Ribbensteg i airfryer. Knas! Her får du opskriften på en saftig ribbensteg med sprøde svær, stegt nemt og hurtigt i airfryeren.
Ih hvor jeg bare elsker min lille smarte airfryer maskine! Nu har jeg også prøvet at lave en lækker ribbensteg i den og den blev super god! Kæmpe succes!
En flæskesteg i airfryer er jo også bare super lækker, så nu skulle en ribbensteg da også prøves. Perfekt at man så nemt og hurtigt kan lave en god steg i den lille maskine!
Ribbensteg er lækker at servere i stedet for flæskesteg, eller til en frokost på rugbrød eller i sandwich med rødkål. Ribbensteg er også en populær servering på julefrokost bordet.
Sværene på stegen blev sprøde og der blev stegesky nok til en dejlig brun sovs også. Vi fik brunede kartofler og brun sovs til. Ikke et øje var tørt og der var jubel ved middagsbordet! 🙂
Det er bare så nemt at lave en saftig lille ribbensteg i airfryeren!
Vores steg vejede kun 1 kg, men den kunne sagtens have været større. Hvor stor en ribbensteg du kan få plads til, afhænger af størrelsen på din airfryer.
Tilberedningstiden kan også svinge, fra model til model. Det kan afhænge af hvor mange watt maskinen er på, og om der er varmelegeme i bunden af maskinen.
Brug derfor gerne et stegetermometer i ribbenstegen og tjek din steg undervejs.
Det er heldigvis nemt lige at “åbne skuffen” og tjekke hvordan det går med tilberedningen. Meget nemmere end i den store ovn, synes jeg.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på mad i airfryer. Jeg elsker bare at eksperimentere med min lille maskine!
Opskriften på ribbenstegen er rigtig nem og du får den lige her
Ribbensteg i airfryer – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 ribbensteg min vejede ca. 1 kg. Røget ribbensteg /baconsteg /flæskesteg kan også bruges
- fint salt
- ½ liter kogende vand
Sådan gør du
- Tjek om ribbenstegen er ridset som den skal. Kun fedtlaget skal ridses, skær ikke ned til kødet. Læg ribbenstegen på risten/i trådkurven. Hæld kogende vand forsigtigt over stegen, så sværen "åbner sig" og vandet ryge ned i skuffen.
- Dup stegen tør og salt den godt, også imellem rillerne og på siden/underside. Vandet i skuffen skal bruges til stegesky og sikrer også at der ikke kommer stegeos. Obs. der kan ikke være vand i alle modeller. Sæt stegetermometer i.
- Steg ribbenstegen 50-60 minutter v. 180 grader. Steg herefter stegen 5-10 minutter. v. 200 grader eller til sværene er sprøde. Kernetemperaturen skal minimum være 65-68 grader og kødsaften klar. Min steg kom op på ca. 70 grader
- Lad ribbenstegen hvile utildækket ca. 10-15 minutter, før du skærer skiver ud. Din ribbensteg er nu klar til servering. Kan nydes lun eller serveres kold som pålæg eller i ribbensandwich
- Si stegeskyen i skuffen, over i en gryde, og brug den til brun sovs. Tilsæt jævning kulør og smag sovsen til med ribsgele og evt. salt.
Noter
Ribbenstegen er super nem at tilberede i airfryeren og den bliver SÅ god og du får sprøde svær
Smart at man så nemt og hurtigt kan lave en lille ribbensteg i airfryeren.
Et hit herhjemme, ikke mindst til juletid, hvor den store ovn er fyldt til bristepunktet med f.eks. andesteg.
Tit kan det være en udfordring at stege både flæskesteg/andesteg i ovnen på samme tid, da de jo tit skal have forskellig temperatur. Her kan airfryeren – også – komme ind i billedet.
Hvis du kun skal tilberede en ribbensteg på kun 1 kg, vil den store ovn også være for dyr at varme op i strøm. Også her er airfryeren bare super smart.
En airfryer er hurtig varm og ofte en fordel at bruge, når du skal lave mindre portioner. Jeg har dog også prøvet at stege en hel and i min Holm XXL airfryer på 6,5 liter. Ja intet er åbenbart umuligt 😀
Ribbensteg i airfryer var en succes! Sprøde svær og saftig, mør steg. Utroligt at så lækker en steg kan laves med få minutters forberedelse
Genialt også at man ikke bliver snydt for den brune sovs! Tjek lige om der kan være vand i bunden af din airfryer. Det kan der nemlig ikke i alle modeller.
Med vand i bunden af skuffen, får du både stegesky til sovs og så undgår du også stegeos i køkkenet under tilberedningen.
Hvorfor hælde kogende vand over ribbensstegens svær?
Det er et smart fif, for at få sværen til at åbne sig. Så er stegen nemmere at salte og derved får du større garanti for sprøde svær. Vandet havnede bare i skuffen. Smart!
Du kan også lægge stegen med sværen ned i kogende vand først. Tror faktisk det var Umut der startede med at sprede denne gode fidus?
Man kan også stege ribbenstegen de første 20 minutter med bunden i vejret først. Der er mange måder at tilberede ribbensteg på.
Bare prøv med en lille ribbensteg i airfryer, næste gang du skal bruge en sådan en steg.
Det er nemt at tjekke hvornår flæskesværene er sprøde og med et stegetermometer sikrer du, at din ribbensteg er saftig og gennemstegt.
Kan man stege ribbensteg uden stegetermometer?
Jeps du kan prøve at skære en lomme i kødet/en skive af kødet, for at tjekke om den er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.
Opskriften ovenfor kan du også bruge til f.eks. røget ribbensteg / baconsteg / flæskesteg.
En ribbensteg er lækker lun, med kartofler, rødkål og brun sovs. Et stykke ribbensteg smager også godt på en rugbrød eller i en ribbensandwich?
Man kan også lave æbleflæsk i airfryer eller hvad med stegt flæsk i airfryer?
Denne porchetta i airfryer har flæskesvær hele vejen rundt. Så lækkert. En skinke i airfryer bliver også super saftig.
Er din ribbensteg for stor til din airfryer, så få en opskrift på ribbensteg i ovn her
På nogetiovnen.dk finder du nu næsten 200 airfryer opskrifter. Du kan se dem alle ved at klikke her
Jeg har samlet alle opskrifterne på julemad i airfryer – klik her for mere inspiration
Måske du også skulle prøve disse retter i din airfryer – få flere opskrifter her:
1.
2.
3,
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.