich – opskrift på sandwich med ribbensteg

Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg
Ribbenstegssandwich med Manitoba boller
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg
Portioner: 4 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Sandwich boller - burger boller:

Ribbensteg:

  • 8-12 skiver ribbensteg 2-3 skiver pr. sandwich. Både kold og lun ribbensteg /flæskesteg kan bruges
  • 4-8 stk flæskesvær
  • 8 spsk rødkål kan erstattes med syltede rødløg, rødbeder, agurkesalat eller coleslaw
  • smør eller mayonnaise rørt med f.eks. sennep eller salt/peber
  • evt. agurkesalat, syltede rødløg el lign.

Sådan gør du

  • Har du bagt bollerne dagen før, så stænk dem med lidt vand og lun dem i ovn/airfryer. Halvér bollen og smør begge halvdele evt. med smør eller mayonnaise. Læg lidt rødkål, på den underste del
    Manitoba brød og boller af Manitoba mel
  • Skær ribbenstegen i skiver og læg skiverne på den underste sandwich del.
    Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg
  • Fordel rødkål på flæskestegen og evt. agurkesalat / syltede rødløg el. lign. Drys godt med salt/peber. Læg flæskesvær på toppen. Saml bollen med den øverste del også. Så er flæskestegssandwichen klar til servering.
    Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Noter

Rødkål kan erstattes med syltede rødløg, coleslaw eller agurkesalat
Kan serveres både med lun og kold ribbensteg / flæskesteg
Hvis du har bagt bollerne dagen før, så lun v. 100 grader i ovn eller airfryer. Stænk dem med lidt vand, så bliver de sprøde igen.
Ribbenstegen kan også laves nemt i airfryer.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Haps en lækker ribbenstegssandwich! Den bedste måde at bruge en rest ribbensteg på

Måske du har lidt ribbensteg til overs fra julefrokosten?

Nogle gange kan man købe ribbensteg på tilbud, og spotter du én, så er det oplagt at servere ribbensandwich til aftensmad.

Den er også et hit som tømmermandsmad, hvis du skulle få brug for sådan en servering efter nytårsaften måske?

Lav gerne rigeligt, så I har til madpakkerne dagen efter også. En færdigsmurt ribbensandwich kan også lunes i ovnen/airfryeren dagen efter.

Skulle du have en rest brun sovs til overs fra din ribbensteg, så kan du servere den til burgeren, måske sammen med ristede kartoffelbåde?

Måske du også er vant til at få brun sovs på din ribbensandwich der hvor du kommer fra?    Ribbensandwich - sandwich med ribbensteg

Rigtig god fornøjelse med din “ribburger” 🙂

Tips til lækkert fyld til din ribbensandwich:

1.

Syltede rødløg - opskrift på nemt tilbehør
Syltede rødløg smager skønt og det er nemt at lave
Se opskriften her
Syltede rødløg

2.

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Se opskriften her
Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

3.

Syltede agurker - opskrift på nem agurkesalat
Opskrift på nem og lækker hjemmelavet agurkesalat
Se opskriften her
Syltede agurker - opskrift på nem agurkesalat

Få flere opskrifter på burgerboller her:

1.

Brioche boller - opskrift luftige burgerboller
Bløde, luftige burgerboller
Se opskriften her
Brioche boller - opskrift på bløde burgerboller

2.

Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Hjemmelavede bløde, grove burgerboller 
Se opskriften her
Burgerboller - den bedste opskrift på bløde, grove burgerboller

3.

Hurtige burgerboller - opskrift på nemme grove burgerboller
Burgerboller - grove og nemme - næsten uden hævning
Se opskriften her
Burgerboller opskrift - nemme hurtige & grove

4.

Burgerboller med durum og speltmel - opskrift
Lækre burgere med bøffer. Burgerboller lavet af durum, spelt og müsli
Se opskriften her

5.

Ribbensteg i airfryer - nem opskrift
Sprød saftig ribbensteg stegt i airfryer
Se opskriften her
Ribbensteg i airfryer - nem opskrift

6.

Flæskesteg i airfryer - sprød & saftig – opskrift
Saftig flæskesteg med sprøde svær i airfryer
Se opskriften her
Flæskesteg i airfryer sprød & saftig opskrift

7.

Flæskesteg opskrift - med lækre ovnkartofler
Mør og lækker flæskesteg med timiankartofler og hvid dressing
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.