Spinat er sundt og sprængfyldt med vitaminer. Det kan købes hele året rundt og vi kan derfor nyde det i både sommer- og vintersalater.
På bloggen finder du flere gode opskrifter gode salater med spinat.
I dag får du endnu en opskrift – nemlig en rigtig lækker ret med sauteret spinat med hvidløg og tomat.
Hvad betyder sauteret spinat?
Det er såmænd bare stegt/ristet spinat der steges kort på panden i lidt olie, til spinaten falder sammen.
Denne er sauteret med hvidløg og halløj en lækkerbisken. Nemt og lækkert tilbehør, der smager godt til mange retter.
Du skal bruge ganske få ingredienser til denne ret: frisk spinat, olie, hvidløg, tomater og salt/peber.
Billigt og sundt grønt tilbehør – bare spring på.
Jeg vil tro at du kan bruge andre slags grøntsager til retten, men jeg synes at hvidløg og tomater passede fint sammen med den gode grøntsag.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Spinat – sauteret stegt på panden med hvidløg – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 250 gram spinat frisk. Spinat kan erstattes med f.eks. spidskål
- 2-3 fed hvidløg
- 250 gram cocktailtomater (halverede) mindre mængde kan bruges
- 2-3 spsk olie raps. eller solsikkeolie. Smør kan også bruges
- Tilsæt evt. pinjekerner eller smuldret feta ved serveringen
Sådan gør du
- Skyl spinatbladene og kram vandet af. Du kan også bruge en salatslynge
- Varm olie op på en pande og svits 2-3 fed friskpressede hvidløg på panden.
- Læg spinaten på panden og svits det nogle minutter sammen med tomaterne
- Krydr blandingen med salt og peber og servér straks, evt. med lidt fetaost på toppen
- Servéres til f.eks. kylling, svinekød eller fisk
Noter
Du kan tilsætte andre grøntsager til retten.
Top gerne med lidt fetaost efter stegningen. Kan også bruges i stuvning.Spinaten stegt på panden med hvidløg og tomat er nemt og lækkert tilbehør
En portion stegt spinat på panden kan tilberedes på få minutter og smagen er skøn!
Tro mig. I kan spise meget, når det serveres på denne måde. Denne version med hvidløg og tomat smager rigtigt godt.
Spinat er sundt og sprængfyldt med vitaminer og det er super nemt at tilberede. Meget nemmere at lave end så mange andre grøntsagsretter.
Samlet kan en portion næsten laves på 5 minutter.
Svits hvidløg i olie og tilsæt spinat og tomat. Smag til med krydderier. Voila!
Næste gang vil jeg prøve at toppe den sauterede spinat med smuldret feta eller måske pinjekerner? Det tror jeg også ville være et hit.
Måske du skulle prøve en ny grøntsagsret?
For en gangs skyld en opskrift i den kalorielette ende fra mig – til dig 🙂
Tjek også opskriften på disse vafler eller prøv spinatpasta med fløde og bacon.
Klassikeren er jo også en spinatstuvning. Få en opskrift her.
Få flere lækre opskrifter med her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.